V neposredni bližini poslovno-stanovanjskega objekta na Goriški cesti 25/b v Ajdovščini se je 10. septembra 2014, nekaj minut pred 10. uro, zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Neznani voznik neznanega osebnega avtomobila je ob vzvratni vožnji zapeljal 64-letnemu pešcu, ki je ob umiku padel na tla, čez desno roko.

Voznik avtomobila se pred premikom vozila ni prepričal, če to lahko varno stori za druge udeležence v prometu. Pešec se mu je umikal, se pri tem spotaknil in padel na tla, voznik pa mu je z zadnjo levo pnevmatiko vozila zapeljal čez desno roko.

Omenjeni voznik avtomobila se je nato ustavil in vprašal pešca, če potrebuje pomoč. Ker pešec pomoči ni potreboval oz. jo je odklonil, se je neznani voznik odpeljal naprej v neznani smeri. Takoj zatem je pešec v zdravstvenem domu poiskat zdravniško pomoč, kjer so med drugim ugotovili, da je utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe, in sicer ima pešec poškodovano levo nogo pod kolenom in desno roko. 

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosimo neznanega voznika in morebitne očividce prometne nesreč, da se zglasijo na Policijski postaji Ajdovščina ali pokličejo na tel. št. 05/365 72 00 interventno številko policije 113.