Policisti Policijske postaje Izola Josip Majstorović, Ljubo Krajnc in Blaž Trampuž so 12. maja 2012 v sodelovanju z občino Izola na kolesarski stezi Parenzana v Izoli pripravili preventivno aktivnost za večjo varnost kolesarjev, ki je potekala pod sloganom Varno na kolo.

Kolo1

Na priljubljeni in slikoviti trasi kolesarske steze Parenzane (trasa nekdanje ozkotirne proge, ki je med letoma 1902 in 1935 povezovala Trst s Porečem, danes pa je priljubljena kolesarska pot številnih izletnikov in domačinov) je bila postavljena kolesarska informacijska točka, kjer so policisti svetovali in opozarjali kolesarje (predvsem otroke, njihove starše in druge), jih seznanjali s prometnimi pravili, predpisi v cestnem prometu ter odgovarjali na številna radovedna vprašanja.

Kolo2

Osrednji cilj preventivne aktivnosti je bil opomniti kolesarje, zlasti mlade, na pomen uporabe kolesarske opreme (luči, odsevniki, odsevna oblačila, zaščitna kolesarska čelada idr.) ter jih opozoriti na spoštovanje cestnoprometnih predpisov.

Kolo3

Prisotnim so policisti delili zloženke in kolesarsko opremo (zaščitne kolesarske čelade, kolesarske luči, zvonce in odsevna telesa). Nakup kolesarske opreme je financirala občina Izola. Namen preventivne aktivnosti je bil vplivati na samozaščitno ravnanje in obnašanje kolesarjev, saj lahko za svojo varnost najbolje poskrbijo prav sami, za tiste najmlajše pa njihovi starši.

Kolo4

Z namenom promocije policijskega dela ter izboljševanja partnerskega sodelovanja v lokalni skupnosti so policisti navzočim predstavili tudi opremo za nadzor cestnega prometa ter policijska vozila. Več o varni udeležbi kolesarjev v prometu si lahko preberete tudi v naših preventivnih rubrikah.

Kolo5