Sporočila za javnost PU Kranj24.dec.2019

Na cesti Brnik-Vašca se je zgodila prometna nesreča - poziv vozniku rumenega tovornega vozila in očividcem

Kranjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila na cesti Brnik-Vašca, danes, 24. decembra 2019, okoli 9. ure.

Več

23.apr.2019

Na PU Kranj sprejeli trojico pogumnih Kranjčanov, ki so prijeli uličnega roparja

Direktor Policijske uprave Kranj, mag. Boštjan Glavič, je s komandirjem Policijske postaje Kranj Matjažem Završnikom 19. aprila sprejel tri pogumne Kranjčane, ki so v torek, 16. aprila, v Kranju prijeli uličnega roparja. Storilec se je tisti dan na ulici približal mlajši občanki, jo odrinil, tako da je padla po tleh, in ji odtujil denarnico. Po dejanju je začel bežati. Njene klice na pomoč sta prva slišala prostovoljna gasilca, ki sta bila v bližini. Eden od njiju je takoj stekel za storilcem in ga skupaj s še enim občanom zadržal na kraju do prihoda policije. Drugi gasilec pa je pomagal žrtvi.

Več

1.mar.2019

Na Ulici Gorenjskega odreda v Kranju trčila otrok in kolesar - poziv kolesarju in očividcem

Kranjski policisti preiskujejo prometno nesrečo, ki se je včeraj, 28. februarja 2019, okoli 15. ure zgodila na Ulici Gorenjskega odreda, pri otroških igriščih, v Kranju. V nesreči sta bila udeležena otrok (pešec) in neznani kolesar, ki je po trčenju s kraja odšel.

Več

11.dec.2018

V začetku novembra voznik belega BMW X4 s predrzno vožnjo na regionalni cesti med Postojno in Ravbarkomando ogrožal promet - poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Koper so 4. novembra 2018 okoli 17.45 na regionalni cesti med Postojno in Ravbarkomando z uporabo zvočnih in svetlobnih znakov večkrat poizkušali zaustaviti osebno vozilo znamke BMW X4, bele barve, tujih registrskih oznak. Voznik se na znake ni odzival in je nadaljeval s predrzno vožnjo, pri tem pa večkrat kršil cestnoprometne predpise in s tem ogrožal druge udeležence v prometu.

Več

19.jul.2018

Policist v gorah pomagal reševati planinca in njegovega psa

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj popoldne, 18. julija 2018, na območju Bohinja reševala planinca in njegovega psa.

Več

12.jun.2018

Gorenjski policisti na taboru mladih članov Rdečega križa

  Gorenjski policisti vodniki službenih psov smo v petek, 25. maja 2018, s predstavitvijo svojega dela sodelovali na taboru mladih članov Rdečega križa v Radovljici.

Več

5.jun.2018

Policisti na prometno-varnostnem dnevu v Kranju

  Gorenjski policisti smo se v torek, 5. junija 2018, predstavili na prometno-varnostnem dnevu, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Kranj.

Več

16.maj2018

Gorenjski kriminalisti preiskali več vlomov v stanovanjske hiše na Bledu in v Radovljici - iščejo lastnike zaseženih predmetov

Gorenjski kriminalisti so konec prejšnjega tedna s privedbo dveh osumljencev k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča zaključili prvi del kriminalistične preiskave, ki so jo proti trem posameznikom in eni posameznici vodili zaradi sumov vlomov v več stanovanjskih objektov na Bledu in v Radovljici. Skupno gre za 10 preiskanih vlomov, ki so jih osumljene te osebe in še nadaljnje preiskovalne aktivnosti kriminalistov, v katerih glede na veliko število zaseženih predmetov preverjajo tudi morebitno povezavo z drugimi vlomi.

Več

16.maj2018

Na Gorenjskem v preiskavi vlomov zasegli preko 700 različnih predmetov - so morda vaši?

