Letos je na sejmišču v Gornji Radgoni potekal že 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, na katerem se je predstavila tudi Policijska uprava Murska Sobota.

Na sejmu smo se predstavili v nedeljo, 21. avgusta 2016, ko je sejem tradicionalno najbolje obiskan, ter obiskovalcem pripravili raznovrstne vsebine na našem prireditvenem prostoru.

AGRA 2016 02.zm

AGRA 2016 03.zm

Obiskovalci so si lahko ogledali službeno patruljno vozilo znamke Golf z novo grafično podobo, službena motorja, opremo za nadzor prometa (ročni radar, alkotest) ter preiskusili alko očala, ki simulirajo vpliv alkohola pri človeku. Na stojnici smo delili tudi aktualna preventivna gradiva s področja prometne varnosti ter splošne varnosti ljudi in premoženja.

AGRA 2016 10.zmAGRA 2016 14.zm

Obisk je bil kljub kislemu vremenu množičen, tako da so nas obiskovalci občasno dobesedno "zasedli". Največ zanimanja je bilo za preizkus alko očal, testiranci pa so pogosto poskrbeli za komične situacije in posledično salve smeha med obiskovalci.

AGRA 2016 16.zmAGRA 2016 05.zm

Popoldan je nastala čakalna vrsta tudi za testiranje z alkotestom, ves čas pa  je bilo seveda največ zanimanja za fotografiranje mladih nadebudnežev v patruljnem vozilu in na policijskem motorju. Prišlo je tudi do manjšega vznemirjanja, ko so starši ob našem prireditvenem prostoru za hip izgubili svojega štiriletnega malčka (ta je kasneje povedal, da so se izgubili starši in ne on), vendar smo potepina s skupnimi močmi hitro našli.

AGRA 2016 11.zm

Sicer pa je prvi obiskovalec policijskega predstavitvenega prostora bil naš nekdanji kolega, boksarski šampion Dejan Zavec, ki nas je obiskal že lani, saj mu je modra uniforma ostala v prijetnem spominu. Obiskali so nas tudi praporščaki Čebelarske zveze Slovenije s kranjsko sivko ter medena kraljica in medena princesa.