Kriminalisti in policisti Policijske uprave Nova Gorica so včeraj, 29. aprila 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na območju Nove Gorice opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem. Pri hišni preiskavi so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Našli in zasegli so dva zavitka alufolije z rjavim prahom (sum, da gre za prepovedano drogo heroin), tri PVC vrečke s posušenimi delci zelene rastline in približno 100 g posušene zelene rastline (sum, da gre za prepovedano drogo konoplja), 3 zavojčke z belim prahom (sum, da gre za prepovedano drogo amfetamin), približno 11 gramov amfetamina in več zaenkrat še neznanih tabletk. Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi predmeti oz. pripomočki, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (tehtnici za natančno merjenje, mobilni telefon).

Zasegprepovedanedroge 1

Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo novogoriški kriminalisti zoper 27-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 ) in suma kaznivega dejanja tatvine. Osumljenec je sicer star znanec policije.

Zasegprepovedanedroge 2