Sporočila za javnost PU Celje23.dec.2020

18- in 32-letnica s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb od moških pridobili denar, dva sta oškodovali za najmanj 164.000 evrov

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski, stari 18 in 32 let. Mlajša storilka je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico smo v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše do sedaj še nismo obravnavali.

Več

3.dec.2020

36-letnemu moškemu samo letos zasegli deset vozil

Sinoči so konjiški policisti na območju Loč obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola vozil neregistrirano osebno vozilo, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Poleg tega je vozil tudi v času omejitve gibanja. 36-letniku so policisti vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške mu sledi 3.100 evrov globe.

Več

21.okt.2020

V naselju vozil kar 108 km/h in ogrožal življenja mimoidočih!

Policisti Policijske uprave Celje so med včerajšnjim poostrenim nadzorom cestnega prometa preverjali, ali vozniki spoštujejo omejitve, pri tem pa ujeli neodgovornega voznika, ki je v Rimskih Toplicah vozil kar 108 km/uro in tako prekoračil dovoljeno hitrost v naselju za skoraj 60 km/uro. Ostal je brez vozniškega dovoljenja, plačati pa bo moral tudi 1.2000 evrov kazni.

Več

19.okt.2020

Celjski policisti razbili izjemno dobro organizirano združbo, ki je tihotapila cigarete

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Specializiranega državnega tožilstva prejšnji teden zaključili z obsežno kriminalistično preiskavo izjemno dobro organizirane mednarodne kriminalne združbe, ki je tihotapila cigarete. Med preiskavo je bilo v več državah zaseženih več milijonov kosov cigaret, v zadnjih hišnih preiskavah v Sloveniji pa tudi pet ton pralnih sredstev in dva prestižna avtomobila. Vsi osumljenci so slovenski državljani, stari od 25 do 51 let.

Več

12.okt.2020

Izven naselja Straže pri Mislinji neznani motorist med prehitevanjem oplazil drugega motorista - poziv očividcem, neznanemu motoristu in vozniku osebnega vozila

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so v petek, 9. oktobra 2020, ob 19.10 na glavni cesti izven naselja Straže pri Mislinji, obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena voznik kolesa z motorjem in neznani voznik neznanega motornega kolesa. Neznani voznik motornega kolesa je pred tem nepravilno prehiteval voznika osebnega vozila izven naselja Straže, zapeljal na levo smerno vozišče, po katerem je pravilno ob desnem robu, pripeljal voznik kolesa z motorjem. Med njima je prišlo do oplaženja, voznik neznanega motornega kolesa pa je z vožnjo nadaljeval v smeri Slovenj Gradca.

Več

22.jun.2020

Celjski osnovnošolci ob dnevu policije: "Hvala, ker pazite na naaaas!"

Celje je mesto doživetij. Krasi ga veličastna zakladnica zgodovinskih, kulturnih, turističnih, rekreacijskih in kulinaričnih bogastev. Je magnet, ki navdušuje s starodavnimi zgodbami, zgradbami, miti in legendami ter prevzame s sodobnim urbanim utripom. Njegove mestne ulice vsakodnevno polni tudi več kot 4.000 razigranih celjskih osnovnošolcev. Skrb za njihovo varnost je naša velika odgovornost, sodelovanje z njimi pa posebno doživetje. Ob našem prazniku, dnevu policije, smo s tretješolci III. osnovne šole Celje preverjali, ali vozniki v okolici šole spoštujejo prometna pravila. Kaj menite? Jih? Oglejte si video!

Več

10.jun.2020

V Slovenj Gradcu neznani voznik z ogledalom trčil v kolesarja in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

V nedeljo, 7. junija 2020, se je okoli 15.30 na lokalni cesti Gaberke–Spodnji Razbor zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in neznani voznik, neznanega terenskega vozila, temnejše barve. Neznani voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Gaberk proti Spodnjemu Razborju, je v bližini stanovanjske hiše na naslovu Podgorje 163, občina Slovenj Gradec, zaradi vožnje po levi strani vozišča z levim zunanjim ogledalom trčil v kolesarja, ki mu je pripeljal nasproti. Po trčenju neznani voznik ni ustavil temveč je nadaljeval z vožnjo v smeri Spodnjega Razborja. Kolesar se je v trčenju lažje poškodoval, v trku s kolesarjem pa je na vozilu prišlo do poškodbe levega ogledala.

