Osnovnošolce, ki ta teden v sklopu projekta Šolar na smuči pilijo svoje smučarsko znanje na Mariborskem Pohorju, je danes, ob mariborskih policistih, obiskala tudi vrhunska športnica, zaposlena v policiji, Ilka Štuhec.

ilka izjavaOglejte si video.

alojz izjavaProjekt Šolar na smuči že četrto leto zapored smučarsko ozavešča slovenske osnovnošolce in je primer odličnega sodelovanja različnih institucij, ki zmorejo tako skupaj pričarati nasmeh na obraze otrok, tudi tistih, ki si smučanja sicer ne morejo privoščiti.

IMG 3964-zm

Otroci se poleg osvajanja osnov smučanja učijo tudi, kako se pravilno vesti na smučišču. Pri tem sta jim bila danes v pomoč tudi mariborska policista smučarja. Skrb za varnost na smučišču mora biti namreč na prvem mestu. Smučanje bo lahko veselo in varno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. "Zato spoštujmo pravila ter opozorila in navodila nadzornikov, policistov ter drugih, ki skrbijo za varnost na smučiščih," je med drugim dodal Alojz Sladič z Uprave uniformirane policije GPU.  

IMG 3970-zm

Vrhunska smučarka Ilka Štuhec je mladim smučarjem svetovala pri prvih zavojih ter jih opozorila, da tudi tukaj veljajo pravila, ki jih moramo spoštovati: "Smučanje je super šport, a tako kot povsod, tudi na smučišču veljajo določena pravila, ki se jih moramo držati, če želimo da tako tudi ostane v prihodnje. Pazite drug na drugega!"

IMG 3985-zm