Ranljivosti pešcev v cestnem prometu se najbolj zavemo takrat, ko so v prometnih nesrečah udeleženi otroci. Prav to se je zgodilo mali deklici z območja Policijske uprave Novo mesto. Ko je pozno popoldan z mamico pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce, ju je zbil voznik osebnega avtomobila. Deklico in njeno mamo so oskrbeli reševalci, k sreči sta bili le lažje poškodovani.


Ponoven poziv k večji varnosti pešcev v prometu (18. 11. 2014)


Policisti, ki so obravnavali prometno nesrečo, so deklici podarili blazinico tolažbe in ji tako skušali omiliti bolečo izkušnjo. Mehka in živo pisana blazinica z rok prijaznih policistov je malčico razveselila.

z blazinico tolazbe

Deklica in njena družina, ki se jim pridružujejo policisti Policijske uprave Novo mesto, vse voznike pozivajo, naj bodo posebej pozorni na pešce. Razmere se namreč v obdobju pozne jeseni in zime običajno še poslabšajo, saj je vidljivost na cestah zaradi daljših noči, megle in padavin še veliko slabša. Vozniki pešce zaradi slabše vidljivosti bistveno kasneje opazijo, zaradi vremenskih razmer pa se občutno podaljša tudi zavorna pot. Vozniki naj odstopijo prednost pešcem, ki na prehodu za pešce prečkajo cesto ali jo nameravajo prečkati.

 Več o projektu blazinica tolažbe