Sporočila za javnost PU Nova Gorica14.okt.2019

Predstavniki PU Nova Gorica in socialni delavci na posvetu o preprečevanju nasilja v družini

Na Policijski upravi Nova Gorica je 3. oktobra potekal delovni posvet med predstavniki PU Nova Gorica in strokovnimi delavci CSD Severna Primorska, in sicer na temo preprečevanja nasilja v družini. Uspešnost reševanja te problematike je mogoče zagotoviti le s celovitim in skupinskim pristopom tako policije kot drugih državnih in nevladnih organizacij, zato so takšni posveti zelo pomembni.

Več

4.okt.2019

Novogoriški kriminalisti preiskali kaznivo dejanje nedavnega umora na Bovškem

Po sredinem umoru na Bovškem, ko je 34-letni moški podlegel hudim telesnim poškodbam, ki mu jih je zadal 24-letni osumljenec, smo danes, 4. oktobra, na Policijski upravi Nova Gorica podrobneje predstavili izsledke kriminalistične preiskave.

Več

23.sep.2019

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali poskus uboja in več premoženjskih kaznivih dejanj na območju Ajdovščine

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so prijeli osumljenca za poskus uboja, ki se je minuli teden oz. v sredo, 18. septembra 2019, v zgodnjih večernih urah zgodil v Ajdovščini. Dosedanje izsledke kriminalistične preiskave suma storitve kaznivega dejanja je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici predstavil Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.

Več

20.sep.2019

V prometni nesreči v Novi Gorici poškodovan otrok, voznica belega vozila in italijanskih registrskih številk odpeljala s kraja - poziv očividcem

V četrtek, 20. septembra 2019, se je v središču Nove Gorice zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje poškodovan pešec (otrok). Policisti Operativno komunikacijskega centra Nova Gorica so bili ta dan ob 8.47 obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Nesreča se je zgodila na Delpinovi ulici v neposredni bližini večje poslovno-stanovanjske zgradbe v središču Nove Gorica. Nesrečo je po prvih ugotovitvah povzročila neznana voznica osebnega avtomobila, bele barve, italijanskih registrskih številk.

Več

8.jul.2019

Strokovni odziv policistov pri Vogrskem preprečil morebitno hujše kaznivo dejanje - informacija z novinarske konference

Na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Nova Gorica smo podrobneje predstavili včerajšnje dogajanje med nekdanjim mejnim prehodom Vrtojba in izvozom na Vogrskem, ko sta policista med intervencijo zaradi napada na taksista hitro in učinkovito ter s strelnim orožjem onesposobila osumljenca kaznivega dejanja in mu tako preprečila morebitno še hujše kaznivo dejanje.

Več

8.jul.2019

Za izboljšanje prometne varnosti na Goriškem okrepili nadzor, še zlasti nad vozniki motornih koles

Ob regionalni cesti med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči smo v soboto, 6. julija, predstavili aktivnosti policije za zagotavljanje večje varnosti v cestnem prometu na območju Policijske uprave Nova Gorica. Ta se je namreč letos zelo poslabšala. Poleg tega je kar osem od desetih žrtev na območju Policijske uprave Nova Gorica letos umrlo v prometnih nesrečah v Zgornjem Posočju.

Več

5.jul.2019

Izjava za javnost glede poslabšanja prometne varnosti v Zgornjem Posočju - vabilo medijem

Na območju Kobarida bomo v soboto, 6. julija 2019, ob 10. uri, predstavili aktivnosti policije za izboljšanje prometne varnosti na Goriškem. Ta se je namreč letos zelo poslabšala. Kar osem od desetih žrtev na območju Policijske uprave Nova Gorica je letos umrlo v prometnih nesrečah v Zgornjem Posočju. Izjava za javnost bo potekala na parkirnem prostoru ob regionalni cesti med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči (blizu Tonovcovega gradu pri Kobaridu).

Več

26.maj2019

Primorski policisti vadili reševanje v primeru množične prometne nesreče - regijska vaja Barnica 2019

Na odseku hitre ceste Vipava–Razdrto, v predoru Barnica, je 12. maja 2019 potekala enodnevna regijska vaja reševanja v primeru množične nesreče. V vaji smo sodelovali policisti policijskih uprav Nova Gorica in Koper ter predstavniki različnih služb za zaščito in reševanje. Na ta način smo preverili svoje delovanje pa tudi medsebojno sodelovanje, ki je v takšnih situacijah nepogrešljivo.

