Sporočila za javnost PU Maribor27.maj2020

V Slovenski Bistrici z neregistriranim vozilom in s prikolico kradli granitne plošče - poziv javnosti

Prepoznate vozilo ali prikolico na fotografijah? Ste morda kje opazili take granitne plošče? Če imate informacije, kdo je lastnik obeh vozil ali ju je uporabljal, prosimo pokličite na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Več

28.apr.2020

Na Ptuju motorist med prehitevanjem trčil v črnega peugeota - poziv motoristu in očividcem

Na Ormoški cesti na Ptuju, v bližini trgovine Lidl, se je v ponedeljek, 27. aprila 2020, ob 15.30 zgodila prometna nesreča. Neznani voznik motornega kolesa je med prehitevanjem trčil v osebni avtomobil znamke Peugeot 3008, črne barve, s katerim je voznica v tistem trenutku zavijala levo na parkirišče trgovine.

Več

4.mar.2020

Voznik pri knjižnici Tabor v Mariboru trčil v parkiran Audi, pustil podatke, ki pa jih je dež spral - poziv vozniku in očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 3. marca 2020, med 13. in 16. uro na parkirišču pri knjižnici Tabor, na Verstovškovi ulici 6 v Mariboru. Neznani voznik je trčil v osebni avtomobil znamke Audi, tip A4, karavan, ki je bil parkiran na invalidskem parkirnem prostoru.

Več

2.mar.2020

V Mariboru večji požar, policisti in gasilci pozivamo: zaprite okna, ne zadržujte se na prostem in ne ovirajte dela interventnih služb

Policijska uprava Maribor je bila ob 12.44 obveščena o požaru, ki je izbruhnil v podjetju Surovina v Mariboru. Na kraj smo bili takoj napoteni gasilci in policisti, ki ob tem pozivamo ljudi, naj se zaradi gostega dima ne zadržujejo na prostem, naj zaprejo vsa okna in vrata, ter naj se umaknejo s pločnikov in cestišč in tako omogočijo delo interventnim službam.

Več

21.feb.2020

Moški in ženska vlomila v hišo na Finžgarjevi ulici in odnesla več dragocenosti - ali ju prepoznate?

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo vlom v stanovanjsko hišo na Finžgarjevi ulici v Mariboru. Neznana storilca, moški in ženska, sta 14. februarja 2020 vlomila v hišo in odtujila večjo vsoto denarja, nakita in prenosni računalnik.

Več

21.feb.2020

Policija bo na jutrišnji nogometni tekmi med NK Maribor in NK Olimpija uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje - obvestilo

Na stadionu Ljudski vrt v Mariboru bo jutri, 22. februarja 2020, ob 20.15 odigrana prvenstvena nogometna tekma med nogometnima kluboma Maribor in Olimpija. Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje. Tehnična sredstva za video snemanje bodo uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se po navadi zbirajo navijači, v okolici stadiona, kakor tudi na samem stadionu, tako na tleh kot v zraku. Obenem vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo organizator tekme na vhodih na stadion izvajal t. i. personalizacijo vstopnic. To pomeni, da se bo treba ob vstopu na stadion izkazati z osebnim dokumentom, na vstopnico pa morate izpisati svoje osebne podatke. Storite to že pred prihodom na stadion, da ne bo po nepotrebnem prihajalo do gneče. Vse obiskovalce prireditve tudi pozivamo, da se na stadion odpravijo pravočasno, ter da, če se bodo na tekmo pripeljali z osebnimi vozili, ta parkirajo na za to določenih mestih.

Več

21.feb.2020

V Staršah na prehodu za pešce trčili voznica osebnega avtomobila in peška - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je danes, 21. februarja 2020, okoli 8. ure zjutraj zgodila v Staršah na prehodu za pešce, pri trgovini Jager. V nesreči sta bili udeleženi voznica osebnega avtomobila in peška, slednja je bila poškodovana.

Več

20.feb.2020

Na Ljubljanski cesti v Mariboru trčila peška in avto - poziv vozniku in očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in pobegom. Nesreča se je zgodila v četrtek, 20. februarja 2020, okoli 16. ure na Ljubljanski cesti pred glavnim vhodom v UKC Maribor. V nesreči sta bila udeležena peška in voznik osebnega avtomobila. Peška je utrpela lažje telesne poškodbe.

Več

1.feb.2020

Na avtocesti iz smeri Pernice proti Lenartu s priklopnika na vozišče padla omara - poziv vozniku in očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo nenavadno prometno nesrečo, ki se je zgodila 1. februarja 2020 na avtocesti A5 na relaciji Maribor-Murska Sobota. Nekaj minut po 13. uri je na avtocesti iz smeri Pernice v smeri Lenarta z lahkega priklopnika, ki je bil pripet osebnemu vozilu škoda octavia, na vozišče padla srednje velika omara rjave barve.

Več

29.jan.2020

Na prehodu za pešce v Spodnjih Hočah neznana voznica trčila v pešca – poziv očividcem

Policisti Policijske uprave Maribor obravnavajo prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo, ki se je zgodila v torek, 28. januarja 2020, ob 17. uri na prehodu za pešce v križišču v Spodnjih Hočah. V nesreči sta bila udeležena pešec, ki je bil lahko telesno poškodovan, in voznica manjšega črnega osebnega avtomobila.

Več

27.jan.2020

V Mariboru trčila audi A8 in škoda fabia - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila v nedeljo, 26. januarja 2020, ob 17.35 na Knafelčevi št. 49 v Mariboru. V nesreči sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov znamk Audi A8, svetlo sive barve, in Škoda Fabia, svetlo rjave barve.

Več

17.jan.2020

Na Nasipni ulici v Mariboru trčila voznik sivega forda in voznica belega nissana - poziv očividcem in vozniku

Na Nasipni ulici v Mariboru se je včeraj, 16. januarja 2020, ob 16.20 zgodila prometna nesreča med neznanim voznikom sivega Forda in voznico belega Nissana. Voznik sivega Forda je po trčenju na Nasipni ulici obrnil in odpeljal v smeri Zagrebške ulice, ne da bi soudeleženi v nesreči nudil svoje podatke.

Več

29.nov.2019

V Mariboru v prometni nesreči udeležena osebno vozilo in kolesarka - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v Mariboru včeraj, 28. novembra 2019, ob 5. uri v križišču Stritarjeve in Erjavčeve ulice. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesarka.

Več

8.nov.2019

V Mariboru po trčenju volkswagna in škode slednjo prevrnilo na bok - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila včeraj, 7. novembra 2019, ob 18.20 na Tržaški cesti v Mariboru, pri trgovini Mercator.

Več

30.okt.2019

Policija bo med odstranjevanjem dveh bomb v Mariboru uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje, na območju bo odrejena tudi začasna omejitev gibanja - obvestilo

Vse prebivalce in obiskovalce Maribora obveščamo, da bo policija v četrtek, 31. oktobra, in v nedeljo, 3. novembra, ko bodo oba dneva predvidoma med 8. in 16. uro potekale aktivnosti za varno odstranitev dveh letalskih bomb v Mariboru, uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in videosnemanje, med drugim tudi brezpilotne zrakoplove. Na tem območju bo zaradi nemotenega dela strokovnjakov odrejena tudi začasna omejitev gibanja.

Več