Sporočila za javnost PU Koper15.mar.2019

Ljubljanski policisti konjeniki z lipicanci obiskali Obalo in poskrbeli za navdušenje

Na Obali smo bili ta teden deležni prav posebnega obiska. V nedeljo, 10. marca, in v torek, 12. marca, so piranski policisti skupaj s policisti konjeniki Postaje konjeniške policije Ljubljana izvedli opazovalno službo s poostrenim nadzorom na tem območju. Policisti konjeniki so bili s svojimi štirinožnimi pomočniki na Obali prava atrakcija.

Več

6.dec.2018

Po nesreči na koprskem parkirišču 73-letnik zaradi zloma kolka poiskal pomoč v bolnišnici, kasneje pa umrl zaradi zastoja srca - poziv mlajšemu vozniku in očividcem

Zdravstveni dom Koper je 29. novembra 2018 obvestil policiste Policijske uprave Koper, da obravnavajo 73-letnega pacienta iz Kopra. Povedal je, da ga je na parkirišču zbil voznik osebnega avtomobila. Po prvih ugotovitvah je imel zlomljen kolk, zato so ga takoj odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Več

22.jun.2018

Sestanek koprske in primorsko-goranske policijske uprave pred turistično sezono

Na Policijski postaji Ilirska Bistrica smo 19. junija 2018, skupaj predstavniki sosednje policijske uprave Primorsko-goranska, organizirali sestanek pred turistično sezono.

Več

22.jun.2018

Slovesnost Policijske uprave Koper ob dnevu policije

Letošnja osrednja slovesnost Policijske uprave Koper ob dnevu slovenske policije je potekala v četrtek, 21. junija 2018, na Moretinih .

Več

21.jun.2018

Na Obali potekale preventivne aktivnosti za varno poletje

Na izolski plaži v San Simonu smo policisti 19. junija 2018 izvedli preventivno akcijo za večjo varnost na plažah. Skupaj z upravljalcem plaže, Hoteli Bernardin, d. o. o.,  smo policisti Policijske postaje Izola razdelili obiskovalcem nekaj preventivnega gradiva in jih ob tem opozorili na samozaščitna ravnanja.

Več

5.jun.2018

Na zaposlitvenem sejmu v Kopru predstavili aktualne razpise za delo v policiji

V koprski Taverni je 24. maja 2018 potekal mednarodni zaposlitveni sejem, ki ga organizira zavod za zaposlovanje. Policisti se na tem sejmu predstavljamo že peto leto zapored.

Več

7.maj2018

Zaključek akcije Varno na kolesu v Divači

Policisti policijskih postaj Koper in Sežana smo se 20. aprila 2018 udeležili zaključka regijskega srečanja osnovnih šol, ki so sodelovale v preventivni akciji Varno na kolesu.

Več

23.apr.2018

Streljanje na plaži v Portorožu - poziv morebitnim očividcem

V Portorožu je v soboto zvečer, 21. aprila 2018, prišlo do streljanja. Več informacij o tem smo koprski policisti danes predstavili tudi v izjavi za javnost. Obenem prosimo vse, ki bi imeli o dogodku kakršne koli informacije, naj nam to sporočijo in s tem pomagajo pri preiskavi.

Več

18.apr.2018

Policisti in kriminalisti v Postojni odkrili večji prostor za hidroponično gojenje konoplje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper in policisti Policijske postaje Postojna so 12. aprila 2018 zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)), na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru opravili hišno preiskavo nekdanje trgovine na območju Postojne. Z zbiranjem obvestil in drugih dokazov je bilo namreč ugotovljeno, da obstaja utemeljen sum, da je 34-letni osumljenec z območja Postojne v prostorih nekdanje trgovine uredil prostor za hidroponično gojenje konoplje, in sicer z namenom proizvodnje večjih količin konoplje za nadaljnjo prodajo uživalcem prepovedanih drog. 

Več

30.mar.2018

Koprski kriminalisti prijeli 11 oseb, osumljenih preprodaje prepovedanih drog

Koprski kriminalisti so zaključili dalj časa trajajočo kriminalistično preiskavo zoper osumljence, ki so odjemalcem preprodajali prepovedani drogi heroin in kokain. Združba je skrbela za nabavo prepovedanih drog in distribucijo oz. preprodajo slovenskim in italijanskim odjemalcem.

Več

26.mar.2018

Koprski kriminalisti razkrili mednarodno kriminalno združbo tihotapcev ljudi

Koprski kriminalisti smo konec minulega tedna zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja tihotapljenja ilegalnih prebežnikov na schengensko območje. Člani hudodelske združbe so v pol leta na schengensko območje po t. i. balkanski poti pretihotapili najmanj 80 ilegalnih prebežnikov s Kosova, iz Turčije, Afganistana in drugih držav. Kriminalisti smo ovadili devet osumljencev.

Več

9.mar.2018

Predstavitev poklica policista in pomožnega policista na zavodu za zaposlovanje v Kopru in Postojni

Inšpektorja iz Policijske uprave Koper, Damjan Sever in Franc Filipič, sta 5. in 6. marca 2018 iskalcem zaposlitve na zavodu za zaposlovanje v Kopru in Postojni predstavila pogoje za vključitev v pomožni sestav policije in tudi razpis za višješolski program za poklic policista, ki se je pravkar končal.

Več

5.mar.2018

Na policijski upravi Koper z defibrilatorjem opremljenih že šest enot

Na območju Policijske uprave Koper smo dobili štiri nove defibrilatorje. Tako je zdaj  z njimi opremljenih že šest enot, in sicer:

Več

28.feb.2018

Koprski policisti sodelovali v mednarodni kriminalistični preiskavi s področja tihotapljenja prepovedanih drog

Na območju Italije, oz. na območju Trenta, je bila 22. februarja  2018 izvedena zaključna akcija v mednarodni kriminalistični preiskavi s področja tihotapljenja drog, v kateri je bil zoper 18 osumljencev odrejen pripor, zoper 5 osumljencev pa hišni pripor. Zoper druge osumljence pa je bilo razpisano iskanje.

Več

26.feb.2018

Skrb koprskih policistov za prometno varnost upokojencev v Ankaranu

Policisti si želimo, da bi se starejši vozniki in voznice na naših cestah čim dlje počutili varne in da bi še dolgo bili samostojni, mobilni ter obenem tudi varni udeleženci v prometu.

Več