Na današnji izjavi za javnost so novomeški policisti predstavili okoliščine najdbe pogrešanega moškega, za katerega so med preiskavo ugotovili, da je bil žrtev prometne nesreče s pobegom. Prve ugotovitve je predstavil Aleš Burgar, pomočnik načelnika Postaje prometne policije Novo mesto.

20221026 120334 intro
V nedeljo popoldne so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 49-letnega moškega iz Brezja pri Trebelnem, ki naj bi neznano kam odšel od doma v petek ali soboto. Takoj so pričeli izvajati številne aktivnosti za njegovo najdbo. Opravili so več razgovorov z osebami, ki so pogrešanega poznale. Aktivnosti v zvezi z iskanjem so ves čas stopnjevali, ker naj bi moški zaradi zdravstvenega stanja nujno potreboval zdravila, ki pa jih je imel doma. Splet okoliščin je preiskavo otežil - pridobili so podatke o približni lokaciji njegovega mobilnega telefona, in sicer na območju Novega mesta. Na več klicev policistov na ta mobilni telefon in kratka sporočila ni bilo odziva. Uporabnih podatkov, ki bi policistom omogočali lokalizirati območje iskanja, je bilo zelo malo. V ponedeljek so ugotovili, da je njegov telefon na cesti na območju Karteljevega v petek zvečer našel občan in ga odnesel domov. Telefon so občanu zasegli.

Na podlagi domnevnega kraja najdbe mobilnega telefona so pričeli z iskanjem na širšem območju Karteljevega, uporabili so tudi dron, s pomočjo katerega so včeraj nekaj po 9. uri pogrešanega našli mrtvega ob cesti pri odcepu za Gorenje Kamenje. Ugotovili so, da je bil pokojni žrtev prometne nesreče in nemudoma nadaljevali z intezivno preiskavo prometne nesreče s pobegom in aktivnostmi za izsleditev povzročitelja.

Med preiskavo širšega območja so našli in zavarovali sledi, manjše dele poškodovanega vozila. Na območju Trebnjega so okoli 12. ure na parkirnem prostoru opazili vozilo, pokrito s ponjavo. Ob vizualnem pregledu so posumili, da se poškodbe tega vozila ujemajo z najdenimi sledmi na kraju. V nadaljevanju je bil ugotovljen lastnik in voznik vozila, ki je v petek zvečer trčil v pešca, ki je hodil ob cesti, in pobegnil s kraja.

Intenzivna preiskava in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti še vedno potekajo. Policisti o ugotovitvah seznanjajo pristojno tožilstvo, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Povezane vsebine

Prometna varnost