Med 9. in 15. septembrom poteka drugi del preventivne akcije Pripnite se in doživite. Namen akcije je povečati uporabo varnostnih pasov v osebnih avtomobilih, tovornih vozilih in avtobusih. Podrobnosti akcije so danes, 10. septembra, predstavili na novinarski konferenci, ki jo je organizirala Javna agencija RS za varnost prometa.

IMG 2638

V. d. direktorja Javne agencije RS za varnost prometa Igor Velov je uvodoma poudaril, da je preventiva pomemben segment na področju varnosti cestnega prometa in se začne pri naših najmlajših članih družbe. Vesna Marinko, prav tako iz agencije,je predstavila namen in cilje preventivne akcije, s katero želimo opozoriti na doslednejšo uporabo varnostnega pasu med vozniki in sopotniki.

Mateja Markl, vodja projekta Pasavček, je podrobneje predstavila aktivnosti projekta, ki se bo v letošnjem letu v šolah in vrtcih izvajal že osmo leto. Osnovni namen projekta Pasavček je spodbuditi pravilno uporabo otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov. Predstavnik ljubljanskega občinskega sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Zvone Milkovič pa je na kratko predstavil aktivnosti na lokalni ravni.

Ob koncu je vodja Sektorja prometne policije v Generalni policijski upravi mag. Ivan Kapun predstavil še načrtovane aktivnosti policistov, ki bodo med akcijo izvajali poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov tako pri voznikih kot tudi potnikih v osebnih vozilih, pri čemer bodo veliko pozornosti namenili tudi uporabi varnostnih pasov na zadnjih sedežih, v tovornih vozilih ter avtobusih. 


Zvočni posnetek izjave Igorja Velova (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Zvoneta Milkoviča (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Vesne Marinko (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Ivana Kapuna (mp3)  

Zvočni posnetek izjave Mateje Markl (mp3)