Sorodne objave

 

ZibretDanijel_2013Danijel Žibret se je rodil leta 1967 v Trbovljah. Poklicno pot je začel kot policist leta 1986 na Policijski postaji Trbovlje. Po štirih letih dela se je vpisal na Višjo šolo za notranje zadeve, nato pa študij nadaljeval na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je leta 1995 diplomiral.

Leta 1992, po končani višji šoli, je bil premeščen na Policijsko upravo Ljubljana v Operativno-komunikacijski center za pomočnika vodje izmene, tri leta kasneje pa na Policijsko postajo Ljubljana Moste, kjer je bil najprej namestnik, nato pa komandir postaje.

Leta 1998 je postal načelnik Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana, dve leti kasneje je na isti upravi prevzel vodenje Urada uniformirane policije.

Leta 2003 se je zaposlil na Ministrstvu za notranje zadeve v Direktoratu za policijo in druge varnostne naloge, kjer je opravljal naloge na področju sistemskih normativnih zadev in usmerjanja dela policije. Leta 2006 je bil imenovan za direktorja Uprave uniformirane policije Generalne policijske uprave, 1. februarja 2013 pa je prevzel vodenje Policijske akademije, kjer je bil tudi predavatelj na Višji policijski šoli.

Za delo v organih za notranje zadeve in za prispevek k razvoju in krepitvi varnosti je prejel bronasti in srebrni znak zaslug za varnost, zlati ščit policije in veliki ščit z bronasto zvezdo ter znak za Slovenijo za sodelovanje v osamosvojitveni vojni.

S 1. julijem 2021 je bil imenovan za namestnika generalnega direktorja policije.