Predstavniki novogoriške policijske uprave so 29. februarja 2012 organizirali srečanje z vodji občinskih oz. medobčinskih redarstev na njihovem območju.

Delovnega sestanka, ki ga je vodil Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica, so se udeležili predstavniki mestnega redarstva Mestne občine Nova Gorica, Medobčinske uprave občin Bovec-Kobarid-Tolmin in Kanal ob Soči, Medobčinske uprave občin Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Miren Kostanjevica ter predstavniki drugih občin (Cerkno, Vipava, Idrija, Ajdovščina, Brda).

redarji

Namen prvega tovrstnega delovnega srečanja je bil izmenjava medsebojnih izkušenj, opredelitev skupnih nalog ter drugih posebnosti pri zagotavljanju partnerskega sodelovanja. Pogovor je tekel tudi o sodelovanju pri pripravi oz. ažuriranju občinskih programov varnosti na podlagi določil Zakona o občinskem redarstvu, spregovorili pa so tudi o možnostih sodelovanja pri izvajanju operativnih nalog iz svojega delovnega področja. Sicer gostje dosedanje sodelovanje med njimi in policijo ocenjujejo kot zelo dobro.