Policisti murskosoboške policijske uprave smo se 13. avgusta 2011 odzvali vabilu madžarskih kolegov iz glavne policijske kapitanije županije Vas in si ogledali njihovo delo pri varovanju nogometne tekme med dvema madžarskima ekipama.

DSC 6432

DSC 6434

Med strokovnim posvetom z madžarskimi kolegi smo si izmenjali izkušnje varovanja nogometnih tekem, še posebej rizičnih. Nato smo se odpravili najprej na železniško postajo, kjer smo skupaj s policisti pričakali navijače iz Zalaegerszega, nekateri so prišli z vlakom, drugi z osebnimi vozili, in jih pospremili do nogometnega stadiona.

DSC 6336

DSC 6343

Namen obiska madžarskih policistov je bil od blizu spoznati njihov način dela pri takšnih množičnih prireditvah, saj imata obe nogometni ekipi velik tabor navijačev, ki veljajo za izredno rizično skupino. Na srečo se je iz nasprotnega tabora nogometne tekme udeležilo malo navijačev, kljub temu pa smo imeli priložnost videti pripravo, varovanje policistov in policistk njihove posebne policijske enote, ki se v nekaterih delih nekoliko razlikuje od našega varovanja.

DSC 6677

DSC 6649

Tekma, ki se je odvijala v prijetnem vzdušju, brez kakršnihkoli izgredov, se je končala z rezultatom 1:0 za domače moštvo, zato policisti niso imeli prav veliko dela. Po končani tekmi so navijače gostujočega moštva pospremili nazaj na železniško postajo, od koder so se z vlakom odpeljali domov.

DSC 6543

DSC 6611