Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
Kdo smo 14. februar 2022
Fotogalerija 11. februar 2022
Muzejska dejavnost 12. oktober 2021
Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

Policijsko delo je pomembno in odgovorno ter hkrati stresno, zato je v policiji na voljo tudi duhovna oskrba kot ena od oblik pomoči. Duhovna oskrba v policiji je na voljo vsem zaposlenim in njihovim družinskim članom.

skupina ljudi s policijskimi vikarji in predstavniki Policijskega orkestra pred cervijo

Zagotavljanje verske duhovne oskrbe vključuje različne naloge

Zadolženi za duhovno oskrbo v slovenski policiji opravljajo različne naloge. Med najpomembnejšimi so: svetovanje tistim policistom in drugim zaposlenim v policiji, ki se obrnejo nanje za pomoč ali pogovor, in sicer na moralnem, etičnem in verskem področju; obiskovanje bolnih ali ranjenih policistov na domovih in v bolnišnicah; pomoč žrtvam; svetovanje policistom glede obvladovanja stresa in družinskega življenja; svetovanje pred upokojitvijo; pomoč ob primerih samomorov; skrb za duhovne potrebe pridržanih oseb; vodenje molitev ob posebnih priložnostih, kot so na primer pogrebi in maše; podelitve priznanj in blagoslavljanje zgradb. Policistom drugih veroizpovedi pa člani, zadolženi za duhovno oskrbo, omogočijo, da lahko dobijo versko duhovno pomoč predstavnika njihove verske skupnosti.

Več: Naloge in aktivnosti v okviru duhovne oskrbe

Koordinator duhovne oskrbe s sodelavci

Koordinator duhovne oskrbe v slovenski policiji je Igor Jereb, zaposlen v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, ki skupaj s sodelavci dr. Aleksandrom Ernišo, Jonom J. Venetom in Mirkom Klobučarjem sodeluje s policijskimi zaupniki in psihologi ter predstavniki verskih skupnosti. Vse z namenom, da bi posamezniku pomagali pri reševanju življenjskih vprašanj in dilem, ki se pojavljajo v njegovem družbenem okolju, ter pri premagovanju vseh težav (stres, izgorelost …), s katerimi se srečuje v svojem vsakdanu.

Več: Kdo smo

Kako lahko zaposleni zaprosijo za duhovno oskrbo?

Policisti, ki bi se želeli za pomoč ali informacije obrniti na sodelavce, zadolžene za duhovno oskrbo, se lahko nanje obrnejo osebno ali prek svojega predstojnika. Vsa srečanja in pogovori s koordinatorjem duhovne oskrbe ali njegovimi sodelavci, tako za verne kot neverne, so zaupna in osebne narave.

znak za duhovno oskrbo

Kontakt

Igor Jereb, koordinator duhovne oskrbe
Policijska akademija, Rocenska 56, 1211 Ljubljana - Šmartno
01 428 54 08
030 650 656
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Dodatne informacije

Fotogalerija
Publikacije in povezave
Duhovna oskrba v policiji (zloženka)

Povezane vsebine

Policijska akademija
Delovna področja