Sporočila za javnost PU Maribor21.sep.2020

Mariborski prometni policisti morda preprečili tragedijo: Z neustrezno zavarovanim tovorom opravljal neoznačen izredni prevoz brez dovoljenja

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v petek, 18. septembra 2020, na avtocesti izven Maribora ustavili voznika sedlastega vlačilca s polpriklopnikom, ki je v cestnem prometu opravljal neoznačen izredni prevoz brez dovoljenja. Zaskrbljujoče je, da je voznik vozil neustrezno zavarovan tovor, ki bi lahko bil resna nevarnost za vse udeležence v cestnem prometu.

Več

16.sep.2020

Na glavnem trgu v Mariboru voznik trčil v otroka - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 15. septembra 2020 ob 19.50 v Mariboru, na Glavnem trgu pri vodometu. V nesreči sta bila udeležena voznik modrega kolesa in otrok, ki je bil lažje telesno poškodovan, voznik pa je s kraja odpeljal.

Več

1.sep.2020

Ormoški policisti imajo novega začasnega vodjo

Po več kot enajstih letih vodenja Policijske postaje Ormož bo komandir Edvard Cvetko nadaljeval svojo policijsko kariero v vodstvu Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Zato so ormoški policisti danes, 1. septembra 2020, dobili novega začasnega vodjo. Do imenovanja novega komandirja jih bo namreč, po pooblastilu v. d. generalnega direktorja policije Andreja Juriča, vodil pomočnik komandirja Policijske postaje Ormož, Darko Zamuda.

Več

27.avg.2020

V Mariboru trčila kolesar in voznik belega volkswagna - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesrečo z lažjo telesno poškodbo in pobegom, ki se je zgodila 26. avgusta 2020 ob 19.20, izven naselja Dravski dvor, v bližini objekta Kidričeva cesta 5. V nesreči sta bila udeležena kolesar ter voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen Golf, serije 7, karavan izvedbe, bele barve.

Več

11.avg.2020

Kriminalisti zasegli dve elektronski optični napravi - sta morda vaši?

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v juniju 2020, zaradi suma, da izvirata iz kaznivega dejanja velike tatvine, zasegli dve elektronski optični napravi. Ju morda pogrešate ali prepoznate?

Več

7.avg.2020

V bližini Ptuja voznik peugeota trčil v zaščitno ograjo - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodil 2. avgusta 2020, okoli 23.30, na avtocesti A/4, krak A, (Ptujska obvoznica), izven naselja Ptuj. V nesreči je bil udeležen voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 508 Break, sive barve, ki je z vozilom trčil v zaščitno ograjo.

Več

1.avg.2020

V Mariboru trčila voznik chevroleta in voznik električnega skiroja - poziv vozniku avtomobila in očividcem

V Mariboru se je v petek, 31. julija 2020, ob 11.55 na Čufarjevi ulici v bližini hiše št. 21 zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila znamke Chevrolet, temno modre oz. črne barve, in voznikom električnega skiroja.

Več

31.jul.2020

Ponoči je bil v naselju Preloge ukraden traktor, lastnik je oškodovan za 20.000 evrov - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obravnavajo tatvino kmetijskega traktorja znamke Goldoni TZC10Star85Q, letnik 2006, rdeče barve, z registrsko številko MB 45-4E. Ukraden je bil v noči s 30 na 31. julij 2020, v naselju Preloge, in sicer skupaj s kontaktnimi ključi, ki so bili v vozilu. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

Več

28.jul.2020

V Mariboru trčila bela Citroen C3 Picasso in Peugeot Boxer - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila 27. junija 2020 ob 21.15 v semaforiziranem križišču regionalne ceste št. 430 in Papeževe ceste v Mariboru (pri starem Obiju). V nesreči sta bila udeležena bela Citroen C3 Picasso in Peugeot Boxer.

Več

27.jul.2020

V Mariboru se je v nesreči poškodoval kolesar - poziv očividcem

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v nedeljo, 26. julija 2020, ob 21.20, na Pobreški cesti št. 18 v Mariboru. Nesreča se je zgodila v neposredni bližini Titovega mostu, v njej pa je bil udeležen voznik kolesa znamke Giant, modro-rdeče barve.

Več

20.jul.2020

Na območju Slovenske Bistrice prometna nesreča z lahkimi telesnimi poškodbami - poziv očividcem in vozniku neznanega vozila

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obravnavajo prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo.

Več

26.jun.2020

Mariborski policisti pridržali dve osumljenki vloma v stanovanje v Mariboru - so med zaseženimi predmeti tudi vaši?

Mariborski policisti so včeraj, 25. junija 2020, prijeli in pridržali dve ženski, osumljeni vloma v stanovanje v Mariboru pred nekaj dnevi. Na podlagi odredbe sodišča so pri obeh opravili osebno preiskavo in pri njiju našli in jima zasegli dva obeska, par uhanov s perlami, dve verižici iz kovine srebrne barve, sončna očala, drobižnico, mošnjiček ter nekaj denarja v različnih valutah. So predmeti morda vaši?

Več

17.jun.2020

Dan policije ni le naš praznik, praznujemo ga skupaj z vami, saj tudi ob vaši podpori soustvarjamo policijo, ki ji ljudje zaupajo!

Junij je za slovensko policijo prazničen mesec, saj 27. junija obeležujemo dan policije. Ta dan smo si za praznik izbrali v spomin na podporo in medsebojno zaupanje, ki je leta 1991 vladalo med slovenskim narodom in njegovo policijo. Zato to ni le naš praznik, praznujemo ga skupaj z vami, saj ob vaši podpori tudi danes soustvarjamo policijo, ki ji ljudje zaupajo, vanjo verjamejo in jo podpirajo. Letos smo vam ob našem prazniku pripravili presenečenja, s katerimi vam želimo polepšati dan in tako pokazali, da je naše temeljno poslanstvo - skrb za ljudi - namenjeno vam, vsem prebivalcem Slovenije. Najprej smo šli na Štajersko in presenetil ... oglejte si video!

Več

17.jun.2020

V Mariboru zasegli gorsko kolo znamke Scott, ki bi lahko bilo ukradeno - je morda vaše?

Policisti Policijske uprave Maribor so 6. junija 2020 na Valvasorjevi ulici v Mariboru zasegli gorsko kolo znamke Scott, tip Voltage, črno-sive barve. Kolo ima nameščene pnevmatike Continental. Kolo ima prenarejeno številko okvirja, zato policisti sumijo, da je ukradeno. Je morda vaše?

Več

10.jun.2020

Motorist in voznica belega clia trčila na Cesti proletarskih brigad v Mariboru - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Maribor II obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v torek, 9. junija 2020, ob 15.18 v bližini Gasilske brigade Maribor na Cesti proletarskih brigad 21 v Mariboru. Na zavijalnem pasu za zavijanje levo, na Jadransko cesto, sta trčila voznik motornega kolesa znamke Yamaha, modre barve, in voznica osebnega avtomobila, znamke Renault Clio, bele barve.

Več