Policijska uprava Zgornja Bavarska - jug (Polizeipräsidiums Oberbayern Süd) je med 4. in 6. majem 2018 pripravila preventivno akcijo ob začetku letošnje motoristične sezone, Motorrad Saisoneröffnung 2018.

Na prireditev so povabili tudi delegacije prometne policije Avstrije in Slovenije, v kateri sta bila policista motorista Tomaž Kranjc in Davorin Valentan iz Postaje prometne policije Maribor ter Zoran Vernik, upokojeni policist PPP Maribor, kot predstavnik IPA kluba Štajerska.

2amoto

Udeležence prireditve je nagovoril direktor bavarske policijske uprave Robert Kop in uvodoma povedal, da se je motoristična sezona šele začela, a je v prometnih nesrečah že umrlo pet voznikov motornih koles.

Srečanja so se poleg Policijske uprave Zgornja Bavarska - jug udeležili tudi predstavniki bavarskega ministrstva za notranje zadeve in integracijo ter predstavniki Policijske uprave München.

1amoto

Dogodek so popestrili še policisti s predstavitvijo svojega dela in prikazom spretnostne vožnje. Sledil je blagoslov motornih koles in molitev za motoriste. Več kot 300 motoristov se je  udeležilo tudi panoramske vožnje po najbolj kritičnem odseku na tem območju.

3amoto