Ob obeležitvi mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami Center za socialno delo Pomurje, Policijska uprava Murska Sobota in Občina Lendava vabimo na strokovno spletno srečanje, ki bo 24. novembra 2020.

Spletno srečanje, ki bo potekalo pod naslovom Širši pogled na problematiko nasilja v družini, bo v torek, 24. novembra 2020, med 9. in 13. uro. Strokovno srečanje, ki bo tokrat prvič potekalo prek spleta, je namenjeno vsem, ki se pri svojem delu soočajo s problematiko nasilja v družini. V prvi vrsti so to predstavniki policije, centrov za socialno delo, sodišč, zdravstva, zaposleni v šolstvu in vrtcih, predstavniki nevladnih organizacij itd.

Namen in cilj strokovnega srečanja je krepitev medsebojnega sodelovanja med predstavniki pristojnih služb, saj je problematika nasilja v družini izziv celotne družbe, ter poglobitev znanja o problematiki nasilja v družini z namenom učinkovitejše obravnave primerov v praksi.

Strokovno srečanje je pripravila Skupina za preprečevanje nasilja v družini za Pomurje, ki je organizirana pod okriljem Centra za socialno delo Pomurje in Policijske uprave Murska Sobota, in sovpada z mednarodnim dnevom boja proti nasilju nad ženskami, ki ga vsako leto obeležujemo 25. novembra. Srečanje bosta vodila stalna člana te skupine, Saša Car iz Centra za socialno delo Pomurje ter koordinatorica za preprečevanje nasilja, in Boris Rakuša iz Policijske uprave Murska Sobota.

Preliminarni program dogodka

Doc. dr. Tina Bregant, specialistka pediatrije, specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje:

Razkrito in skrito nasilje v družini, v katerega so vpleteni otroci:

  • javno-zdravstveni vidik s pripadajočimi elementi
  • vplivi na otrokov razvoj
  • covid-19 kot lakmusov papir, dogajanje v družini in družbi

Prof. dr. Branko Lobnikar, prodekan za raziskovalno dejavnost, predstojnik Katedre za policijsko dejavnost in varnostne vede, Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru:

Mnenje žrtev nasilja v družini o prvih posredovalcih

Prof. dr. Matej Tušak, univ. dipl. psih, Fakulteta za šport:

Razvoj agresivnega vedenja in stres ter učinkovito soočanje s stresom

Prijava na dogodek

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija. Prijave sprejemamo od 16. do 20. novembra 2020.

Vse, ki so se na posvet že prijavili, prosimo, da svojo prijavo pošljejo še na ta e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zaradi zagotavljanja kakovostnega procesa strokovnega posveta vas prosimo, da na napravi, ki jo boste uporabljali, zaprete vse odprte programe in aplikacije in imate odprt le dostop do aplikacije Mozilla Firefox, z uporabo drugega brskalnika lahko pride do tehničnih težav.

Pri prijavi je treba navesti ime in priimek, elektronski naslov in organizacijo, v kateri ste zaposleni.

O vseh dodatnih informacijah v zvezi s posvetom bomo prijavljene udeležence obveščali na elektronski naslov, ki ga bodo oddali v prijavi. Spodaj pa si lahko podrobneje preberete tudi navodila za prijavo.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Strokovno srečanje je akreditirano s strani Zdravniške zbornice Slovenije.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Povezane vsebine

Nasilje v družini - informacije o postopku na policiji