Sorodne objave

 

Pozno jeseni in pozimi je vidljivost na cestah slabša, predvsem zaradi daljših noči in megle. Statistika kaže, da je v tem obdobju več prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci. V zadnjem času sta življenje izgubila kar dva, zato ponovno pozivamo k skrbi za njihovo večjo varnost v prometu!

V tem obdobju je več padavin, na cestah je listje, na splošno je vidljivost slabša. Večino prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, povzročijo vozniki motornih vozil, se pa velikokrat zgodi, da se pešci sami spravijo v nevarnost zaradi lastnih napačnih ravnanj.
 

Za večjo varnost pešcev, policisti svetujemo:

  • pešci, upoštevajte cestnoprometna pravila in uporabljajte prometne površine, namenjene hoji pešcev,
  • v mraku, ponoči in ob slabši vidljivosti obvezno uporabljajte odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo,
  • vozniki, med vožnjo bodite posebej previdni na območju prehodov za pešce in območjih, kjer se lahko pričakuje prisotnost pešcev.

Vozniki, pazite na pešce!

Bodi preVIDEN - nasveti pešcem za varnejšo udeležbo v prometu

 

Letos je do danes umrlo 11 pešcev (v enakem obdobju lani 17), od tega se je sedem prometnih nesreč zgodilo v temnem delu dneva, pešci pa v desetih primerih niso nosili odsevnih teles. Prav tako so v devetih primerih pešci nepravilno hodili po vozišču ali izven prehoda za pešce prečkali vozišče.

Voznike ponovno opozarjamo na previdnost in strpnost do pešcev, pešce pa naj uporabljajo prometne površine, ki so namenjene njihovi hoji, obenem pa naj uporabljajo odsevna in svetlobna telesa s katerimi bodo poskrbeli, da bodo v prometu dobro vidni.

IMG 6601-001