Sporočila za javnost PU Murska Sobota26.jun.2019

Jago - zgodba o nepozabnem prijateljstvu

Približuje se 27. junij, ko bomo slovesno obeležili dan policije, ob tej priložnosti pa tudi 70. obletnico šolanja službenih psov. Psi so zvesti in nepogrešljivi pomočniki policistov pri zagotavljanju varnosti. Še več, so tudi njihovi partnerji in prijatelji. Kako tesno prijateljstvo se lahko razvije med policistom in njegovim psom, dokazuje zapis vodnika Petra Rančigaja, ki se je pred kratkim poslovil od svojega štirinožnega partnerja, 16-letnega Jaga. Ta se je v zgodovino zapisal tudi kot najstarejši zavedeni službeni pes policije …

Več

4.apr.2019

Tudi letos s predstavniki pomurskih moto klubov o varnosti motoristov

Pomurje je regija, v kateri je registriranih največ moto klubov glede na število prebivalcev, skupaj kar devetnajst. Murskosoboška policijska uprava zato vsako leto pred začetkom motoristične sezone organizira srečanje s predstavniki moto klubov, na katerem se dogovorimo o sodelovanju in izvajanju različnih preventivnih projektov skozi vso motoristično sezono. Letošnji sestanek, na katerem so bili prisotni člani dvanajstih moto klubov iz Pomurja, je potekal 29. marca 2019.

Več

22.mar.2019

Policijska akademija detektiva Frančeka spet v akciji

Policisti PP Ljutomer smo med zimskimi počitnicami v Termah Banovci skupaj z animatorji Term otrokom pripravili že tradicionalni preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka.   Detektiv Franček je reševal različne primere, kjer smo mu skupaj z otroki pri odkrivanju storilcev pomagali policisti.

Več

20.mar.2019

Z dobrodelnim koncertom Policijskega orkestra v Murski Soboti zbirali sredstva za pomoč prikrajšanim otrokom in mladostnikom

Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornica je v sodelovanju z murskosoboško policijsko upravo in Mestno občino Murska Sobota v petek, 15. marca 2019, v Gledališču Park organizirala dobrodelni koncert Policijskega orkestra.

Več

18.mar.2019

Murskosoboški policisti hrvaškemu državljanu zasegli 10 kg konoplje

Murskosoboški policisti so pretekli teden ustavili vozilo, v katerem sta bila hrvaška državljana, 40-letni moški in 26-letna ženska. Med rutinsko kontrolo so ugotovili, da je voznik že stari znanec policije. Kasnejša preiskava vozila je pokazala, da sta imela v vozilu kar 10 kg prepovedane droge konoplje. Podrobnosti kriminalistične preiskave je na današnji izjavi za javnost predstavil Roman Medik, vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota.

Več

8.mar.2019

Poskus vloma v občini Tišina - ali prepoznate vlomilca?

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili včeraj, 7. marca 2019, malo po 16. uri obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju občine Tišina. Objavljamo sliko fotorobota in pozivamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije o kaznivem dejanju, da pokličejo na telefonsko številko policije 113, na najbližjo policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Več

12.jan.2019

Najstarejši pomurski policist Jože Žabkar dopolnil 98 let

Jože Žabkar je najstarejši pomurski policist, ki je na silvestrovo praznoval 98. rojstni dan. Ob tej priložnosti ga je obiskal in mu ob njegovem osebnem prazniku čestital tudi direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić, ki je nekdanjega miličnika obiskal skupaj z dvema članoma kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca, Marjanom Horvatom in Romanom Verganom. V prijetnem klepetu so obujali spomine na nekdanje čase, saj se je Jože Žabkar upokojil že leta 1979.

Več

9.nov.2018

Murskosoboški kriminalisti preiskali umor in samomor, ki sta se zgodila konec septembra v kraju Tišina

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je danes na novinarski konferenci predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja umora in samomora. Celotna preiskava dogodka na Tišini, ki se je zgodil 30. septembra 2018, je potekala v smeri potrditve suma storitve kaznivega dejanja umora in samomora.

Več

19.okt.2018

Murskosoboški policisti za motoriste pripravili prireditev ob koncu motoristične sezone

Policijska uprava Murska Sobota je v soboto, 13. oktobra 2018, v sodelovanju s pomurskimi motorističnimi klubi organizirana prireditev ob koncu letošnje motoristične sezone. Na parkirišču trgovskega centra se je zbralo lepo število voznikov jeklenih konjičkov iz različnih motorističnih klubov Pomurja.

Več

1.okt.2018

Dan odprtih vrat v Dolgi vasi

Policijska postaja za izravnalne ukrepe (PPIU) Murska Sobota in Center za sodelovanje varnostnih organov (CSVO) sta 18. septembra 2018 organizirala dan odprtih vrat na sedežu obeh enot v Dolgi vasi.

Več

12.sep.2018

Policijska uprava Murska Sobota sodelovala na sejmu Agra v Gornji Radgoni

Letos je med 25. in 30. avgustom 2018 na sejmišču v Gornji Radgoni potekal že 56. sejem Agra, na katerem se je predstavila Policijska uprava Murska Sobota. Tudi tokrat smo si razstavni prostor delili s Policijskim veteranskim društvom Sever.

Več

12.jul.2018

Kriminalisti več policijskih uprav razbili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo heroina

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je v današnji izjavi za javnost predstavil potek kriminalistične preiskave s področja prepovedanih drog, ki so v torek, 10. julija 2018, potekale na območju večih policijskih uprav v Sloveniji.

Več

30.jun.2018

Srečanje z madžarskim generalnim konzulom in predstavniki madžarskih varnostnih organov

Na pobudo direktorja PU Murska Sobota Damirja Ivančića sta se vabilu na srečanje 13. junija 2018 odzvala dr. Sipos Gyula, direktor glavne policijske kapitanije županije Zala, in dr. Tiborcz János, direktor glavne policijske kapitanije županije Vas. Srečanje je s svojim obiskom počastil tudi dr. Földes Gyula, generalni konzul Generalnega konzulata Madžarske v Lendavi.

Več

21.jun.2018

Dan policije na Policijski upravi Murska Sobota

Letošnji dan policije smo zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota praznovali 19. junija 2018.

Več

4.jun.2018

Konec maja v središču Murske Sobote mlajša moška oropala občana - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Murska Sobota obravnavajo rop, ki se je zgodil v četrtek, 24. maja 2018, okrog 6.30.

Več