Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v petek, 11. oktobra, učencem tretjih razredov OŠ Šempas in njihovim učiteljicam predstavili poklic policista.

foto1

Policijski poklic sta 37 učencem in učiteljicam predstavili vodja policijskega okoliša Suzana Ipavec in policistka Lien Ličen iz Policijske postaje Nova Gorica. Predstavili sta jim tudi organiziranost policije ter naloge in pooblastila dežurnih policistov, policistov v patrulji, kriminalistov, vodij policijskih okolišev in drugih.

foto4

Predstavili sta tudi različno policijsko opremo. Skupaj so si ogledali prostore za pridržanje, delo policistov Operativno-komunikacijskega centra PU Nova Gorica in dežurnega policista PP Nova Gorica. Po obisku na policijski postaji so si policisti in osnovnošolci ogledali tudi t.i. varne točke v Novi Gorici, na katere se lahko zatečejo, če se znajdejo v stiski. V mestu, na območju Solkana in Rožne Doline jih je 14.

PUNovaGorica

Po besedah Suzane Ipavec, vodje policijskega okoliša z novogoriške policijske postaje, je bil namen predstavitve seznanitev otrok z delom in poslanstvom policistov, obenem pa okrepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v njihovo delo. Mladi obiskovalci in njihovi mentorji so ob koncu obiska izrazili željo, da bi s sodelovanjem v tem preventivnem projektu nadaljevali tudi v prihodnje.