Gorenjski kriminalisti so 11. maja 2018 zaključili kriminalistično preiskavo, ki so jo proti štirim osebam vodili zaradi sumov vlomov v stanovanjske hiše na območju Bleda in v Radovljice. Glede na do sedaj zbrana obvestila so preiskali 10 vlomov v hiše na teh območjih med leti 2017 in 2018, potekajo pa še nadaljnje preiskovalne aktivnosti, v katerih policija išče lastnike več kot 700 zaseženih predmetov. Gre za stvari, ki najverjetneje izvirajo iz drugih kaznivih dejanj ter vlomov od leta 2012 naprej na Gorenjskem in so bile zasežene v tej kriminalistični preiskavi (zlatnina, nakit, dragi kamni, ročne ure, kovanci, posoda, oblačila, orožje itd.).

Več

7.maj2018

Policist Leon obiskal otroke v Zalogu pri Cerkljah in Kranjski Gori

Pred prazničnim vikendom je policist Leon na Gorenjskem navduševal otroke, in sicer 25. aprila 2018 v Zalogu pri Cerkljah in 26. aprila v Kranjski Gori. Na preventivnih  prireditvah je skupaj sodelovalo več kot 200 otrok in učencev, ki so si lahko ogledali policijska vozila in opremo kranjskih in kranjskogorskih policistov ter se podrobno seznanili s cestnoprometnimi predpisi.

Več

25.apr.2018

Kranjska policista na posvetu z gasilci o usklajeni komunikaciji in iskanju pogrešanih oseb

Predstavnika Policijske uprave Kranj sta se v torek, 24. aprila 2018, v Radovljici udeležila posveta članov poveljstev Gasilske zveze Bled-Bohinj in Gasilske zveze Radovljica o komunikacijskih veščinah ter obveščanju javnosti in medijev o zadevah s svojega delovnega področja. Drug del posveta je bil namenjen iskanju pogrešanih oseb.

Več

23.apr.2018

Na območju Kranja prirejali nesreče, hlinili poškodbe in goljufali zavarovalnice

Kranjski kriminalisti so s podajo kazenske ovadbe za osem oseb v teh dneh zaključili kriminalistično preiskavo, v kateri so utemeljili sume prirejanja več prometnih nesreč na območju Kranja.

Več

13.apr.2018

Nezaslišano dejanje pešca - namerno stekel pred vozilo na nujni vožnji - video

Gorenjski prometni policisti so na podlagi prijave Gasilsko reševalne službe Kranj ta teden preverjali nezaslišano dejanje pešca, ki je v nedeljo zvečer, 8. aprila 2018, okoli 21.17 na Polici pri Naklem, pri rdeči luči na semaforju za pešce nenadoma stekel pred gasilsko vozilo, ki je bilo na nujni interventni vožnji, in čez cesto. Domnevnega kršitelja – gre za odraslo osebo – so prometni policisti izsledili v sredo, 11. aprila, in proti njemu vodijo prekrškovni postopek. Objavljamo tudi video.

Več

6.apr.2018

Radovljiški policisti in maskota Leon so otroke učili varnega kolesarjenja

Radovljiški policisti so včeraj, 5. aprila 2018, na območju Radovljice sodelovali pri izvedbi programa Varno na kolesu, ki združuje kolesarje številnih osnovnih šol iz različnih slovenskih regiji. Program ima več ciljev, med drugim mlade kolesarje pripraviti na samostojno in varno vožnjo v prometu in tako prispevati k zmanjšanju prometnih nesreč, v katerih so udeleženi kolesarji.

Več

26.mar.2018

Policisti ponovno poskrbeli za varnost obiskovalcev Planice in sodelovali v akciji Slovenija piha 0,0

Finale svetovnega pokala v poletih v Planici minuli vikend je "pod streho", dogodek pa je z veliko mero angažiranosti policistov minil brez večjih izgredov.

Več