Policisti Policijske postaje Lendava so predlani, 7. decembra 2011, pri svojem delu na avtocesti Murska Sobota - Pince našli več različnih predmetov, med drugim tudi različna oblačila, čevlje, pasove in torbe. Ker po enem letu od dneva najdbe stvari niso našli upravičenca, si je komisija za prodajo stvari na Policijski upravi Murska Sobota stvari ogledala in se odločila, da bo nova oblačila v skladu z določili 2. odstavka 16. člena Pravilnika o postopku z najdenimi stvarmi odstopila humanitarni organizaciji.

IMG 2412

 Oblačila sta Rdečemu križu predala komandir Policijske postaje Lendava Branimir Šijanec in vodja Službe za operativno podporo na Policijski upravi Murska Sobota Andrej Bračko.


Tako je Policijska uprava Murska Sobota najdene stvari (čevlje, opanke, balerinke, ženske nogavice, različne jakne, kavbojke, hlače, obleke, krila, srajce, majice, pletene jope, kopalke, otroška oblačila, šale, torbice, pasove itd.) v skladu z zakonodajo 12. februarja 2013 odstopila Rdečemu križu, Območnemu združenju Murska Sobota, ki je neodvisno humanitarno združenje z delovanjem v občinah Upravne enote Murska Sobota.

IMG 2414

Najdenih oblačil, ki so bila povsem nerabljena, je bilo za nekaj škatel.


Policija je s tem humanitarnim dejanjem izkazala željo, da bi območno združenje Rdečega križa z razdelitvijo oblačil, ki so bila v dobrem stanju, izboljšalo socialni položaj vsaj nekaterim, socialno najbolj prizadetim ljudem, ki živijo na meji revščine ali celo pod njo. Tako bo Rdeči križ prispeval k lajšanju socialnih stisk in težav posameznikov ter družin na območju Pomurja.

IMG_2413

Oblačila sta Rdečemu križu predala komandir Policijske postaje Lendava Branimir Šijanec in vodja Službe za operativno podporo Policijske uprave Murska Sobota Andrej Bračko, prevzela pa jih je sekretarka murskosoboškega območnega združenja Rdečega križa Albina Knapp, skupaj z ostalimi predstavniki združenja.


Več o tematiki najdenih predmetov na spletnih straneh policije:

Pogosta vprašanja o najdenih predmetih