Policisti Policijske postaje Nova Gorica smo v sodelovanju s tamkajšnjima osnovnima šolama 17. oktobra v Šempasu in nato še 23. oktobra v Solkanu izvedli preventivno akcijo pod sloganom Vozniki, spet smo na cesti.

V preventivni akciji so sodelovali tudi predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ter redarstva Mestne občine Nova Gorica. Tako kot prejšnja leta je bil tudi tokratni namen akcije voznike in druge udeležence v cestnem prometu opozoriti, da morajo biti - zlasti v okolici osnovnih šol, vrtcev in drugih šolskih ustanov - še posebej pozorni na najmlajše udeležence v cestnem prometu. Osnovna ideja preventivne akcije je, da otroci nagradijo voznike, ki spoštujejo cestnoprometne predpise.

pred akcijo v Solkanu

Vodjema policijskih okolišev Policijske postaje Nova Gorica Suzani Ipavec in Alojzu Krambergerju ter policistu Boštjanu Kraglju se je 17. oktobra v Šempasu pridružilo 43 učencev OŠ Šempas, nekaj dni kasneje, 23. oktobra, pa je novogoriškim policistom in občinskemu redarju pri opozarjanju voznikov "pomagalo" 46 otrok OŠ Solkan.

skupinski

Vsakemu vozniku, ki je spoštoval cestnoprometne predpise in ga je ustavil policist, so otroci izročili risbo s prometno vsebino in jabolko, s katerima so se mu zahvalili za izkazano pozornost. Kot je povedal pomočnik komandirja PP Nova Gorica Tomaž Rutar, so ustavljeni vozniki v Šempasu in Solkanu preventivno akcijo sprejeli pozitivno.

obcinskemu

Akcija Vozniki, spet smo na cesti! se je na območju Policijske postaje Nova Gorica v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi začela izvajati že leta 2004.