Na Policijski postaji Idrija je 16. novembra potekal delovni posvet pred začetkom smučarske sezone, ki se ga je udeležilo 14 udeležencev: predstavniki Policijske uprave Nova Gorica, upravljavci smučišč na Severnem Primorskem, predstavniki inšpekcijskih in drugih pristojnih služb.

posvet

Posvet je vodil Aleksander Vončina, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije na Policijski upravi Nova Gorica. Posveta so se iz policije udeležili še Alojz Sladič iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi, komandirja policijskih postaj iz Idrije in Bovca Robert Feltrin in Sejad Jušić ter pomočnik komandirja tolminske policijske postaje Boris Zorko. Delovnega srečanja v Idriji sta se udeležila tudi inšpektorja Iztok Menart iz Inšpektorata RS za promet, energetiko in prostor ter Vojko Kos iz Inšpektorata RS za notranje zadeve, prišli pa so še predstavniki smučišč na tem območju.

"Tako kot prejšnja leta je bil posvet organiziran, da bi zagotovili večjo varnosti smučarjev in smučišč ter odpravili pomanjkljivosti na smučiščih. Poseben poudarek smo namenili problematiki, ki se pojavlja v zvezi z izvajanjem Zakona o varnosti na smučiščih. Ta namreč med drugim ureja temeljna pravila za uporabo smučišč in določa pogoje za zagotavljanje varnosti na njih," je med drugim povedal vodja posveta Aleksander Vončina in dodal, da gre za ustaljeno pozitivno prakso tovrstnega sodelovanja med Policijo, upravljavci smučišč in ostalih pristojnih služb.

Udeleženci so ob koncu posveta izrazili željo, da bi s tovrstnimi delovnimi srečanji pred začetkom zimske turistične sezone nadaljevali tudi v prihodnje. Sicer pa so željo za udeležbo na naslednjem posvetu izrazili tudi predstavniki nekaterih drugih, manjših smučišč iz Notranjske oz. drugih delov države.