Sporočila za javnost PU Celje11.jul.2024

Vodenje Policijske postaje Šentjur prevzema Bojan Šipek

Z današnjim dnem vodenje Policijske postaje Šentjur, po pooblastilu načelnika policijske postaje, prevzema Bojan Šipek.

Več

5.jun.2024

Na Celjskem prijeli trinajst članov kriminalne združbe, ki je preprodajala prepovedane droge

Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju s kriminalisti Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi konec minulega tedna zaključili obsežno kriminalistično preiskavo s področja prepovedanih drog. V zaključnih aktivnostih so prostost odvzeli trinajstim članom kriminalne združbe in zasegli več prepovedanih drog.

Več

6.maj2024

V enem dnevu smo voznika dvakrat zalotili pijanega za volanom in enkrat pri kršitvi javnega reda in miru

Laški policisti smo v Laškem obravnavali kršitev javnega reda in miru, ko je kršitelj z območja Novega mesta fizično napadel občana, zaradi česar smo mu izdali plačilni nalog. Občana smo kasneje ustavili na območju Laškega in mu odredili preizkusalkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imel 1.08 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odredili pridržanje. Pridržan je bil v prostorih Policijske postaje Celje.

Več

28.mar.2024

Zaključena obsežna preiskava korupcije. Osumljenci storitve za javni zdravstveni zavod pridobivali prek favoriziranih ponudnikov

Kriminalisti Oddelka za preiskovanje gospodarske kriminalitete v Sektorju kriminalistične policije na Policijski upravi Celje smo zaključili s predkazenskim postopkom v zvezi s preiskavo sumov storitev 40 kaznivih dejanj s področja korupcije, kazenskopravno kvalificiranih kot nedovoljeno sprejemanje daril po 241. členu Kazenskega zakonika RS (KZ-1) in nedovoljeno dajanje daril po 242. členu KZ-1.

Več

1.mar.2024

Madžarski voznik tovornega vozila na avtocesto z nepravilno pritrjenim tovorom

Policisti Postaje prometne policije Celje so 29. februarja 2024 zjutraj na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem so bila nepravilno naložena manjša tovorna vozila, odkrili pa so še kup drugih nepravilnosti in prekrškov.

Več

21.feb.2024

Dvakrat zapored krepko prekoračil hitrost na avtocesti

Celjski prometni policisti so včeraj, 20. februarja 2024, zaradi prehitre vožnje dvakrat ustavili voznika bmw-ja. Prehitra vožnja ga je stala 2.400 evrov, prislužil pa si je tudi 18 kazenskih točk.

Več

13.nov.2023

Močno pijan voznik po avtocesti z 240 km/h. Alkohol in hitrost sta smrtonosna kombinacija!

Sinoči, 12. novembra 2023, smo policisti PU Celje okoli 23. ure na avtocesti, na območju Tepanja, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je kljub omejitvi 130 km/h vozil kar 240 km/h.

Več

2.nov.2023

Na glavni cesti Velenje-Arja vas se je zjutraj zgodila prometna nesreča - poziv očividcem

Danes, 2. novembra 2023, se je ob 8.45 na glavni cesti Velenje-Arja vas, v bližini odcepa za Dobrno, zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Več

20.okt.2023

Zaradi suma storitve najmanj dvajsetih velikih tatvin kazensko ovadili sedemindvajset oseb, osmim odvzeta prostost

Celjski kriminalisti in policisti smo v sodelovanju s kriminalisti in policisti več drugih policijskih uprav na novomeškem in ljubljanskem območju opravili deset hišnih preiskav in odvzeli prostost osmim osebam, osumljenim velikih tatvin, pri katerih so povzročili za približno pol milijona evrov materialne škode.

Več

15.sep.2023

Celjski kriminalisti uspešno preiskali nedavni umor 42-letnika na Žalskem in ob tem zasegli tudi prepovedano drogo

Predstavniki celjske policijske uprave so na današnji novinarski konferenci predstavili okoliščine nedavnega umora na Žalskem, ko je bil umorjen 42-letni državljan Bosne in Hercegovine. Policisti so izsledili storilca, osumljenega umora in izsiljevanja, poleg tega pa so med preiskavo zasegli tudi večjo količino prepovedanih drog.

Več

21.avg.2023

Celjski kriminalisti bodo zaradi ponarejanja denarja ovadili 18-letnega moškega

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z mozirskimi in žalskimi policisti konec lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali kaznivo dejanje ponarejanja denarja, ko je takrat neznani storilec, na območju Mozirja, vnovčil več ponarejenih 50- in 100-evrskih bankovcev.

Več

14.avg.2023

Ob današnjem obisku ministra za notranje zadeve in namestnika generalnega direktorja policije je bila glavna tema solidarnost

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc sta danes, 14. avgusta 2023, ob dnevu solidarnosti, obiskala policijski postaji Laško in Žalec. Območji obeh postaj so poplave hudo prizadele. Minister se je seznanil z varnostno situacijo na obeh območjih in izrazil zadovoljstvo, da so policisti tako požrtvovalno hiteli pomagati sokrajanom. Tako minister kot namestnik generalnega direktorja policije sta se vsem policistkam in policistom zahvalila za številna rešena življenja in vse opravljeno delo v zadnjem tednu.

Več

13.avg.2023

Izletnike in pohodnike pozivamo, naj ne hodijo na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav

Policisti smo včeraj na kontrolnih točkah ob vstopu na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav, opazili, da je mnogo pohodnikov, izletnikov, gobarjev in tujih turistov želelo na ta območja. Največ se jih je odpravilo proti Logarski dolini, torej čez območja, kjer poteka intenzivna sanacija območij, ki so jih prizadele poplave. V pogovoru s policisti je bilo razvidno, da niso vedeli, da je v veljavi odredba, s katero je dostop na ta območja omejen, so pa razumeli, da gre za težko situacijo, in so območja zapustili.

Več

12.avg.2023

Celjski policisti ostajamo tesno vpeti v aktivnosti na poplavljenih območjih

Dober teden dni je od katastrofalnih poplav, ki so na dobršnem delu Koroške in ponekod na Mozirskem življenje dobesedno ustavile. Policisti smo ves ta čas močno vpeti v dogajanje, težka situacija pa nas je še močneje povezala z lokalnim prebivalstvom.

Več

10.avg.2023

Veseli smo, da smo lahko pomagali dečku, ki je nujno potreboval zdravniško pomoč

Predvčerajšnjim je na mozirskem obupana občanka ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje in povedala, da potrebuje nujen prevoz manj kot dveletnega otroka v celjsko bolnišnico, saj je med igro popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč.

Več