Ob začetku motoristične sezone smo tudi policisti Policijske postaje Gorišnica 18. aprila 2010 organizirali varno vožnjo za naše motoriste, ki varujejo državno mejo. Na Otvoritev motoristične sezone, kot smo prireditev imenovali, smo povabili tudi prijatelje in znance, ki so motoristi.

P4184251

Prireditev sta organizirala in vodila vodja policijskega okoliša Robert Ovčar in pomočnik komandirja Igor Belšak, oba ljubitelja vožnje z motornim kolesom.

18042010129

V veliko pomoč pa sta bila tudi policista Postaje prometne policije Maribor Marjan Pivljakovič in Matej Mulec, ki sta na poligonu in po relacijski vožnji voznikom svetovala o varni uporabi in obvladovanju vozila ter jih opozarjala na spoštovanje cestnoprometnih predpisov in na nepričakovane ovire na cesti.

P4184161

Na prireditvenem prostoru smo postavili stojnico s preventivnim gradivom, ki so si ga motoristi z veseljem prebrali in tudi odnesli s sabo.


Spretnostne vožnje se je udeležilo okoli 50 motoristov, ki so prireditev ocenili kot poučno in dodali, da jo je treba naslednje leto vsekakor ponoviti. Po njihovem mnenju sta policista PPP Maribor svojo nalogo opravila strokovno in kvalitetno.