Sporočila za javnost PU Nova Gorica27.maj2020

V včerajšnjem streljanju na Goriškem vpletenih več oseb - poziv očividcem

Policijska uprava Nova Gorica je bila včeraj, 26. maja 2020, ob 17.09 obveščena o streljanju na Rejčevi ulici v Novi Gorici, v katerem je bilo udeleženih več oseb. Takoj po prijavi so bile na kraj dogodka napotene policijske patrulje in kriminalisti, vendar na kraju ni bilo nikogar, v dogodku tudi ni bila poškodovana nobena oseba. Po do sedaj zbranih obvestilih je v navedenem dogodku prišlo do uporabe strelnega orožja, vpletene pa naj bi bile tri osebe, ki še niso bile izsledene.

Več

30.apr.2020

Novogoriški kriminalisti in policisti pri hišni preiskavi 27-letniku zasegli več snovi in rastlin, za katere obstaja sum, da gre za prepovedane droge

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Nova Gorica so včeraj, 29. aprila 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami na območju Nove Gorice opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem. Pri hišni preiskavi so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Več

5.mar.2020

Na regionalni cesti izven naselja Prvačina voznik prehiteval "v škarje" in povzročil nesrečo - poziv neznanemu vozniku in očividcem

V sredo, 4. marca 2020, se je ob 16.45 na regionalni cesti izven naselja Prvačina zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi neznani voznik osebnega avtomobila neznane znamke, svetlejše (bele ali sive) barve, neznanega registrskega območja, 45-letni voznik osebnega avtomobila in 37-letni kolesar. Po do sedaj zbranih podatkih se je nesreča zgodila zaradi prehitevanja "v škarje" s strani neznanega voznika, ki je vozil iz Dombrave proti Dornberku.

Več

28.jan.2020

V Novi Gorici mlajši moški oropal dekle - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so bili včeraj, 27. januarja ob 11.25 obveščeni o ropu, ki se je zgodil tega dne okoli 7.30 na Kidričevi ulici v Novi Gorici. Moški, star med 25 in 30 let, visok okoli 190 cm, srednje postave, je z nožem zagrozil mlajšemu dekletu, ki je sedelo na klopci. Od dekleta je zahteval denarnico, iz katere je vzel manjšo vsoto gotovine in odšel neznano kam. Govoril je s primorskim naglasom.

Več

27.nov.2019

Novogoriški policisti v Tolminu organizirali delovni posvet pred začetkom smučarske sezone

Kot vsako leto smo novogoriški policisti tudi letos organizirali delovni posvet pred začetkom letošnje smučarske sezone. Potekal je 20. novembra v prostorih Policijske postaje Tolmin in je bil namenjen zagotavljanju večje varnosti smučarjev in odpravljanju pomanjkljivosti na smučiščih.

Več

14.okt.2019

Predstavniki PU Nova Gorica in socialni delavci na posvetu o preprečevanju nasilja v družini

Na Policijski upravi Nova Gorica je 3. oktobra potekal delovni posvet med predstavniki PU Nova Gorica in strokovnimi delavci CSD Severna Primorska, in sicer na temo preprečevanja nasilja v družini. Uspešnost reševanja te problematike je mogoče zagotoviti le s celovitim in skupinskim pristopom tako policije kot drugih državnih in nevladnih organizacij, zato so takšni posveti zelo pomembni.

Več

4.okt.2019

Novogoriški kriminalisti preiskali kaznivo dejanje nedavnega umora na Bovškem

Po sredinem umoru na Bovškem, ko je 34-letni moški podlegel hudim telesnim poškodbam, ki mu jih je zadal 24-letni osumljenec, smo danes, 4. oktobra, na Policijski upravi Nova Gorica podrobneje predstavili izsledke kriminalistične preiskave.

Več

23.sep.2019

Kriminalisti in policisti PU Nova Gorica uspešno preiskali poskus uboja in več premoženjskih kaznivih dejanj na območju Ajdovščine

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so prijeli osumljenca za poskus uboja, ki se je minuli teden oz. v sredo, 18. septembra 2019, v zgodnjih večernih urah zgodil v Ajdovščini. Dosedanje izsledke kriminalistične preiskave suma storitve kaznivega dejanja je na današnji novinarski konferenci v Novi Gorici predstavil Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.

