Ministrstvo za notranje zadeve Policija.si
1 / 3

Dobrodošli v spletni aplikaciji "Vstop v Slovenijo"


Od 19. 2. 2022 dalje pri vstopu v Slovenijo ne bo več pogoja PCT

Za vstop v Slovenijo tako ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da ob vstopu v državo:

  • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in
  • ni več napotitve v karanteno na domu.


Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo. Prav tako opozarjamo, da morajo tudi tujci, ki vstopijo v Slovenijo, upoštevati pravila, ki zaradi preprečevanja okužb znotraj države začasno omejujejo zbiranje ljudi (npr. prepovedano zbiranje ljudi).

Nastanitvene kapacitete za namen turizma lahko obratujejo od 26. aprila 2021. Več informacij dobite na Omejitve prodaje blaga in storitev.

Nenujna potovanja

S prenehanjem veljavnosti Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 Republika Slovenija od 19. februarja 2022 nima več posebnih pravil vstopa v državo, povezanih z nalezljivo boleznijo covid-19. Še vedno pa so v veljavi priporočila EU o začasni omejitvi nenujnih potovanj, ki veljajo za prihod v Slovenijo iz tretjih držav in se izvajajo na zunanji schengenski meji. Na podlagi teh priporočil je potovanje iz nenujnih razlogov v EU omogočeno vsem polno cepljenim osebam in vsem osebam, ki prihajajo iz držav ali entitet iz Priloge 1. Za polno cepljene štejejo osebe, ki imajo opravljen polni postopek cepljenja s cepivi, ki jih je odobrila Evropska agencija za zdravila in cepiva, za katera je bil zaključen postopek za uvrstitev na seznam Svetovne zdravstvene organizacije cepiv za nujno uporabo.

Nujnost potovanj je opredeljena v Smernicah za uresničevanje prostega gibanja delavcev med izbruhom covid 19.

Potujem v Slovenijo Potujem čez Slovenijo (tranzit)

UPORABNE SPLETNE STRANI: GOV.SI – prehajanje meja GOV.SI – koronavirus NIJZ informacije o karanteni na domu NIJZ koronavirus SCHENGENSKE DRŽAVE DRŽAVE ČLANICE EVROPSKE SKUPNOSTI