Vabljeni na odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor v teku mešanih trojk po stopnicah na Kalvarijo za veliki prehodni pokal. Že 5. Štengijada bo potekala v torek, 24. maja 2016, z začetkom ob 12. uri pod stopnicami na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška.

161

V preteklih letih so ekipe v obliki startnine prispevale 15 evrov za humanitarni namen, zbrana sredstva so bila v letu 2015 izročena Kliniki za pediatrijo UKC Maribor, za nakup ultrazvočnega aparata.

Letos je bila k izvedbi Štengijade povabljena Zveza prijateljev mladine Maribor, zbrani prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni letovanju otrok iz širše mariborske regije. Udeleženci tekmujejo na lastno odgovornost.

Iskreno si želimo vašega sodelovanja, predvsem pa bomo veseli čim večjega števila prijavljenih ekip! Izvabimo tudi sami kakšen nasmeh na lica otrok, prikrajšanih za stvari, ki so za nas vsakdanje. Tek traja zgolj nekaj minutk in vsi zmoremo premagati te stopnice. Pridružite se nam, lepo se bomo imeli!

stengijada S Štengijado tudi letos dodajamo humanitarno noto preventivnemu projektu Otroška varnostna olimpijada, ki ga Policijska uprava Maribor izvaja že od leta 2006. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov. Poleg policije kot nosilke pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v okolju, kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu.

 

Vse podrobnosti o tekmovanju bodo objavljene na spletni strani Otroška varnostna olimpijada,na družabnem omrežju Facebook ter na straneh Zveze prijateljev mladine Maribor.