Več

20.sep.2019

V prometni nesreči v Novi Gorici poškodovan otrok, voznica belega vozila in italijanskih registrskih številk odpeljala s kraja - poziv očividcem

V četrtek, 20. septembra 2019, se je v središču Nove Gorice zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje poškodovan pešec (otrok). Policisti Operativno komunikacijskega centra Nova Gorica so bili ta dan ob 8.47 obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Nesreča se je zgodila na Delpinovi ulici v neposredni bližini večje poslovno-stanovanjske zgradbe v središču Nove Gorica. Nesrečo je po prvih ugotovitvah povzročila neznana voznica osebnega avtomobila, bele barve, italijanskih registrskih številk.

Več

8.jul.2019

Strokovni odziv policistov pri Vogrskem preprečil morebitno hujše kaznivo dejanje - informacija z novinarske konference

Na današnji novinarski konferenci Policijske uprave Nova Gorica smo podrobneje predstavili včerajšnje dogajanje med nekdanjim mejnim prehodom Vrtojba in izvozom na Vogrskem, ko sta policista med intervencijo zaradi napada na taksista hitro in učinkovito ter s strelnim orožjem onesposobila osumljenca kaznivega dejanja in mu tako preprečila morebitno še hujše kaznivo dejanje.

Več

8.jul.2019

Za izboljšanje prometne varnosti na Goriškem okrepili nadzor, še zlasti nad vozniki motornih koles

Ob regionalni cesti med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči smo v soboto, 6. julija, predstavili aktivnosti policije za zagotavljanje večje varnosti v cestnem prometu na območju Policijske uprave Nova Gorica. Ta se je namreč letos zelo poslabšala. Poleg tega je kar osem od desetih žrtev na območju Policijske uprave Nova Gorica letos umrlo v prometnih nesrečah v Zgornjem Posočju.

Več

5.jul.2019

Izjava za javnost glede poslabšanja prometne varnosti v Zgornjem Posočju - vabilo medijem

Na območju Kobarida bomo v soboto, 6. julija 2019, ob 10. uri, predstavili aktivnosti policije za izboljšanje prometne varnosti na Goriškem. Ta se je namreč letos zelo poslabšala. Kar osem od desetih žrtev na območju Policijske uprave Nova Gorica je letos umrlo v prometnih nesrečah v Zgornjem Posočju. Izjava za javnost bo potekala na parkirnem prostoru ob regionalni cesti med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči (blizu Tonovcovega gradu pri Kobaridu).

Več

26.maj2019

Primorski policisti vadili reševanje v primeru množične prometne nesreče - regijska vaja Barnica 2019

Na odseku hitre ceste Vipava–Razdrto, v predoru Barnica, je 12. maja 2019 potekala enodnevna regijska vaja reševanja v primeru množične nesreče. V vaji smo sodelovali policisti policijskih uprav Nova Gorica in Koper ter predstavniki različnih služb za zaščito in reševanje. Na ta način smo preverili svoje delovanje pa tudi medsebojno sodelovanje, ki je v takšnih situacijah nepogrešljivo.

Več

6.maj2019

Na PU Nova Gorica izvedli predavanje kriminalistov za uslužbence nujne medicinske pomoči

Predstavniki Policijske uprave Nova Gorica in Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi so 24. aprila v Zdravstvenem domu Nova Gorica za 23 uslužbencev nujne medicinske pomoči iz zdravstvenih domov na Severnem Primorskem (ZD Nova Gorica, ZD Tolmin in ZD Ajdovščina) izvedli predavanje, ki se je nanašalo na zavarovanje sledov in materialnih dokazov tako s strani žrtev kot tudi morebitnih osumljencev kaznivih dejanj. Sledovi in ostali dokazi so namreč potrebni za razjasnitev okoliščin ali izvedbo kazenskih postopkov. Poleg tega so kriminalisti zdravstvene delavce seznanili tudi s problematiko prepovedanih drog.

Več

30.apr.2019

Novogoriška kriminalista na predavanju o nevarnostih spleta in družbenih omrežij

V Veliki dvorani Angela Mlečnika v Bukovici sta kriminalista Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica 4. aprila izvedla predavanje z naslovom Nevarnost spleta in družbenega omrežja ter digitalnih naprav. Kriminalista Simon Rosič in Matjaž Hladnik sta spregovorila o nevarnostih in konkretnih primerih iz prakse ter otrokom in odraslim svetovala, kako se zavarovati pred tovrstnimi zlorabami.

Več