Zavod za vzgojo in izobraževanje Oranžna nit je 25. februarja 2011 v sodelovanju s Sektorjem uniformirane policije na Policijski upravi Murska Sobota pripravil srečanje s predstavniki motorističnih klubov v Pomurju. Gre za že tradicionalno sodelovanje med policijo, zavodom in motorističnimi klubi.

motoristi

Udeleženci srečanja


Srečanja so se poleg predstavnikov osemnajstih pomurskih motoklubov in zavoda udeležili tudi vodja Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota Slavko Škerlak ter inšpektorja mag. Srečko Šteiner in Boris Žibrat.

Policisti so motoristom predstavili problematiko prometne varnosti v Pomurju v minulem letu. Varnost motoristov v Pomurju se je v zadnjih letih bistveno izboljšala, saj kljub naraščanju števila registriranih motornih koles število prometnih nesreč z njihovo udeležbo upada, zmanjšujejo pa se tudi posledice. Prav tako velja omeniti, da med motoristi v Pomurju lani ni bilo smrtnih žrtev.

Tako stanje je med drugim tudi posledica zelo dobrega sodelovanja med motorističnimi klubi, policijo in zavodom. Sprejet je bil dogovor, da se bodo skupne aktivnosti nadaljevale, in sicer v obliki izobraževanja in usposabljanja, treningov varne vožnje ter drugih preventivnih srečanj, ki jih bomo letos nadgradili in intenzivirali.

Motoristi v Pomurju so zelo dobro organizirani v številnih klubih, kar prispeva tudi k lažjemu sodelovanju ter odlični obiskanosti skupnih prireditev.


Za večjo varnost motoristov