Na Policijski upravi Maribor smo danes, 22. novembra 2010, podrobneje predstavili uspešno preiskavo zadnjega umora. 54-letnega moškega, osumljenega, da je 17. novembra 2010 v Mariboru umoril 55-letno žensko, smo policisti namreč že prijeli.

IMG 2916

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor Franc Oder je povedal, da je bil mariborski operativno-komunikacijski center obveščen, da je bilo v stanovanju na Vodnikovem trgu v Mariboru najdeno truplo 55-letne ženske, za katero je obstajal sum, da je umrla nasilne smrti oz. da je žrtev kaznivega dejanja.

Na kraju kaznivega dejanja sta bila dežurni državni tožilec okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurna preiskovalna sodnica okrajnega sodišča v Mariboru, ki je v sodelovanju s kriminalisti opravila ogled kraja kaznivega dejanja in odredila sodno obdukcijo. Z ogledom smo ugotovili, da je bila pokojna dejansko žrtev kaznivega dejanja umora in da je storilec po kaznivem dejanju iz stanovanja odnesel žrtvine posamezne osebne predmete. Za ugotovitev točnega vzroka smrti je preiskovalna sodnica odredila sodno obdukcijo, izsledki katere so potrdili, da je smrt nastopila zaradi zadušitve.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil in preverjanjem alibijev (ob ostalih aktivnostih smo opravili okoli 40 razgovorov z občani) smo 18. novembra sum storitve kaznivega dejanja osredotočili na 54-letnega moškega iz okolice Maribora ter mu popoldne istega dne odvzeli prostost in odredili policijsko pridržanje.

Osumljenec naj bi 17. novembra, okoli 17. ure, po predhodnem dogovoru prišel v stanovanje na Vodnikovem trgu v Mariboru, ki ga je pokojna uporabljala kot masažni salon. Po krajšem zadrževanju v prostoru jo je z davljenjem umoril. Nato je v masažnem salonu vzel nekatere njene osebne predmete, stanovanje zapustil in ga zaklenil. Po dejanju je odšel proti svojemu prebivališču, pri čemer je posamezne predmete med potjo odvrgel, nekaj pa jih je shranil pri sebi doma, kjer smo jih s hišno preiskavo tudi našli in zasegli. Nekaj predmetov pa smo zasegli tudi osumljencu neposredno. Osumljenca smo 20. novembra ob 16.30 privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.