Varnost na dopustu, v gorah, ob vodi, na snegu

Poleti ni nič nenavadnega, če temperature v ozračju sežejo čez 30 stopinj Celzija. Medtem ko se lahko ljudje temu prilagodimo, pa to ne velja vedno za hišne živali. Sicer se lahko umaknejo v senco, a svojega kožuha ne morejo sleči. Zato pred odhodom od doma poskrbimo zanje!

 Otroci! Kliknite na posamezno sliko in odprla se vam bo pobarvanka - otroci barvajte FIS pravila za smučanje in učite se!

Naj bodo dnevi, namenjeni sprostitvi, zabavi in športu, res prijetni. Skrb za varnost na smučišču mora biti zato na prvem mestu. Za red in sožitje na smučišču smo odgovorni vsi!

Obiski jamarjev in potapljačev v slovenskih rekah in jamah so v zadnjih letih zelo pogosti. Tudi potapljanje v morju je v zadnjih letih čedalje bolj priljubljeno. Vendar imajo te aktivnosti posameznikov ali skupin lahko tudi tragične posledice.

Veliko ljudi se odloča za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju. Planinstvo je med ljudmi nadvse priljubljeno, saj je tesno povezano z rekreacijo, sprostitvijo, uživanjem v naravi. Vendar pa je lahko tudi nevarno, še zlasti, če ne upoštevamo osnovnih gorniških pravil.

Planinstvo je med ljudmi nadvse priljubljeno, saj je tesno povezano z rekreacijo, sprostitvijo, uživanjem v naravi, a navsezadnje tudi z nevarnostjo. 

Prvo pomoč pri utopitvah sestavljata dva dela: reševanje iz vode in oživljanje po rešitvi iz vode.

Na kopališčih se ravnajte po določbah kopališkega reda in znakov, postavljenih na kopališču, ter po odredbah in navodilih reševalca iz vode in druge osebe, ki je zadolžena za vzdrževanje reda na kopališču.

Četudi je vodna osvežitev v vročih poletnih dneh več kot prijetna, ne smemo pozabiti na osnovne varnostne ukrepe. Upoštevajte jih, lahko vam rešijo življenje.

Vas zanimajo vedenjska FIS pravila, označena na velikih tablah na vseh smučiščih, na malce šaljiv in poučen način? Bi radi zaposlili otroka, ko zaradi vremenskih razmer ne more smučati? Vse to vam omogočajo risbe Mikija Mustra, ki smo jih v sodelovanju z Združenjem slovenskih žičničarjev in Smučarsko zvezo Slovenije pripravili za najmlajše.