Gorenjski policisti ta mesec nadaljujemo s preventivnim projektom Otrok - policist za en dan. Policisti Policijske postaje Kranj so 1. decembra 2010 tako gostili učence Osnovne šole Matije Čopa iz Kranja, naslednji dan pa so policisti Policijske postaje Bled v goste sprejeli učence OŠ Dr. Janeza Mencingerja iz Bohinjske Bistrice.

kranj

  Učencem so kranjski policisti razkazali svojo policijsko postajo in jih na terenu seznanili z delom policista. S prikazanim so bili zelo zadovoljni, zato so se - za spomin - skupaj s policisti takole fotografirali pred policijsko "marico".

bohinj2

 Vodja policijskega okoliša PP Bled Aleš Rozman pa je svojim obiskovalcem in njihovi mentorici iz OŠ Dr. Janeza Mencingerja najprej razkazal policijsko pisarno v Bohinjski Bistrici. Nato jih je popeljal ven, na teren, da so lahko delo policistov spoznali še bolj doživeto. Pokazal jim je na primer, kako policisti nadziramo promet, kako se pravilno in varno ustavi vozilo, kako se opravi preizkus alkoholiziranosti in kako uporablja laserski merilnik hitrosti. Pojasnil jim je tudi, kaj vse moramo pri voznikih preveriti: dokumente, zimsko opremo, prvo pomoč idr. Ob koncu njihovega obiska pa je mlade, ki so za en dan postali "policisti", sprejel še župan občine Bohinj Franc Kramar.

bohinj4

Šolarji, ki so v spomin na sodelovanje v projektu prejeli majice in kape z napisom Otrok - policist, so se policistom za obisk na njihovi policijski postaji toplo zahvalili.

bohinj1bohinj3

Več o projektu na spletni strani policije: Otrok - policist za en dan