Več

6.maj2019

Na PU Nova Gorica izvedli predavanje kriminalistov za uslužbence nujne medicinske pomoči

Predstavniki Policijske uprave Nova Gorica in Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi so 24. aprila v Zdravstvenem domu Nova Gorica za 23 uslužbencev nujne medicinske pomoči iz zdravstvenih domov na Severnem Primorskem (ZD Nova Gorica, ZD Tolmin in ZD Ajdovščina) izvedli predavanje, ki se je nanašalo na zavarovanje sledov in materialnih dokazov tako s strani žrtev kot tudi morebitnih osumljencev kaznivih dejanj. Sledovi in ostali dokazi so namreč potrebni za razjasnitev okoliščin ali izvedbo kazenskih postopkov. Poleg tega so kriminalisti zdravstvene delavce seznanili tudi s problematiko prepovedanih drog.

Več

30.apr.2019

Novogoriška kriminalista na predavanju o nevarnostih spleta in družbenih omrežij

V Veliki dvorani Angela Mlečnika v Bukovici sta kriminalista Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica 4. aprila izvedla predavanje z naslovom Nevarnost spleta in družbenega omrežja ter digitalnih naprav. Kriminalista Simon Rosič in Matjaž Hladnik sta spregovorila o nevarnostih in konkretnih primerih iz prakse ter otrokom in odraslim svetovala, kako se zavarovati pred tovrstnimi zlorabami.

Več

10.apr.2019

Na območju PU Nova Gorica v zadnjem času več napadov na podjetja s škodljivimi programskimi kodami

Na območju Policijske uprave Nova Gorica smo v zadnjem času obravnavali posamezne primere napadov na podjetja s škodljivimi programskimi kodami in več goljufij preko elektronske pošte. Zato uporabnike spleta opozarjamo, naj bodo dodatno previdni pri odpiranju priponk v elektronskih sporočilih in rednega izvajanja varnostnih kopij podatkov in datotek (t. i. backup) na zaščitena mesta.

Več

4.apr.2019

Nedeljsko nogometno tekmo v Novi Gorici bomo spremljali tudi s tehničnimi sredstvi za foto in video dokumentiranje

Ljubitelji nogometa si bodo lahko v nedeljo, 7. aprila 2019, v Novi Gorici ogledali medsebojno nogometno srečanje prve slovenske nogometne lige Telekom Slovenije med domačo ekipo ND Gorica in gostujočo NŠ Mura. Navijaški skupini obeh ekip sta bili v preteklem letu udeleženi v medsebojnih kršitvah, zato bodo policisti PU Nova Gorica še toliko bolj pozorni na morebitne kršitve javnega reda in miru oz. bodo v primeru kršitev dosledno ukrepali.

Več

1.apr.2019

Policijska uprava Nova Gorica in medobčinska redarstva skupaj za večjo varnost prebivalcev

Policijska uprava Nova Gorica je 27. marca 2019 že osmič organizirala delovni posvet med predstavniki Policije in medobčinskih redarstev na območju svoje uprave. Posvet je bil namenjen krepitvi skupnih oblik dela v letu 2019, s poudarkom na sodelovanju v mešanih patruljah občinskih redarjev in policistov.

Več

11.mar.2019

V Novi Gorici voznik v krožnem križišču oplazil kolesarja, ta je padel in se poškodoval - poziv vozniku in očividcem

V nedeljo, 10. marca 2019, se je ob 8.50 v krožnem križišču na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 47-letni kolesar in neznani voznik osebnega avtomobila. Po do sedaj zbranih podatkih je neznani voznik avtomobila v krožnem križišču izsilil prednost 47-letnemu kolesarju. Pripeljal je za njim in ga oplazil z desnim delom avtomobila. Kolesar je izgubil ravnotežje in padel po vozišču ter se poškodoval.

Več

6.dec.2018

V Dornberku voznik z vzvratnim ogledalom zadel in lažje poškodoval 50-letnega pešca - poziv vozniku in očividcem

V ponedeljek, 3. decembra 2018, se je ob 18.40 v naselju Dornberk na prehodu za pešce zgodila prometna nesreča, ko je neznani voznik osebnega vozila znamke Kia Ceed, kovinsko temno sive barve, vozil iz Branika proti naselju Prvačina. Ko je pripeljal do ene od tamkajšnjih hiš na Prešernovi ulici, je z levim vzvratnim ogledalom vozila trčil v levo roko 50-letnega pešca, ki je takrat ravno prečkal prehod za pešce.

Več