Več

2.jun.2020

Žalski policisti rešili lisičko pred nezakonitima lovcema

Žalski policisti so včeraj popoldne, 1. junija 2020, na območju občine Tabor opazili dva moška, eden od njiju je bil oborožen z dolgocevnim orožjem. Ker ni kazalo, da bi šlo za lovca, so z njima opravili postopek. Ugotovili so, da sta moška na travniku ob gozdu nastavila past in v večjo kovinsko kletko ujela okoli dva meseca staro lisico, ki sta jo nameravala ustreliti z močnejšo zračno puško.

Več

22.maj2020

Velenjski policisti ovadili štiri domačine, ki so z uničevanjem steklenega mostu in števca kolesarjev občini povzročili za 5.000 evrov škode

Velenjski policisti so kazensko ovadili štiri osebe, doma z velenjskega območja, osumljene storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, po 220. členu Kazenskega zakonika, ki so v Velenju namerno poškodovali stekleno ograjo mostu, stekla ter elektronski števec kolesarjev. Osumljeni med seboj niso povezani. Občini Velenje pa so povzročili za najmanj 5.000 evrov materialne škode.

Več

21.maj2020

Celjski kriminalisti zaključili obsežno kriminalistično preiskavo, povezano z upravljanjem večstanovanjskih objektov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje so v tem mesecu zaključili obsežno preiskavo, povezano z upravljanjem večstanovanjskih objektov na širšem celjskem območju. Dve povezani pravni osebi in dve fizični osebi, doma z območja Celja, so kazensko ovadili zaradi sumov storitve 248 kaznivih dejanj poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, po 209. členu Kazenskega zakonika. Oškodovanih je bilo več kot 6.000 etažnih lastnikov posameznih nepremičnin. Osumljenca sta v skoraj dvanajstih letih etažne lastnike oškodovala za več kot 3,2 milijona evrov.

Več

18.maj2020

V zaključni akciji na območju PU Celje zasegli več kokaina, amfetaminov, ekstazija in konoplje

Celjski kriminalisti in policisti smo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo v soboto, 16. maja 2020, zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Več

3.maj2020

V Celju kolesar trčil v otroka in odpeljal - poziv kolesarju in očividcem

V soboto, 2. maja 2020, se je ob 11.15 na Ulici Frankolovskih žrtev v Celju zgodila prometna nesreča. Neznani kolesar, ki je vozil po pločniku iz smeri lokala Rot bar proti Mariborski cesti, je trčil v otroka in odpeljal. Deček se je v trčenju lažje poškodoval.

Več

30.apr.2020

Velenjski policisti med hišno preiskavo našli ukradeni kolesi in skiro - so morda vaši?

Velenjski policisti so v povezavi s tatvinami koles v zadnjih dneh opravili hišno preiskavo na območju Velenja, pri čemer so našli in zasegli dve kolesi in električni skiro.

Več

20.apr.2020

Velenjski policisti račji družinici pomagali čez prometno cesto

Policijsko delo včasih popestrijo tudi takšni dogodki, kot se je pripetil minuli konec tedna. Velenjski policisti so namreč rešili račjo družino, ki je zašla na prometno cesto.

Več

13.dec.2019

V Slovenj Gradcu voznik trčil v peško, ki se je lažje poškodovala - poziv vozniku in očividcem

Včeraj, 12. decembra 2019, je na Policijsko postajo Slovenj Gradec prišla 17-letna peška in povedala, da je bila v torek, 10. decembra 2019, okoli 7. ure, udeležena v prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Celjske ceste in Iršičeve ulice v Slovenj Gradcu. Vanjo je trčil voznik neznanega vozila rdeče barve, ki je pri zeleni luči v križišču zavijal v levo, zeleno luč na semaforju je imela tudi peška, ki je prečkala vozišče.

Več