Policijska uprava Nova Gorica je 12. februarja 2014 že tretjič zapored organizirala delovni posvet med predstavniki Policije in občinskih oz. medobčinskih redarstev na območju svoje uprave.

foto1

Delovni sestanek je vodil policijski inšpektor Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica, navzoči so bili še komandirji oz. pomočniki komandirjev policijskih postaj z območja PU Nova Gorica ter policista iz Uprave uniformirane policije GPU.

Redarstva so zastopali predstavniki mestnih občin Nova Gorica, Bovec, Kobarid, Tolmin, Kanal ob Soči ter občin Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko, Miren Kostanjevica, Vipava in občine Idrija.

foto2

Tudi letos so si udeleženci posveta izmenjali izkušnje o dosedanjem medsebojnem sodelovanju ter opredelili nove cilje za prihodnost, ki bodo zagotavljali kar največjo stopnjo varnosti prebivalcem v lokalnem okolju. Predstavniki občin so spregovorili o dopolnjevanju in posodabljanju že sprejetih občinskih programih varnosti, policisti pa o novih možnostih za nadgradnjo skupnega dela. Posebej so poudarili pomembnost nadaljevanja že ustaljenega sodelovanja v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov.

Na koncu posveta so udeleženci dosedanje sodelovanje med Policijo in redarstvi ocenili kot dobro in izrazili pripravljenost za skupno sodelovanje še naprej.