Sporočila za javnost PU Novo mesto22.avg.2020

V hudi prometni nesreči v Poljanah pri Mirni peči ugasnila štiri življenja - poziv očividcem

V petek, 21. avgusta 2020, se je okoli 15. ure na nekdanji hitri cesti med Trebnjem in Novim mestom, v bližini naselja Poljane pri Mirni Peči, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so ugasnila štiri življenja. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pozivamo morebitne očividce, da se nam oglasijo.

Več

5.jul.2020

Policisti PP Metlika rešili kanjo, ki se je med letom zapičila v avtomobil

Policisti Policijske postaje Metlika so v soboto, 4. julija, rešili ptico ujedo, ki se je med letom nekako zataknila v avtomobil.

Več

21.jun.2020

Policisti PU Novo mesto ob dnevu policije sporočamo: "Ljudje ste tisti, zaradi katerih želimo iz dneva v dan svoje naloge opravljati kar najbolje."

Policisti Policijske uprave Novo mesto pa vam ob našem prazniku, dnevu policije, sporočamo: "Ljudje ste tisti, zaradi katerih želimo iz dneva v dan svoje naloge opravljati kar najbolje. In ko v prelepi dolini reke Kolpe, na gorjanskih gričih in v slikovitem Posavju med varovanjem državne meje srečujemo prijazne domačine, nam vaš nasmeh, pozdrav in besede podpore vlivajo veselje do dela in odločenost delati dobro - za ljudi." Oglejte si video!

Več

19.maj2020

Iščemo 35-letnega Janeza Koco iz Lokev pri Črnomlju - poziv javnosti

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto iščejo 35-letnega Janeza Koco iz Lokev pri Črnomlju. Osumljeni je 9. maja 2020 v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odtujil zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo. Kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar ga do tega trenutka niso našli. Gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico.

Več

21.feb.2020

Novomeški kriminalisti in policisti preiskali okoliščine eksplozije v Brezju

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je danes, 21. februarja 2020, predstavil okoliščine in ugotovitve preiskave eksplozije v naselju Brezje, v kateri sta bili 14. februarja 2020 poškodovani dve osebi. Pri ogledu kraja eksplozije so sodelovali tudi bombni tehniki iz Oddelka za protibombno zaščito Specialne enote policije. Matevž Gladek, policijski inšpektor v Oddelku za protibombno zaščito, je predstavil delo oddelka in ukrepanje v primerih najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev.

Več

12.feb.2020

Novomeški kriminalisti uspešno preiskali požig gostinskega lokala

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je na današnji izjavi za javnost predstavil izsledke kriminalistične preiskave kaznivega dejanja požiga gostinskega lokala v Čatežu ob Savi. V noči na 8. februar 2020 so bili policisti namreč obveščeni o požaru gostinskega lokala na Topliški cesti v Čatežu ob Savi. Obsežen požar, ki je zajel večji objekt, so gasili gasilci šestnajstih gasilskih društev, vendar je kljub njihovem trudu objekt v celoti zgorel. Nastala je velika premoženjska škoda.

Več

15.okt.2019

Dobovški policisti na vlaku zasegli več kot 13 kg heroina, novomeški pa uspešno zaključili preiskavo združbe, ki je tihotapila migrante

Na Postaji mejne policije Dobova je France Božičnik, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, danes predstavil uspešno delo policistov in kriminalistov pri odkrivanju in preiskovanju kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1). Razkril je tudi podrobnosti zasega več kot 13 kg heroina, ki so ga policisti PMP Dobova minuli vikend odkrili na potniškem vlaku.

Več

15.maj2019

Novomeški policisti organizirali medinstitucionalni posvet o nasilju v družini

Policijska uprava Novo mesto je 9. maja 2019 organizirala redno letno regijsko srečanje predstavnikov policije, sodstva, tožilstva in centrov za socialno delo. Srečanje je bilo namenjeno evalvaciji sodelovanja institucij pri preprečevanju, odkrivanju in preiskovanju kaznivih dejanj zoper zakonsko zvezo, družino in otroke.

