Policijsko delo je pomembno in odgovorno ter hkrati stresno, zato je v policiji na voljo tudi duhovna oskrba kot ena od oblik pomoči. Duhovna oskrba v policiji je na voljo vsem zaposlenim in njihovim družinskim članom.

Duhovna oskrba Okreselj

Zagotavljanje verske duhovne oskrbe vključuje različne naloge

Zadolženi za duhovno oskrbo v slovenski policiji opravljajo različne naloge. Med najpomembnejšimi so versko, moralno in etično svetovanje tistim policistom in drugim zaposlenim v policiji, ki se obrnejo nanje za pomoč ali pogovor, obiskovanje bolnih ali ranjenih policistov, pomoč žrtvam, svetovanje policistom glede obvladovanja stresa, etike in družinskega življenja, svetovanje pred upokojitvijo, pomoč ob primerih samomorov, skrb za duhovne potrebe pridržanih oseb in vodenje molitev ob posebnih priložnostih.

Policistom drugih veroizpovedi pa koordinator verske oskrbe omogoči, da lahko dobijo versko duhovno pomoč predstavnika njihove verske skupnosti.

Policijski vikar s sodelavcema

Koordinator duhovne oskrbe v slovenski policiji je vikar Igor Jereb, zaposlen v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, ki sodeluje s policijskimi zaupniki in psihologi ter s predstavniki verskih skupnosti. Vse z namenom, da bi posamezniku pomagali pri reševanju življenjskih vprašanj in dilem, ki se pojavljajo v njegovem družbenem okolju, ter pri premagovanju vseh težav (stres, izgorelost …), s katerimi se srečuje v svojem vsakdanu.

Policijskemu vikarju Igorju Jerebu pri delu pomagata sodelavca Jona Janez Vene in Mirko Klobučar.

Duhovna oskrba Pogovor z vikarjem

Vsa srečanja in pogovori s koordinatorjem duhovne oskrbe ali njegovima sodelavcema, tako za verne kot neverne, so zaupna in osebne narave.

Kako lahko zaposleni zaprosijo za duhovno oskrbo?

Policisti, ki bi se želeli za pomoč ali informacije obrniti na sodelavce, zadolžene za duhovno oskrbo, se lahko nanje obrnejo osebno ali prek svojega predstojnika.

Kontakt

IgorJerebIgor Jereb, policijski vikar in koordinator duhovne oskrbe (za policijski upravi Kranj in Ljubljana ter za Generalno policijsko upravo)
Služba generalnega direktorja policije, Generalna policijska uprava
Pisarna na naslovu: Policijska akademija, Rocenska 56, 1211 Ljubljana
01 428 54 08
030 650 656
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

JanezJonaVeneJona Janez Vene (za policijske uprave Koper, Nova Gorica in Novo mesto)
030 460 578
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

MirkoKlobucarMirko Klobučar (za policijske uprave Celje, Maribor in Murska Sobota)
030 460 579
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Povezane vsebine

Duhovna oskrba v policiji (zloženka)