Sporočila za javnost PU Kranj23.jun.2020

V Soteski voznik srebrnega avtomobila povzročil nesrečo in odpeljal - poziv vozniku in očividcem

Škofjeloški policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila na relaciji Škofja Loka-Železniki v Soteski. Povzročil naj bi jo voznik osebnega avtomobila neznane znamke in tipa, srebrne barve, ki je - ne da bi se na kraju nesreče ustavil in nudil podatke - odpeljal proti Železnikom.

Več

20.jun.2020

Ob dnevu policije vam gorenjski policisti pošiljamo razglednico iz čudovitega sveta planin ...

Ko v gorah hitimo na pomoč, ni časa za uživanje v razgledih. A občasno nam vsaj na vajah uspe občudovati naše mogočne vršace, ki s svojo lepoto k sebi vabijo tudi mnoge med vami. Tokrat vam ob našem prazniku, dnevu policije, podarjamo razglednico z Gorenjske, ki je nastala ob našem urjenju za reševanje v gorah ... Oglejte si video!

Več

18.jun.2020

Razbita kriminalna združba, ki je serijsko vlamljala v bencinske servise ter prodajalne in si prilaščala velike količine tobačnih izdelkov

Kriminalisti so s hišnimi preiskavami in prijetjem kriminalne združbe v torek, 16. junija, zaključili zahtevno preiskavo večjega števila vlomov in poskusov vlomov v bencinske servise in prodajalne. V operativnih aktivnostih na terenu so poleg kriminalistov sodelovali še policisti, Posebna policijska enota in Specialna enota policije. Zaključna preiskava je rezultat dela vseh policijskih uprav in Uprave kriminalistične policije. Policija je postopke proti sedmim osebam izvedla na območju Kranja, Ljubljane in Maribora. Dve osebi so kriminalisti po zbiranju obvestil in dokazov izpustili, pet pa pridržali ter s kazensko ovadbo za 28 kaznivih dejanj včeraj privedli na pristojno sodišče, kjer je bil za tri odrejen pripor.

Več

6.mar.2020

Kriminalisti prijeli "vlomilca z nitkami", osumljenca verjetno del širše kriminalne združbe

Kriminalisti so v sredo, 4. marca, k preiskovalni sodnici kranjskega sodišča privedli dva državljana Gruzije, ki sta utemeljeno osumljena več vlomov v stanovanja z nastavljanjem neopaznih nitk na območju Škofje Loke. Osumljenca sta bila ta ponedeljek popoldan prijeta na območju Policijske uprave Maribor, prepoznali pa so ju štajerski policisti. Obema so odvzeli prostost in ju v nadaljnji postopek izročili gorenjskim policistom. Policisti so osumljencema zasegli tudi več predmetov - preverite, ali so med njimi tudi vaši.

Več

12.feb.2020

Na Jesenicah zjutraj poškodovana peška - poziv očividcem

Jeseniški policisti obravnavajo prometno nesrečo, v kateri je bila danes, 12. februarja 2020, okoli 7. ure zjutraj na Jesenicah poškodovana peška, ki je po nesreči obležala med lekarno in vrtcem na Cesti Cirila Tavčarja. Peški sta pomagali dve starejši ženski, pri njej pa je bil tudi voznik neznanega osebnega avtomobila.

Več

23.jan.2020

Škofjeloški policisti so se po uspešni reševalni akciji na Blegošu srečali s svojci izgubljenega planinca

Policisti PP Škofja Loka so se včeraj, 22. januarja, srečali s svojci planinca, ki se je ta mesec izgubil in hudo poškodoval na območju Blegoša.

Več

24.dec.2019

Na cesti Brnik-Vašca se je zgodila prometna nesreča - poziv vozniku rumenega tovornega vozila in očividcem

Kranjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na cesti Brnik-Vašca, danes, 24. decembra 2019, okoli 9. ure.

