Sorodne objave

 

V želji, da bi v družbi vzpodbudili pozitivno vzdušje, smo se vseslovenskemu projektu Dan ljubezni pridružili tudi policisti. Policijski orkester je skupaj z Orkestrom Slovenske vojske v četrtek, 23. maja 2013, ob natanko 18. uri v centru Ljubljane zaigral zimzeleno pesem Dan ljubezni.

IMG 2811

Vseslovenski dogodek Dan ljubezni je potekal v obliki različnih prireditev po številnih krajih po Sloveniji in celo po svetu. Ob natanko 18. uri so številni glasbeniki in ljubitelji glasbe na različnih prizoriščih zaigrali zimzeleno pesem Dan ljubezni skupine Pepel in kri. Projektu se je pridružilo več kot 240 različnih zasedb, skupin ali posameznikov. Vsak zase, a vendar vsi skupaj. Vsak na svojem prizorišču, dvorišču, igrišču ali skupaj na lastnih odrih.

IMG 2739

Orkestra sta se najprej zbrala na Vodnikovi ulici, kjer sta vadila skupen nastop.

IMG 2737

Še zadnji napotki ...


Skupni nastop policijskega in vojaškega orkestra je na Stritarjevi ulici v Ljubljani "ustavil" veliko mimoidočih, domačinov in turistov, presenečenih ob pogledu na skoraj 70-člansko zasedbo v policijskih in vojaških uniformah. Policisti in vojaki so prijeli za glasbila in po centru Ljubljane se je razlegla znana melodija. Po nekaj začetnih trenutkih presenečenja so poslušalci kmalu zraven zapeli, nekateri pa tudi zaplesali. IMG 2798

IMG 2745

Namen današnjega nastopa je bil predvsem polepšati dan mimoidočim, jim izvabiti nasmeh na obraz in morda pri katerem od njih spodbudili, da bi dobro voljo in pozitivno vzdušje prenašal naprej.

IMG 2826

IMG 2815

Preberite tudi: