Informativni dan v Policijski akademiji, ki je bil 13. februarja 2009, je v treh terminih obiskalo skupaj okoli 330 oseb. Zbrane je pozdravil ravnatelj Šole za policiste Marko Podlesnik, nato pa sta skupaj s pomočnico ravnatelja Simono Meglič predstavila oba programa, ki jih Policijska akademija izvaja, tj. izobraževalni program za poklic policista in program usposabljanja za varovanje državne meje.

govorciOd leve proti desni: Simona Meglič, Marko Podlesnik, Robert Kos
in predstavnica Sektorja za odnose z javnostmi

 

govorci.jpg polna dvorana.jpg predavalnica.jpg

 
Robert Kos iz Urada za organizacijo in kadre je predstavil zahtevane pogoje za sprejem v policijo, razložil potek prijave na razpis in izbirni postopek. Tisti, ki izpolnjujejo formalne pogoje za vstop v policijske vrste, morajo opraviti tudi preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki in zdravniški pregled.

 

Zaposlovanje in izobraževanje v policiji (zgibanka) 


Po kratki predstavitvi so kandidati za policista, ki so trenutno na šolanju, skupaj z inštruktorji obiskovalcem pokazali nekaj policijskih strokovnih prijemov in osnov samoobrambe. Poleg tega so obiskovalci preizkusili svoje strelske sposobnosti na elektronskem strelišču.

 

nova strelka.jpg praksa drugic.jpg praksa tretjic.jpg

rukicuki.jpg streljanje.jpg


Pozornost pa so pritegnili policista s terenskim vozilom, policista konjenika s službenima konjema pasme lipicanec in policist vodnik službenega psa z belgijskim ovčarjem Arnijem. Vsi so predstavili tudi opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu in odgovarjali na številna vprašanja.

 

arni.jpg konj.jpg oprema.jpg