Tim Toplak, naš policist in vrhunski športnik iz Oddelka vrhunskih športnikov v Policiji, je pred dnevom na evropskem prvenstvu v ju-jitsuju osvojil zlato odličje. Iskrene čestitke!

Tim Toplak EP 2021 2

Letošnje evropsko prvenstvo, ki je v nemškem Maintalu potekalo od sobote, 17. julija 2021, je bilo prvotno načrtovano v Izraelu, nato pa je bilo v zadnjem trenutku prestavljeno v Nemčijo. Zaradi epidemije covida-19 je bilo to prvo večje tekmovanje po svetovnem prvenstvu novembra 2019. Značilno za letošnje tekmovanje je bilo, da je potekalo v strogem "mehurčku" in ob strogih ukrepih za preprečevanje okužb s covidom-19.

Tim Toplak EP 2021 1

Na tekmovanju je sodeloval tudi Tim Toplak, ki je tekmoval v borbah v kategoriji do 69 kg. V prvem kolu je bil kot drugi nosilec prost, nato je premagal Zakharja Gurbunova iz Rusije, Jesperja Kilbaka iz Danske, Ivana Della Croceja iz Srbije in v finalu še "starega" rivala Dmitriya Besheneca iz Rusije.

Zmaga na evropskem prvenstvu mu prinaša tudi veliko dodatnih kvalifikacijskih točk za uvrstitev na tekmovanje Svetovne igre (ang. World Games), ki bo v Birminghamu v ameriški zvezni državi Alabama prihodnje leto. Na te igre se uvrstijo samo prvi štirje tekmovalci s svetovne lestvice in dva po kontinentalnem "ključu".

T in G EP 2021 3

Na fotografiji je Tim Toplak skupaj s svojim očetom in trenerjem Gorazdom Toplakom, ki je prav tako vsa leta službovanja zaposlen v Policiji.

V Policiji smo ponosni na Tima in na vse druge naše športnike, ki nas s svojimi vrhunskimi rezultati predstavljajo doma in v svetu.

Povezane vsebine

Oddelek vrhunskih športnikov