Danes, 22. 10. 2015, okoli 0.45, je v bližini mejnega prehoda Zavrč v našo državo iz Hrvaške nedovoljeno in neorganizirano vstopilo okoli 660 tujcev, ki so jih do tja ponovno nenapovedano pripeljali z avtobusi.

Zaradi njihove varnosti in varnosti drugih udeležencev cestnega prometa je bil med 1.12 in 2.20 zaprt Mednarodni mejni prehod Zavrč. Vse tujce bomo z avtobusi prepeljali v nastanitveni center v Šentilju. Ob 6.45 so iz Brežic v Šentilj z avtobusi pripeljali 286 tujcev, ki so jih avstrijski varnostni organi takoj sprejeli v svojo državo in v šentiljskem nastanitvenem centru sploh niso bili nastanjeni.

Ponoči je nastanitveni center v Šentilju samovoljno zapustilo okoli 650 tujcev, ki so se peš napotili v Avstrijo. Večino so avstrijski varnostni organi sprejeli, nekaj deset tujcev pa se je prostovoljno vrnilo v Šentilj s pojasnilom, da so to storili zato, ker imamo v Sloveniji ogrevane šotore.

Okoli 7.30 je bilo v nastanitveni center v Šentilju z vlakom iz Dobove pripeljanih 650 tujcev. Pričakujemo tudi prihod avtobusov s 70 tujci iz sprejemnega centra v Gruškovju. V šentiljskem nastanitvenem centru bo tako trenutno 2.520 oseb.

V sprejemnem centru v Gruškovju je trenutno še 37 tujcev, ki jih bomo prav tako z avtobusom prepeljali v nastanitveni center v Šentilju.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi