V nastanitvenem centru v Šentilju je bilo sinoči ob 18. uri nastanjenih 1.991 migrantov in v sprejemnem centru Gruškovje 147 migrantov. Slednje smo ponoči z avtobusi prepeljali v nastanitveni center v Šentilju.

V nastanitveni center v Šentilju je ob 18:30 iz Dobove pripeljal vlak z 777 migranti. Malo pred polnočjo so iz Dobovca s štirimi avtobusi pripeljali 235 migrantov, iz Bistrice ob Sotli pa s petimi avtobusi 250 migrantov.

Avstrijski varnostni organi so ob 22. uri na nekdanjem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli 731 migrantov, po polnoči pa še dodatnih 700 migrantov.

Hrvaški varnostni organi so nam ob 20. uri na mednarodnem mejnem prehodu v Gruškovju predali 323 migrantov, ki so jih tja pripeljali s šestimi avtobusi. Vse smo registrirali v sprejemnem centru v Gruškovju in jih ponoči z avtobusi prepeljali v nastanitveni center v Šentilju.

Po 6. uri je na isti mejni prehod pripeljalo še šest najavljenih avtobusov z migranti, vendar so še v postopku sprejema.

Ob 6. uri je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju nastanjenih 2.292 oseb, sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi pa sta bila ob tej uri prazna.

V Šentilju dopoldan pričakujemo prihod vlaka iz Dobove in več avtobusov iz območja Policijske uprave Celje, v sprejemnem centru v Gruškovju pa pričakujemo osem avtobusov z migranti iz Dobove in pet avtobusov z migranti iz Hrvaške.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi