Sporočila za javnost PU Celje8.okt.2021

V Vrbnem voznica belega audija trčila v mladoletno peško - poziv voznici

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti v Vrbnem, v kateri se je v četrtek, 7. oktobra 2021, okoli 6.20 poškodovala mladoletna peška. Vanjo je na prehodu za pešce trčila mlajša voznica osebnega vozila znamke Audi, bele barve. Voznica je po trčenju ustavila in peški ponudila pomoč. Ker ji je peška dejala, da ni poškodovana, je voznica odpeljala naprej, v smeri proti Šentjurju.

Več

8.okt.2021

Prometna nesreča v Velenju - poziv vozniku in očividcem

V četrtek, 7. oktobra 2021, se je okoli 14.30 v Velenju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil lažje poškodovan mladoletni pešec. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal, ne da bi ustavil.

Več

18.avg.2021

V Celju voznica na prehodu za pešce trčila v pešca, ko ji je ta pokazal, da je v redu, je odpeljala - poziv voznici in očividcem

Policisti Policijske postaje Celje so 12. avgusta 2021 ob 19.45 v Celju, v križišču Stritarjeve in Kersnikove ulice, obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena pešec in voznica osebnega vozila.

Več

20.apr.2021

Poziv prometnim udeležencem: je voznik BMW-ja z divjo jutranjo vožnjo po celjskih ulicah ogrožal tudi vas?

Današnje jutranje dogajanje v Celju je zaznamovala divja vožnja voznika osebnega vozila znamke BMW, ki je med 7.00 in 7.15 s svojo vožnjo na območju Kidričeve, Kovinarske in Mariborske ceste, Opekarniške ulice ter ostalih ulic na območju Hudinje v Celju ogrožal sebe in druge udeležence cestnega prometa. Na Mariborski cesti v Celju je celo vozil v nasprotni smeri. Je ogrožal tudi vas?

Več

16.apr.2021

V Celju policisti rešili življenje občanu

V obilici težkih in žalostnih zgodb smo veseli, da lahko znova poročamo o nesebičnem in srčnem ravnanju policistov, ki so s hitrim ukrepanjem rešili življenje občana v Celju.

Več

12.apr.2021

Velenjska policista občanu rešila življenje

Velenjski policisti so našli pogrešanega 60-letnika, ki je bil zaradi padca in izgube večje količine krvi v življenjski nevarnosti. S hitrim ukrepanjem so mu rešili življenje.

Več

1.mar.2021

V Velenju trčila kolesar in motorist - poziv motoristu in očividcem

Včeraj, 27. februarja 2021, se je nekaj čez 14. uro, na kolesarski stezi Jenkove ceste v Velenju, ob objektu Jenkova cesta 15, zgodila prometna nesreča z materialno škodo. V kolesarja, ki je kolesaril po Jenkovi cesti iz smeri Tomšičeve proti Prešernovi cesti, naj bi brez zaviranja trčil neznani voznik motornega kolesa, kros izvedbe. Po trčenju sta oba padla po asfaltni površini.

Več

26.feb.2021

Najdeni dron že v rokah lastnika - preklic

Preklicujemo iskanje lastnika drona, ki ga je občan našel v bližini parkirišča Jame Pekel, na območju Zaloga pri Šempetru.

Več

25.feb.2021

Pogrešate dron? Občan ga je našel na območju Zaloga pri Šempetru - poziv lastniku

Občan je na Policijsko postajo Žalec prinesel dron, ki ga je našel v bližini parkirišča Jame Pekel, na območju Zaloga pri Šempetru. Dron z nameščeno kamero je znamke Eachine.

Več

16.feb.2021

Policist in zdravniška ekipa s takojšnjim ukrepanjem voznici rešili življenje

Na območju Žalca je včeraj, 15. februarja 2021, voznica doživela srčni zastoj. Na srečo je mimo pripeljal policist, za njim pa še zdravniška ekipa, skupaj pa so voznici rešili življenje.

Več

4.feb.2021

Trinajst fizičnih in dvanajst pravnih oseb osumljenih prejemanja in dajanja podkupnin v zvezi z javnimi naročili

Zaradi korupcijskih kaznivih dejanj jemanja in dajanja podkupnin so celjski kriminalisti včeraj, 4. februarja 2021, pridržali enajst oseb, potem ko so na širšem celjskem območju opravili petnajst hišnih preiskav. Kaznivih dejanj v zvezi z javnimi naročili pa je osumljenih trinajst fizičnih in dvanajst pravnih oseb. Podrobneje je včerajšnje aktivnosti in potek preiskave v današnji izjavi za javnost na celjski policijski upravi predstavil Ervin Stojnšek, vodja Oddelka za gospodarsko kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje.

Več

23.dec.2020

18- in 32-letnica s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb od moških pridobili denar, dva sta oškodovali za najmanj 164.000 evrov

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Kaznivih dejanj sta osumljeni ženski, stari 18 in 32 let. Mlajša storilka je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša pa z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. 32-letnico smo v letu 2017 že obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufije, mlajše do sedaj še nismo obravnavali.

Več

3.dec.2020

36-letnemu moškemu samo letos zasegli deset vozil

Sinoči so konjiški policisti na območju Loč obravnavali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola vozil neregistrirano osebno vozilo, na katerem je imel nameščene registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Poleg tega je vozil tudi v času omejitve gibanja. 36-letniku so policisti vozilo zasegli in izdali obdolžilni predlog. Za sinočnje prekrške mu sledi 3.100 evrov globe.

Več

21.okt.2020

V naselju vozil kar 108 km/h in ogrožal življenja mimoidočih!

Policisti Policijske uprave Celje so med včerajšnjim poostrenim nadzorom cestnega prometa preverjali, ali vozniki spoštujejo omejitve, pri tem pa ujeli neodgovornega voznika, ki je v Rimskih Toplicah vozil kar 108 km/uro in tako prekoračil dovoljeno hitrost v naselju za skoraj 60 km/uro. Ostal je brez vozniškega dovoljenja, plačati pa bo moral tudi 1.2000 evrov kazni.

Več

19.okt.2020

Celjski policisti razbili izjemno dobro organizirano združbo, ki je tihotapila cigarete

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in ob usmerjanju Specializiranega državnega tožilstva prejšnji teden zaključili z obsežno kriminalistično preiskavo izjemno dobro organizirane mednarodne kriminalne združbe, ki je tihotapila cigarete. Med preiskavo je bilo v več državah zaseženih več milijonov kosov cigaret, v zadnjih hišnih preiskavah v Sloveniji pa tudi pet ton pralnih sredstev in dva prestižna avtomobila. Vsi osumljenci so slovenski državljani, stari od 25 do 51 let.

Več