Več

17.apr.2019

"Hvala, da ste mi rešili življenje!" je dal na brisače izvesti sprevodnik Milan

Včeraj sta policista Jelka in Simon obiskala sprevodnika Milana, ki se je pred časom zaradi zastoja srca med železniškimi tiri zgrudil in onesvestil. Začela se je bitka za življenje. Policisti so mu nemudoma priskočili na pomoč, poklicali reševalce in nezavestnega Milana pričeli oživljati z masažo srca. Znanje prve pomoči in hitro ukrepanje je v bitki s časom ključnega pomena, šteje vsaka sekunda. 

Več

16.apr.2019

Na PU Novo mesto dobili novo komandirko in komandirja

Danes je na Policijski upravi Novo mesto prav poseben dan, saj je vodenje ene izmed policijskih postaj - PP Šentjernej - prvič prevzela komandirka. Odgovorno nalogo smo zaupali izkušeni karierni policistki Tamari Bizjak. Od marca pa imamo novega komandirja tudi na PP Novo mesto. Vodenje ene najbolj obremenjenih policijskih postaj na policijski upravi je prevzel Robert Zupančič, ki je zadnji dve leti vodil prav šentjernejske policiste.

Več

9.apr.2019

Bili smo na terenu - kakšno je delo policistov, ki varujejo državno mejo?

Odgovorno, zahtevno, pa tudi zelo zanimivo in dinamično je delo, ki ga opravljajo naši policisti, ki varujejo državno mejo. Objavljamo nekaj najnovejših fotografij z območja Policijske uprave Novo mesto, ki najbolj nazorno prikazujejo vso pestrost tega delovnega področja policije.

Več

8.mar.2019

Na Dolenjskem so danes prometni policisti za varnost skrbeli malo drugače

V dopoldanskem nadzoru prometa v Novem mestu so bile danes "na muhi" novomeških policistov predvsem voznice. V sodelovanju s Policijskim sindikatom Slovenije, Območnim policijskim sindikatom Dolenjske in Bele krajine, so policisti ob dnevu žena zanje pripravili posebno presenečenje ...

Več

14.feb.2019

Policist Leon na Osnovni šoli Dragotin Kette v Novem mestu

Delo z otroki je zagotovo eno naših najprijetnejših in obenem najpomembnejših opravil. V vrtcih in šolah se naši policisti z otroki pogovarjajo o varnosti, pa ne le o varni udeležbi v prometu, veliko pozornosti namenjajo tudi nasilju med vrstniki, varni uporabi interneta in številnim drugim temam. Veseli nas, da nam otroci radi prisluhnejo, se pogovarjajo o varnosti in nam zaupajo svoje težave, katere skušamo skupaj reševati.

Več

4.feb.2019

Ponosni na sodelavca, ki je iz gorečega stanovanja reševal moškega

Varovanje življenja je ena naših temeljnih nalog in naše poslanstvo. Nemalokrat se naše kolegice in kolegi srečujejo z okoliščinami, ko je za dosego tega plemenitega cilja potrebna izjemna požrtvovalnost, hrabrost, ko za to, da bi rešili drugega, nevarnosti izpostavijo svoje življenje. Branko Zupanc, policist s Postaje mejne policije Dobova, je naš junak, na katerega smo v teh dneh izjemno ponosni.

Več

21.dec.2018

Ob koncu leta se spominjamo tudi nekoliko drugačnih "policijskih preiskav"

Težko je verjeti, kako pestro je policijsko delo in kaj vse lahko prinese nov dan v naši službi. Pričakuj nepričakovano je moto, ki mu pokima vsak policist. Pred prazniki zato še ena o "uspešnih preiskavah" in "rešenih primerih" novomeških policistov ...

Več