Več

23.apr.2019

Na PU Kranj sprejeli trojico pogumnih Kranjčanov, ki so prijeli uličnega roparja

Direktor Policijske uprave Kranj, mag. Boštjan Glavič, je s komandirjem Policijske postaje Kranj Matjažem Završnikom 19. aprila sprejel tri pogumne Kranjčane, ki so v torek, 16. aprila, v Kranju prijeli uličnega roparja. Storilec se je tisti dan na ulici približal mlajši občanki, jo odrinil, tako da je padla po tleh, in ji odtujil denarnico. Po dejanju je začel bežati. Njene klice na pomoč sta prva slišala prostovoljna gasilca, ki sta bila v bližini. Eden od njiju je takoj stekel za storilcem in ga skupaj s še enim občanom zadržal na kraju do prihoda policije. Drugi gasilec pa je pomagal žrtvi.

Več

1.mar.2019

Na Ulici Gorenjskega odreda v Kranju trčila otrok in kolesar - poziv kolesarju in očividcem

Kranjski policisti preiskujejo prometno nesrečo, ki se je včeraj, 28. februarja 2019, okoli 15. ure zgodila na Ulici Gorenjskega odreda, pri otroških igriščih, v Kranju. V nesreči sta bila udeležena otrok (pešec) in neznani kolesar, ki je po trčenju s kraja odšel.

Več

11.dec.2018

V začetku novembra voznik belega BMW X4 s predrzno vožnjo na regionalni cesti med Postojno in Ravbarkomando ogrožal promet - poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Koper so 4. novembra 2018 okoli 17.45 na regionalni cesti med Postojno in Ravbarkomando z uporabo zvočnih in svetlobnih znakov večkrat poizkušali zaustaviti osebno vozilo znamke BMW X4, bele barve, tujih registrskih oznak. Voznik se na znake ni odzival in je nadaljeval s predrzno vožnjo, pri tem pa večkrat kršil cestnoprometne predpise in s tem ogrožal druge udeležence v prometu.

Več

19.jul.2018

Policist v gorah pomagal reševati planinca in njegovega psa

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj popoldne, 18. julija 2018, na območju Bohinja reševala planinca in njegovega psa.

Več

12.jun.2018

Gorenjski policisti na taboru mladih članov Rdečega križa

  Gorenjski policisti vodniki službenih psov smo v petek, 25. maja 2018, s predstavitvijo svojega dela sodelovali na taboru mladih članov Rdečega križa v Radovljici.

Več

5.jun.2018

Policisti na prometno-varnostnem dnevu v Kranju

  Gorenjski policisti smo se v torek, 5. junija 2018, predstavili na prometno-varnostnem dnevu, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj.

Več

16.maj2018

Gorenjski kriminalisti preiskali več vlomov v stanovanjske hiše na Bledu in v Radovljici - iščejo lastnike zaseženih predmetov

Gorenjski kriminalisti so konec prejšnjega tedna s privedbo dveh osumljencev k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča zaključili prvi del kriminalistične preiskave, ki so jo proti trem posameznikom in eni posameznici vodili zaradi sumov vlomov v več stanovanjskih objektov na Bledu in v Radovljici. Skupno gre za 10 preiskanih vlomov, ki so jih osumljene te osebe in še nadaljnje preiskovalne aktivnosti kriminalistov, v katerih glede na veliko število zaseženih predmetov preverjajo tudi morebitno povezavo z drugimi vlomi.

Več

16.maj2018

Na Gorenjskem v preiskavi vlomov zasegli preko 700 različnih predmetov - so morda vaši?

Gorenjski kriminalisti so 11. maja 2018 zaključili kriminalistično preiskavo, ki so jo proti štirim osebam vodili zaradi sumov vlomov v stanovanjske hiše na območju Bleda in v Radovljice. Glede na do sedaj zbrana obvestila so preiskali 10 vlomov v hiše na teh območjih med leti 2017 in 2018, potekajo pa še nadaljnje preiskovalne aktivnosti, v katerih policija išče lastnike več kot 700 zaseženih predmetov. Gre za stvari, ki najverjetneje izvirajo iz drugih kaznivih dejanj ter vlomov od leta 2012 naprej na Gorenjskem in so bile zasežene v tej kriminalistični preiskavi (zlatnina, nakit, dragi kamni, ročne ure, kovanci, posoda, oblačila, orožje itd.).

Več