Na prireditvi ob zaključku motoristične sezone, ki so jo organizirali Policijska uprava Murska Sobota, Zavod oranžna nit in Center Španik, se je 9. oktobra 2010 na poligonu Centra Španik zbralo več kot 150 motoristov in motorističnih navdušencev.

DSC 6783

Za večjo varnost motoristov


Število registriranih motornih koles na območju Pomurja se iz leta v leto povečuje. Prav tako se skoraj vsako leto registrira nov motoristični klub, Pomurje pa velja za regijo z največ registriranimi motorističnimi klubi v Sloveniji. Podatki, ki sami po sebi kličejo po dodatnih (predvsem preventivnih) ukrepih vseh, ki se tako ali drugače ukvarjajo s prometom, prometno tehniko in prometno infrastrukturo.

DSC 6838

Februarja, na začetku motoristične sezone, smo se murskosoboški policisti srečali s predstavniki vseh pomurskih motorističnih klubov, in se dogovorili o sodelovanju v letu 2010. Sklenili smo, da motoristično sezono tudi skupaj zaključimo in se dogovorimo o sodelovanju v naslednjem letu.

DSC 6712

Tako se je 9. oktobra 2010 na poligonu Centra Španik ob zaključku letošnje motoristične sezone zbralo več kot 150 motoristov in motorističnih navdušencev. Prišli so iz kar 16 pomurskih motorističnih klubov ter motorističnega kluba iz Medvod.

DSC 6819

Motoristi so se lahko s svojimi motorji preizkusili v spretnostni vožnji na poligonu. Preizkusili so lahko tudi motorje Triumph in Yamaha ter različno zaščitno opremo. Motoriste je pozdravil tudi aktualni prvak prvenstva Alpe-Adria Marko Jerman.

DSC 6704

Odziv motoristov je bil zelo pozitiven. Poudarili so pomen sodelovanja in skupnih projektov, saj je to pravi način, da izboljšamo prometno varnost. Nenazadnje so motoristi ena najbolj ranljivih skupin udeležencev v cestnem prometu.

DSC 6751

Dobri rezultati dela, pozitiven odziv pomurskih motoristov in nenazadnje njihova varnost skozi vso sezono so naša skupna skrb, tako motoristov, Policijske uprave Murska Sobota kot tudi Zavoda oranžna nit. Le z dobrim sodelovanjem, skupnimi projekti in iskreno dovzetnostjo za težave motoristov lahko zagotovimo še boljše delo v letu 2011.

DSC 6694

Trud za dobro delo v iztekajočem se letu je bil zagotovo poplačan z odlično obiskanostjo različnih preventivnih prireditev za motoriste, predvsem pa njihovo varnostjo na pomurskih cestah. Naj bo tako oziroma še bolje tudi v prihodnje!