Motoristične sezone še zdaleč ni konec, na naših cestah pa je v letošnjem letu življenje izgubilo že 18 voznikov enoslednih motornih vozil, od tega 17 voznikov motornih koles in 1 voznik mopeda. V enakem obdobju preteklega leta je umrlo 11 voznikov motornih koles in 2 potnika na motornem kolesu.

Da bi čim bolje poskrbeli za varnost voznikov enoslednih motornih vozil in varnost drugih prometnih udeležencev, bo med 14. in 16. avgustom 2015 potekal poostren nadzor nad motoristi.

Motorist 5Med 14. in 16. avgustom 2015 bomo policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirali voznike motornih koles in mopedov. V nadzorih bomo ugotavljali predvsem kršitve, povezane z:

  • neprilagojeno hitrostjo,
  • neustreznim psihofizičnim stanjem voznikov,
  • neuporabo zaščitne čelade in
  • tehnično brezhibnostjo vozil.

Vse to so namreč dejavniki, ki lahko bistveno povečajo nevarnost nastanka prometnih nesreč. Posledice v takšnih prometnih nesrečah pa se lahko končajo s hudimi telesnimi poškodbami ali celo smrtjo udeležencev.

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti in svojim sposobnostim!

Tudi drugim udeležencem v cestnem prometu, predvsem voznikom osebnih in tovornih avtomobilov, svetujemo previdnost. Spoštujte cestnoprometna pravila in bodite pozorni na večje število motoristov na cestah, ki jih zaradi neopaznosti lahko hitro spregledate.

Motorist 10

V letošnjem letu je na slovenskih cestah žal življenje izgubilo že 18 voznikov enoslednih motornih vozil, 115 se jih je hudo telesno poškodovalo, 261 pa lahko telesno poškodovalo. Najpogostejši vzrok za prometne nesreče z najhujšimi posledicami ostajajo neprilagojena hitrost, neupoštevanje pravil o prednosti in nepravilna stran oz. smer vožnje.

Motorist 2Tokratni poostreni nadzor motoristov je že tretji del nacionalne akcije za večjo varnost voznikov in sopotnikov. 

Nasveti za večjo varnost motoristov

Nasveti za varno udeležbo v cestnem prometu

Želimo vam prijetno in varno vožnjo!