Sporočila za javnost PU Novo mesto15.okt.2019

Dobovški policisti na vlaku zasegli več kot 13 kg heroina, novomeški pa uspešno zaključili preiskavo združbe, ki je tihotapila migrante

Na Postaji mejne policije Dobova je France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, danes predstavil uspešno delo policistov in kriminalistov pri odkrivanju in preiskovanju kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Razkril je tudi podrobnosti zasega več kot 13 kg heroina, ki so ga policisti PMP Dobova minuli vikend odkrili na potniškem vlaku.

Več

15.maj2019

Novomeški policisti organizirali medinstitucionalni posvet o nasilju v družini

Policijska uprava Novo mesto je 9. maja 2019 organizirala redno letno regijsko srečanje predstavnikov policije, sodstva, tožilstva in centrov za socialno delo. Srečanje je bilo namenjeno evalvaciji sodelovanja institucij pri preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju kaznivih dejanj zoper zakonsko zvezo, družino in otroke.

Več

17.apr.2019

"Hvala, da ste mi rešili življenje!" je dal na brisače izvesti sprevodnik Milan

Včeraj sta policista Jelka in Simon obiskala sprevodnika Milana, ki se je pred časom zaradi zastoja srca med železniškimi tiri zgrudil in onesvestil. Začela se je bitka za življenje. Policisti so mu nemudoma priskočili na pomoč, poklicali reševalce in nezavestnega Milana pričeli oživljati z masažo srca. Znanje prve pomoči in hitro ukrepanje je v bitki s časom ključnega pomena, šteje vsaka sekunda. 

Več

16.apr.2019

Na PU Novo mesto dobili novo komandirko in komandirja

Danes je na Policijski upravi Novo mesto prav poseben dan, saj je vodenje ene izmed policijskih postaj - PP Šentjernej - prvič prevzela komandirka. Odgovorno nalogo smo zaupali izkušeni karierni policistki Tamari Bizjak. Od marca pa imamo novega komandirja tudi na PP Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj na policijski upravi je prevzel Robert Zupančič, ki je zadnji dve leti vodil prav šentjernejske policiste.

Več

9.apr.2019

Bili smo na terenu - kakšno je delo policistov, ki varujejo državno mejo?

Odgovorno, zahtevno, pa tudi zelo zanimivo in dinamično je delo, ki ga opravljajo naši policisti, ki varujejo državno mejo. Objavljamo nekaj najnovejših fotografij z območja Policijske uprave Novo mesto, ki najbolj nazorno prikazujejo vso pestrost tega delovnega področja policije.

Več

8.mar.2019

Na Dolenjskem so danes prometni policisti za varnost skrbeli malo drugače

V dopoldanskem nadzoru prometa v Novem mestu so bile danes "na muhi" novomeških policistov predvsem voznice. V sodelovanju s Policijskim sindikatom Slovenije, Območnim policijskim sindikatom Dolenjske in Bele krajine, so policisti ob dnevu žena zanje pripravili posebno presenečenje ...

Več

14.feb.2019

Policist Leon na Osnovni šoli Dragotin Kette v Novem mestu

Delo z otroki je zagotovo eno naših najprijetnejših in obenem najpomembnejših opravil. V vrtcih in šolah se naši policisti z otroki pogovarjajo o varnosti, pa ne le o varni udeležbi v prometu, veliko pozornosti namenjajo tudi nasilju med vrstniki, varni uporabi interneta in številnim drugim temam. Veseli nas, da nam otroci radi prisluhnejo, se pogovarjajo o varnosti in nam zaupajo svoje težave, katere skušamo skupaj reševati.

Več

4.feb.2019

Ponosni na sodelavca, ki je iz gorečega stanovanja reševal moškega

Varovanje življenja je ena naših temeljnih nalog in naše poslanstvo. Nemalokrat se naše kolegice in kolegi srečujejo z okoliščinami, ko je za dosego tega plemenitega cilja potrebna izjemna požrtvovalnost, hrabrost, ko za to, da bi rešili drugega, nevarnosti izpostavijo svoje življenje. Branko Zupanc, policist s Postaje mejne policije Dobova, je naš junak, na katerega smo v teh dneh izjemno ponosni.

Več

21.dec.2018

Ob koncu leta se spominjamo tudi nekoliko drugačnih "policijskih preiskav"

Težko je verjeti, kako pestro je policijsko delo in kaj vse lahko prinese nov dan v naši službi. Pričakuj nepričakovano je moto, ki mu pokima vsak policist. Pred prazniki zato še ena o "uspešnih preiskavah" in "rešenih primerih" novomeških policistov ...

Več

28.nov.2018

Voznik pri Škocjanu trčil v pešca, ta je na kraju nesreče umrl - poziv vozniku in očividcem

Danes, 28. novembra, so bili policisti Policijske uprave Novo mesto nekaj po 1. uri obveščeni o prometni nesreči pri bencinskem servisu v Stari vasi pri Škocjanu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je voznik osebnega avtomobila, najverjetneje znamke Opel, temno sive barve, trčil v pešca. Pešec je zardi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik pa je s kraja odpeljal.

Več

22.nov.2018

Navedb o nasilju nad prebežniki na Policijski upravi Novo mesto ne moremo potrditi - odziv

Na Policijski upravi Novo mesto smo se odzvali na nekatere navedbe, objavljene na spletni strani nevladnih organizacij Border violence, ki so vsebovale opis domnevnega nasilja policistov nad ilegalnimi prebežniki avgusta letos. Preverili smo navedbe in ugotovili, da nismo obravnavali nobenega primera, ki bi ga lahko povezali z opisano zgodbo, zato jih v celoti zavračamo.

Več

21.nov.2018

Novomeški policisti z upokojenci o varni vožnji

Novomeške policiste so 6. novembra 2018 obiskali upokojenci Društva upokojencev Otočec. Vedoželjni, mladi po srcu in odgovorni udeleženci v cestnem prometu so se odzvali povabilu naših vodij policijskih okolišev, Stojana Pevca in Aleša Piberčnika, ter se udeležili predavanja in praktične predstavitve na temo prometne varnosti.

Več

23.okt.2018

Krški policisti na pikniku z otroki iz Društva Sonček Posavje

Policisti PP Krško smo 6. oktobra ob svetovnem dnevu cerebralne paralize preživeli nepozaben dan s čudovitimi in navdihujočimi otroki iz Društva Sonček Posavje.

Več

22.okt.2018

Trebanjski policisti so otrokom predstavili svoje delo

Policisti Policijske postaje Trebnje so se minuli teden družili z učenci Osnovne šole Veliki Gaber in z malčki iz vrtca Sončnica. Na predstavitvi, ki so jo pripravili posebej zanje, jim je Dejan Kavšek, vodja policijskega okoliša, prikazal opremo, ki jo policisti uporabljajo pri delu, in se z njimi pogovoril o tem, na kaj vse morajo biti pozorni, ko so udeleženi v prometu.

Več

19.okt.2018

V preventivni akciji Skupaj na Lisco sodelovali tudi sevniški policisti

Policisti Policijske postaje Sevnica smo se v petek, 12. oktobra 2018, udeležili druge preventivne akcije Skupaj na Lisco 2018. V akciji, ki jo podpira Občina Sevnica, so poleg policistov sodelovali še gasilci GZV Sevnica in PGD Sevnica, vodniki reševalnih psov Enote reševalnih psov Slovenije, ekipa nujne medicinske pomoči in ostali zaposleni v Zdravstvenem domu Sevnica ter člani PD Lisca Sevnica kot vodniki.

Več