Sporočila za javnost PU Kranj11.apr.2024

Izsledili storilca. Preiskava umora 64-letnega moškega na območju Škofje Loke

Po uspešno zaključeni kriminalistični preiskavi kaznivega dejanja umora, ki je bil 8. aprila 2024 storjen na območju Policijske postaje Škofja Loka, so na kranjski policijski upravi danes, 11. aprila 2024, podrobneje predstavili njene rezultate.

Več

9.feb.2024

Na kulturni praznik vlomili v trgovino v Lescah - poziv očividcem

Na kulturni praznik, 8. februarja 2024, je bil ob 18.20 izvršen vlom v prodajalno na Hraški cesti v Lescah. Ste kaj videli?

Več

13.avg.2023

V prometni nesreči v Kranju poškodovana peška - poziv vozniku in očividcem

Včeraj, 12. avgusta 2023, se je okrog 12.35 na Cesti talcev v Kranju zgodila prometna nesreča.

Več

10.avg.2023

Aktivnosti gorenjskih policistov ob poplavah

Poplave, kakršnih samostojna Slovenija ne pomni, so močno prizadele tudi Gorenjsko. Gorenjski operativno-komunikacijski center je prvo obvestilo o prihajajoči ujmi, ki je za seboj pustila grozovito opustošenje s poplavami, neprevoznostjo in podrtostjo prometne infrastrukture, zemeljskimi plazovi in še bi lahko naštevali, prejel v soboto, 5. avgusta 2023, dve minuti pred drugo uro zjutraj. Za tem klicem se je do nedelje zvečer, ko se je stanje umirilo, zvrstilo okoli 90 klicev. Največ klicev, okoli 60, je bilo prav v soboto.

Več

9.avg.2023

Poplavna ujma močno prizadela tudi Gorenjsko – poročilo s terena

Poplave, kakršnih samostojna Slovenija ne pomni, so močno prizadele tudi Gorenjsko. Gorenjski operativno-komunikacijski center je prvo obvestilo o prihajajoči ujmi, ki je za seboj pustila grozovito opustošenje s poplavami, neprevoznostjo in podrtostjo prometne infrastrukture, zemeljskimi plazovi in še bi lahko naštevali, prejel v soboto, 5. avgusta 2023, dve minuti pred drugo uro zjutraj. Za tem klicem se je do nedelje zvečer, ko se je vremensko stanje nekako umirilo in je posijalo prvo sonce upanja, zvrstilo okoli 90 klicev. Največ klicev, okoli 60, je bilo prav v soboto.

Več

17.jan.2023

Pri uspešnem razkritju razvejane kriminalne združbe, ki je v Sloveniji in Avstriji preprodajala drogo, sodelovalo več kot 500 policistov in kriminalistov

Minuli teden, 9. in 10. januarja 2023, smo z uspešno zaključno akcijo ter več kot 50 hišnimi preiskavami tako v Sloveniji kot Avstriji razkrili razvejano kriminalno združbo, ki je iz svojih celic v Kranju in na Jesenicah preprodajala velike količine prepovedane droge (heroin, kokain, konopljo, amfetamin, ekstazi), določeno drogo (amfetamin in konopljo) pa celo sama proizvajala oziroma gojila. Prijeli smo 28 osumljencev, ki so trgovali z drogo na širšem območju Slovenije, Avstrije, pa tudi Italije, in med drugim zasegli 11 kg amfetamina, več kot 3.000 tablet ekstazija, večjo količino konoplje in tristo tisoč evrov gotovine. Dve leti trajajočo preiskavo, pri kateri smo sodelovali tudi z avstrijskimi varnostnimi organi, je usmerjalo Specializirano državno tožilstvo RS.

Več

23.dec.2022

Oropal trgovino v Škofji Loki - poziv očividcem

Danes, 22. decembra 2022, so bili policisti Policijke uprave Kranj okoli 18.40 obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju Škofje Loke.

Več

17.okt.2022

Kranjski policisti prijeli moškega, osumljenega drznih tatvin. Če je oškodoval tudi vas, nam to sporočite!

Kranjski policisti obravnavajo moškega, osumljenega storitve kaznivega dejanja drzne tatvine, ki so ga minuli konec tedna prijeli, ko je vstopil v stanovanje v stanovanjskem bloku na območju Kranja. Ker je imel pri sebi vsoto denarja, katerega izvor ni hotel pojasniti, obstaja verjetnost, da je podobna dejanja storil tudi v drugih stanovanjih, hišah, avtomobilih na območju Kranja.

Več

2.avg.2022

Kranjski kriminalisti prijeli moškega, osumljenega več tatvin. Je kateri od ukradenih predmetov vaš?

Kranjski kriminalisti so včeraj odvzeli prostost moškemu, ki ga sumijo tatvine zaklenjenega mopeda in drzne tatvine iz stanovanjske hiše na območju Radovljice. Pri njem so našli tudi predmete, ki so domnevno last drugih oškodovancev.Je kateri od predmetov vaš?

Več

21.feb.2022

S skirojem trčil v lestev - poziv očividcem

Kranjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila 20. februarja 2022 ob 16.35 na ulici Milene Korbarjeve v Kranju. Neznani mlajši voznik skiroja je s prednjim delom skiroja trčil v lestev, postavljeno ob robu vozišča, zaradi česar je z nje padel moški, ki je v tistem trenutku obrezoval drevesa, in se ob tem hudo poškodoval.

Več

21.jan.2022

Varno v gore, poziv k odgovornim odločitvam in previdnim dejanjem

Minuli vikend je v gorah življenje izgubilo šest planincev. V petih primerih je šlo za nesreče, v enem pa za zdravstveno stanje pri planincu.

Več

6.sep.2021

V Kranjski Gori kolesar trčil v peško in odpeljal - poziv kolesarju in očividcem

V Kranjski Gori pri dvorani Vitranc se je v nedeljo, 5. septembra 2021, ob 15.10 pri padcu poškodovala peška. Okoliščine kažejo, da zaradi trčenja z neznanim kolesarjem, ki je po nesreči odpeljal naprej.

Več

10.jun.2021

Gorenjski policisti s slovesnostjo v Škofji Loki že obeležili dan policije

Ob skorajšnjem dnevu policije so gorenjski policisti danes, 10. junija 2021, že podelili policijska priznanja, med drugim tudi znake za sodelovanje s posamezniki in organizacijami ter medalje policije za požrtvovalnost in medalje za hrabrost.

Več

30.apr.2021

Pri semaforiziranem križišču v kraju Britof včeraj zvečer najdena poškodovana starejša gospa - poziv očividcem

Kranjski policisti preverjajo nastanek telesnih poškodb pri starejši gospe, ki je bila včeraj, 29. aprila 2021, ob 20.30 najdena pri semaforiziranem križišču v kraju Britof.

Več

12.mar.2021

Blejski policisti iz jezera rešili utapljajočega se človeka, pomagali tudi gasilci in domačin. Pohvala vsem sodelujočim!

V blejskem jezeru se je danes dopoldne, 12. marca 2021, utapljala oseba, ki so jo iz vode rešili blejski policisti in gasilci ter domačin s čolnom. Eden od policistov je brez odlašanja skočil v ledeno mrzlo jezero in osebo nad gladino držal do prihoda čolna, kamor sta jo povlekla skupaj z domačinom. Pri iznosu zelo podhlajene osebe iz vode so pomagali tudi blejski gasilci.

Več