Mariborski kriminalist je 14. marca učiteljem in staršem učencev OŠ Toneta Čufarja v Mariboru predaval o nevarnostih, ki pretijo otrokom in mladostnikom pri uporabi svetovnega spleta.

IMG 3050

Vodja Oddelka za računalniško preiskovanje v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Borut Štok je prisotne opozoril na najpogostejše zlorabe interneta in jim s pomočjo analize resničnih primerov prikazal, kakšne nevarnosti lahko prežijo na spletu. Opozoril jih je tudi na varstvo zasebnosti pri uporabi interneta, na kraje identitete, zlasti pa na previdnost pri uporabi socialnih omrežij, t. i. messengerjev in spletnih kamer.  

Precej staršev ne pozna vseh možnosti, ki jih ponuja internet, zato jim je svetoval, kako poskrbeti za varno uporabo spletnih vsebin. Po dobri uri, ki je minila bliskovito, je odgovarjal še na številna vprašanja staršev.

Učitelji in starši so bili mnenja, da so takšna predavanja in sodelovanja s policijo nujna, saj je razvoj na računalniškem področju izjemno intenziven, odrasli pa pogosto ne morejo dohitevati znanja svojih otrok in mladostnikov.


Starši in otroci, zavarujte se pred zlorabami na internetu - policija svetuje

Varni na internetu