Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec smo 16. aprila 2010 izvedli preventivni projekt Otrok, policist za en dan. Naši gostje so bili učenci Osnovne šole Podgorje pri Slovenj Gradcu in  Podružnične šole Razbor.

Sedmim šestošolcem, ki so obiskali policijsko postajo, smo predstavili vlogo policije v družbi in njeno organiziranost. Opisali smo jim delo policista v patrulji, policista - vodje policijskega okoliša, dežurnega policista in drugih. Učence sta poleg komandirja Iztoka Morija sprejela tudi vodji policijskih okolišev Silvo Demšar in Robert Kovačič, ki sta jim razkazala prostore dežurnega policista, prostor za pridržanje in različno opremo, ki jo policisti uporabljamo pri vsakodnevnem delu.

Po ogledu policijske postaje smo učencem razdelili kape in majice z napisom Otrok policist, zatem pa so skupaj z vodjema policijskih okolišev odšli na "teren", kjer so lahko spoznali še praktično delo policistov.

1

 Spominski posnetek pred Policijsko postajo Slovenj Gradec


Z opisanim projektom želimo policisti otroke seznaniti s policijskim delom in tako povečati zaupanje v policiste, zato bomo s tovrstnimi preventivnimi projekti nadaljevali tudi v prihodnje.