Sporočila za javnost PU Maribor1.dec.2020

Neodgovorno: divjal s hitrostjo več kot 200 km/h!

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj popoldne na avtocesti A4 Slivnica–Gruškovje, izven naselja Prepolje, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, z laserskim merilnikom hitrosti 28-letnemu Ljutomerčanu izmerili hitrost 202 km/h. Voznika, ki je vozil audija A6, so ustavili in mu izdali plačilni nalog s predpisano sankcijo 1.200 evrov, izrekli pa so mu tudi 9 kazenskih točk.

Več

25.nov.2020

Vlomilci na begu! Ste jih morda opazili?

Danes ponoči, okoli 1.45, so trije neznani storilci vlomili v poslovni objekt v Slovenski Bistrici. Z dejanjem so povzročili za okoli 50.000 evrov materialne škode. S kraja so pobegnili z osebnim avtomobilom znamke Audi A4, avstrijskega registrskega območja. Policisti so vozilo zaznali na avtocesti A1, ko je vozilo v smeri Murske Sobote. Skušali so ga dohiteti, a jim to ni uspelo, ker je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 km/h. Voznik je avtocesto A1 zapustil na izvozu Sveta Trojica, pred naseljem Gočova pa je zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo na streho. Potniki so s kraja zbežali.

Več

20.nov.2020

Mariborski in ljubljanski kriminalisti Ljubljančanu zasegli 460 sadik in nekaj kilogramov posušene konoplje, zaslužil bi lahko tudi milijon evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 18. novembra 2020 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju v okolici Ptuja opravili hišno preiskavo gospodarskega poslopja. Ob tem so odvzeli prostost 35-letnemu Ljubljančanu, ki se je nahajal v tem objektu.

Več

16.nov.2020

Policisti v Ormožu in Račah imajo nova komandirja

Policisti policijskih postaj Ormož in Rače so danes, 16. novembra 2020, dobili nova komandirja.

Več

1.nov.2020

Na Ptuju trčila voznik električnega skiroja in kolesar - poziv vozniku skiroja in očividcem

Policisti Policijske postaje Ptuj obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v petek, 30. oktobra 2020, ob 21.50 na ulici K jezeru na Ptuju, v bližini Rance Ptuj. V nesreči sta bila udeležena neznani voznik električnega skiroja in kolesar, ki je bil v prometni nesreči lažje poškodovan.

Več

24.okt.2020

V Mariboru mlajši kolesar trčil v deklico - poziv kolesarju in očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in pobegom. Nesreča se je zgodila 22. oktobra 2020 ob 15.10, in sicer na površini za pešce in kolesarje ob Vrbanski cesti, ki vodi od mitnice skozi drevored oz. iz smeri Kamnice proti Mariboru. V nesreči so bili udeleženi neznani mlajši kolesar in deklica, ki je bila v spremstvu mame.

Več

19.okt.2020

Na Štajerskem več tatvin traktorjev: lastniki, poskrbite za varnost svojega imetja!

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Maribor so v zadnjih dneh zaznali več tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland. Zato pozivamo vse lastnike traktorjev, predvsem te znamke: poskrbite za varnost svojega premoženja in bodite pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici vaših bivališč oz. kmetij. Vse, ki bi o tatvinah kar koli vedeli, pa prosimo, da nam to sporočijo na 113.

Več

14.okt.2020

V Mariboru trčila pešec in kolesar - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, ki se je zodila v torek, 13. oktobra 2020, ob približno 10. uri, na pločniku Tomšičeve ulice pri hišni št. 29 v Mariboru. V nesreči sta bila udeležena kolesar in pešec, slednji se je tudi poškodoval.

Več

21.sep.2020

Mariborski prometni policisti morda preprečili tragedijo: Z neustrezno zavarovanim tovorom opravljal neoznačen izredni prevoz brez dovoljenja

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v petek, 18. septembra 2020, na avtocesti izven Maribora ustavili voznika sedlastega vlačilca s polpriklopnikom, ki je v cestnem prometu opravljal neoznačen izredni prevoz brez dovoljenja. Zaskrbljujoče je, da je voznik vozil neustrezno zavarovan tovor, ki bi lahko bil resna nevarnost za vse udeležence v cestnem prometu.

Več

16.sep.2020

Na glavnem trgu v Mariboru voznik trčil v otroka - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 15. septembra 2020 ob 19.50 v Mariboru, na Glavnem trgu pri vodometu. V nesreči sta bila udeležena voznik modrega kolesa in otrok, ki je bil lažje telesno poškodovan, voznik pa je s kraja odpeljal.

Več

1.sep.2020

Ormoški policisti imajo novega začasnega vodjo

Po več kot enajstih letih vodenja Policijske postaje Ormož bo komandir Edvard Cvetko nadaljeval svojo policijsko kariero v vodstvu Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Zato so ormoški policisti danes, 1. septembra 2020, dobili novega začasnega vodjo. Do imenovanja novega komandirja jih bo namreč, po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije Andreja Juriča, vodil pomočnik komandirja Policijske postaje Ormož, Darko Zamuda.

Več

27.avg.2020

V Mariboru trčila kolesar in voznik belega volkswagna - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesrečo z lažjo telesno poškodbo in pobegom, ki se je zgodila 26. avgusta 2020 ob 19.20, izven naselja Dravski dvor, v bližini objekta Kidričeva cesta 5. V nesreči sta bila udeležena kolesar ter voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen Golf, serije 7, karavan izvedbe, bele barve.

Več

11.avg.2020

Kriminalisti zasegli dve elektronski optični napravi - sta morda vaši?

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v juniju 2020, zaradi suma, da izvirata iz kaznivega dejanja velike tatvine, zasegli dve elektronski optični napravi. Ju morda pogrešate ali prepoznate?

Več

7.avg.2020

V bližini Ptuja voznik peugeota trčil v zaščitno ograjo - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodil 2. avgusta 2020, okoli 23.30, na avtocesti A/4, krak A, (Ptujska obvoznica), izven naselja Ptuj. V nesreči je bil udeležen voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 508 Break, sive barve, ki je z vozilom trčil v zaščitno ograjo.

Več

1.avg.2020

V Mariboru trčila voznik chevroleta in voznik električnega skiroja - poziv vozniku avtomobila in očividcem

V Mariboru se je v petek, 31. julija 2020, ob 11.55 na Čufarjevi ulici v bližini hiše št. 21 zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila znamke Chevrolet, temno modre oz. črne barve, in voznikom električnega skiroja.

Več