12 pripadnikov Specialne enote Uprave za policijske specialnosti je med 15. in 18. aprilom sodelovalo v mednarodni taktični vaji Atlas Common Challenge 2013, ki je bila v mestu Komarno na Slovaškem.

Specialna enota policije letos praznuje 30 let delovanja. Osrednja slovesnost v počastitev tega jubileja bo v petek, 7. marca 2003, v Policijski akademiji v Tacnu.

V Šentvidu, Ljubljana, bodo 19. maja 2016 taktično-reševalne igre. Poleg pripadnikov Specialne enote Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi bodo sodelovali še predstavniki Gasilske brigade Ljubljana, Reševalne postaje Univerzitetno kliničnega centra Ljubljana in Slovenske vojske – Enote za specialno delovanje. Predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Specialna enota Generalne policijske uprave ima jutri, 25. maja 2006, dan odprtih vrat med 11. in 17. uro v prostorih na Podutiški 88 v Ljubljani, kjer bo predstavila javnosti svojo izurjenost, vozni park, oborožitev in drugo tehnično opremo, ki jo pripadniki potrebujejo za delo v posebnih razmerah.

Sekretariat Konvencije o policijskem sodelovanju v jugovzhodni Evropi (PCC SEE) pod okriljem DCAF-a Ljubljana (Inštitut za demokratični nadzor nad oboroženimi silami) je v sodelovanju z Europolom ter enajstimi državami organiziral do sedaj največjo vajo v čezmejnem policijskem sodelovanju v Evropi, ki se je danes zaključila.

Zaposleni v Upravi za informatiko, skupaj z zaposlenimi iz Uprave za policijske specialnosti že od nedelje bijejo boj z žledom na baznih postajah in škodo, ki jo je ta povzročil, da bi zagotovili normalno delovanje sistema Tetra. To je namreč predpogoj za delovanje Policije in njenih zvez, da lahko uspešno pomaga prebivalcem Slovenije v teh težkih razmerah.

Udeleženci že 21. Pohod razuma volje in moči - Brajnikovega memoriala so se na dvodnevno izjemno težko psihiofizično preizkušnjo podali 13. junija 2014. V cilj je prva prišla ekipa Specialne enote. Po mnenju mnogih udeležencev je bilo letošnje tekmovanje najzahtevnejše do sedaj, seveda tudi zavoljo vse močnejše konkurence in izbrane trase.

Na Rudnem polju na Pokljuki je 11. januarja 2014 potekalo 43. tradicionalno tekmovanje Slovenske vojske, Policije in Civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh. V moški konkurenci je zmagala ekipa Specialne enote Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi; v ženski konkurenci pa je ekipa Policijske uprave Ljubljana zasedla tretje mesto.

Na letošnjem 35. tekmovanju Slovenske vojske in Policije v teku na smučeh, ki je bilo 14. januarja 2006 na Pokljuki, je sodelovalo poleg 21 vojaških ekip tudi deset policijskih ekip in ekipa Hrvaške vojske.