Sporočila za javnost PU Ljubljana21.sep.2019

V Senožetih sta se zaradi umikanja neznanemu vozniku, ki je prehiteval kolono vozil, poškodovala motorist in sopotnica - poziv očividcem

V petek, 21. septembra 2019, se je nekaj po 10. uri na cesti Ljubljana–Litija v naselju Senožeti zgodila prometna nesreča, v kateri sta se lahko telesno poškodovala motorist in njegova potnica. Voznik je z motornim kolesom pripeljal iz krožnega krožišča v Senožetih v smeri proti Kresnicam. Nasproti je pripeljal voznik neznanega osebnega vozila, neznane znamke in barve, ki je prehiteval kolono vozil. Motorist se je moral umakniti desno in je trčil v ograjo.

Več

13.sep.2019

Vodstvo PU Ljubljana na delovnem posvetu s predstavniki občine Kočevje o nadaljnjih ukrepih za zagotavljanje varnosti

Na Policijski postaji Kočevje je včeraj, 12. septembra, potekal delovni posvet med vodstvom Policijske uprave Ljubljana in vodstvom občine Kočevje. Prisotni so se dogovorili o aktivnostih in ukrepih za nadaljnje zagotavljanje varnosti in skupnega sodelovanja na območju Kočevja. Občina je namreč pred kratkim na svoji izredni seji izpostavila povečano problematiko vandalizma, tatvin, vlomov, poškodovanj, napadov na občane, groženj ipd. s strani skupine mlajših oseb iz Kočevja.

Več

15.jul.2019

Ljubljanski policisti obiskali otroke, udeležence oratorija Krka

Ljubljanski policisti smo 3. julija 2019 v Krki pri Ivančni Gorici sodelovali na oratoriju, ki ga je organizirala Župnija Krka. Tam smo izvedli preventivne in promocijske aktivnosti. S svojim delom smo se predstavili policistka, policist motorist, policist z opremo Posebne policijske enote, policist vodnik službenih psov, policist kriminalist in maskota, policist Leon.

Več

27.maj2019

Ljubljanski policisti zasegli večjo količino prepovedane droge - konoplje in kokaina

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so sredi maja zasegli večjo količino prepovedane droge, dvema osebama pa odvzeli prostost. Osumljenca sta v poslovnem objektu v Šiški kakor tudi v stanovanju v okolici Kranja gojila konopljo, ob prijetju pa so pri njiju našli tudi kokain. Prav tako naj bi z nezakonitim odjemanjem elektrike oškodovala dve podjetji za distribucijo električne energije.

Več

27.maj2019

Moste pri Komendi, prometna nesreča z udeležbo neznanega kolesarja in peške - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Kamnik obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v petek, 24. maja 2019, okoli 12.15 v naselju Moste pri Komendi. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta bila v nesreči udeležena neznani kolesar in peška, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Do nesreče je prišlo, ko je kolesar peljal mimo peške.

Več

20.maj2019

Ljubljanski policisti sodelovali na prireditvi Žogarija

Pred osnovno šolo na Rakeku je 25. aprila 2019 potekala prireditev Žogarija, na kateri smo poleg učencev osnovnih šol in Javne agencije RS za varnost prometa aktivno sodelovali tudi policisti Policijske postaje Cerknica in Postaje prometne policije Ljubljana.

Več

12.apr.2019

Jutrišnja delavnica za motoriste v Trbovljah je zaradi slabe vremenske napovedi odpovedana!

V Trbovljah je bila za to soboto, 13. aprila 2019, načrtovana brezplačna preventivna delavnica za motoriste. Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi vse zainteresirane motoriste obveščamo, da je delavnica žal odpovedana.

Več

5.apr.2019

Včerajšnja ugrabitev avtobusa v Ljubljani - informacija z novinarske konference

Policisti so bili včeraj, 4. aprila 2019, nekaj pred 21. uro, obveščeni o ugrabitvi enega izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani. Med policijskim postopkom je osumljenec umrl. Kaj točno se je dogajalo, sta na današnji novinarski konferenci podrobneje pojasnila predstavnika Policijske uprave Ljubljana in Ljubljanskega potniškega prometa, d. o. o.

Več

27.feb.2019

"Petelinčki" iz ljubljanskega vrtca Mojca obiskali Policijski orkester

Med tem ko so ljubljanski šolarji na počitnicah, pa vrtčevski otroci pridno "delajo". Malčki iz vrtca Mojca v Kosezah, skupina Petelini, so imeli ta teden glasbeni "delovni dan". Obiskali so Policijski orkester, kjer so z našimi glasbeniki spoznavali inštrumente in skupaj z njimi celo zapeli.

Več

31.jan.2019

Policijska postaja Logatec se s 1. februarjem seli v nove prostore

Obveščamo vas, da bo Policijska postaja Logatec danes, 31. januarja 2019, zaprta zaradi selitve. V primeru nujnega dogodka pokličite na interventno številko policije 113. Za nenujne zadeve pa se lahko osebno zglasite na Policijski postaji Vrhnika, na naslovu Krpanova ulica 3 na Vrhniki, kjer so uradne ure med 7. in 17. uro.

Več

18.jan.2019

Policisti Policijske postaje Kamnik preiskali tri rope prodajaln na območju Kamnika

Kriminalist Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Matija Breznik in komandir Policijske postaje Kamnik Aleksander Perklič sta na današnji novinarski konferenci predstavila uspešno preiskavo več ropov na območju Kamnika.

Več

14.jan.2019

Na Poljanski cesti v Ljubljani neznana voznica trčila v drugo vozilo - poziv voznici in očividcem

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana so 11. januarja 2019 ob 16.25 na Poljanski cesti pri hiši št. 28, v Ljubljani, obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami, v kateri je bila udeležena za zdaj še neznana voznica osebnega vozila znamke Ford. Ta na križišču pri zavijanju v levo ni spustila mimo vozila, ki je prihajalo iz nasprotne smeri in je vozilo naravnost. S sprednjim levim vogalom vozila je trčila v zadnjo polovico leve strani osebnega avtomobila, ki je takrat pripeljal naravnost iz smeri Rozmanove ulice.

Več

10.dec.2018

Na Vodnikovi cesti v Ljubljani taksi trčil v pešca in ga poškodoval - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so 8. decembra 2018 okoli 2.30 ure obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na Vodnikovi cesti, v bližini hišne številke 155, v Ljubljani. V prometni nesreči sta bila udeležena pešec, ki je utrpel poškode, in neznani voznik osebnega avtomobila neznane znamke, na strehi vozila je imel nameščeno rumeno "taksi" tablo.

Več

4.dec.2018

Na Litijski v Ljubljani voznik Peugeota povzročil prometno nesrečo in odpeljal s kraja - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste obravnavajo prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila v nedeljo, 2. decembra 2018, okoli 9.30 na Litijski cesti v Ljubljani, v bližini hišne številke 256.

Več

30.nov.2018

Voznik BMW-ja po prehitevanju na primorski avtocesti zapeljal na vozni pas, nato pa zavrl in povzročil prometno nesrečo - poziv vozniku in očividcem

Ljubljanski prometni policisti obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 29. novembra 2018, okoli 20. ure na primorski avtocesti pri Vrhniki v smeri Kopra, zaradi nenadnega zaviranja neznanega voznika osebnega vozila BMW, serije 3, bele ali sive barve.

Več