Člani Regionalnega kluba IPA (Mednarodno policijsko združenje Slovenije) Nova Gorica so že desetič zapored izpeljali tradicionalni kolesarski vzpon Sabotin 2008.

081023-IPA_Sabotin01

Kolesarska dirka tokrat že sedmič šteje tudi za pokal IPA Slovenije. Tekmovanje, ki se ga na žalost vsako leto udeležujejo bolj ali manj isti posamezniki oziroma klubi, je letos potekalo v prijetnem sončnem vremenu po novi progi iz vasi Prelesje, urejeni gozdni poti na Sabotin iz I. svetovne vojne. Stara proga, makadamska cesta, ki pelje na vrh Sabotina, je bila namreč posodobljena in asfaltirana, zato smo se v klubu odločili, da poiščemo ustrezno in dovolj zanimivo nadomestilo.

081023-IPA_Sabotin02

Zmaga v kolesarskem vzponu Sabotin 2008 je tokrat pripadla ekipi IPA kolesarjev iz Regionalnega kluba (RK) Ljubljana, pred kolesarji RK Nova Gorica in RK Postojna.

081023-IPA_Sabotin03

Uvrstitev za pokal IPA Slovenije je bil praktično odločen še pred zaključno dirko. Prehodni pokal je ponovno odnesla zmagovita ekipa kolesarjev RK Ljubljana, pred kolesarji RK Postojna in RK Nova Gorica.

081023-IPA_Sabotin04

Za vse udeležence kolesarskega vzpona in udeležence pohoda, ki je bil organiziran istočasno, smo pripravili pogostitev in slovesni zaključek kolesarskega pokala s podelitvijo pokalov ter praktičnih nagrad.


Besedilo in fotografije: Bruno Ipavec,
predsednik Regionalnega kluba IPA Nova Gorica