Sporočila za javnost PU Celje13.dec.2019

V Slovenj Gradcu voznik trčil v peško, ki se je lažje poškodovala - poziv vozniku in očividcem

Včeraj, 12. decembra 2019, je na Policijsko postajo Slovenj Gradec prišla 17-letna peška in povedala, da je bila v torek, 10. decembra 2019, okoli 7. ure, udeležena v prometni nesreči, ki se je zgodila v križišču Celjske ceste in Iršičeve ulice v Slovenj Gradcu. Vanjo je trčil voznik neznanega vozila rdeče barve, ki je pri zeleni luči v križišču zavijal v levo, zeleno luč na semaforju je imela tudi peška, ki je prečkala vozišče.

Več

5.jul.2019

Upokojeni službeni pes Billy v teh dneh obiskal celjske vodnike službenih psov

Službeni pes Billy, ki je že dobro leto v zasluženem pokoju, je v torek, 2. julija, z novima lastnikoma obiskal celjske vodnike službenih psov. Najbolj vesel ga je bil policist Tadej Jakop, ki je z Billyjem dobrih devet let delil dobro in slabo. Tudi Billy se ga je takoj spomnil, stekel k njemu in se pocrkljal.

Več

5.jun.2019

V Mislinji izvedli projekt Varno in brezhibno kolo v cestnem prometu

V občini Mislinja je na zelo priljubljeni 24-kilometrski kolesarski stezi, ki poteka od Gornjega Doliča do Dravograda, v nedeljo, 19. maja 2019, v času akcije za večjo varnost kolesarjev, potekal preventivni projekt Varno in brezhibno kolo v cestnem prometu. Pri projektu je sodelovala Policijska postaja Slovenj Gradec skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mislinja.

Več

24.maj2019

Celjski prometni policisti poskušali ustaviti voznika srebrnega passata, ki je z nevarno vožnjo ogrožal ostale prometne udeležence - poziv očividcem

Policisti smo danes zjutraj, 24. maja, zaradi več prekrškov poskušali ustaviti voznika srebrnega passata, in sicer na relaciji Šentvid pri Grobelnem - Grobelno - Gorica pri Slivnici - Loka - Prevorje in v več drugih krajih na Kozjanskem. Ste bili morda priča dogodku?

Več

23.maj2019

V prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje letos umrlo že 11 ljudi

Na območju Policijske uprave Celje se je prometna varnost letos izjemno poslabšala. Od začetka januarja je v prometnih nesrečah na našem območju umrlo že enajst ljudi (za primerjavo, v enakem obdobju lani sta umrli dve osebi, v celem letu 2018 pa dvanajst). Na včerajšnji novinarski konferenci smo zato predstavili dosedanje aktivnosti in predvidene prihodnje ukrepe za izboljšanje prometne varnosti. Sodeloval je mag. Elvis A. Herbaj, vodja Oddelka za cestni promet v Sektorju uniformirane policije na PU Celje.

Več

11.maj2019

Policisti iz Šentjurja sodelovali na delavnici za varnost motoristov

Šentjurski policisti smo v sklopu prireditve Šentjurjevo 27. aprila letos že dvanajstič zapored sodelovali pri izvedbi preventivnega projekta Varno na motor in nazaj domov. Prireditev je obiskalo okoli 2.400 obiskovalcev, ljubitelji starodobnikov pa so na razstavnem prostoru pokazali tudi okoli 200 starodobnih vozil.

Več

23.apr.2019

Policist PP Ravne na Koroškem skupaj z otroki opozarjal voznike. naj med vožnjo uporabljajo pamet, ne pametnega telefona

Policist PP Ravne na Koroškem Sašo Hovnik je v Mežici konec marca pripravil preventivne aktivnosti, pri katerih so se mu pridružili učenci in učiteljice 5. razredov OŠ Mežica. Skupaj so voznike ozaveščali o pomenu uporabe varnostnega pasu in nevarnostih telefoniranja med vožnjo.

Več

12.apr.2019

Zaradi slabega vremena odpovedana tudi motoristična delavnica na Ljubečni!

Za to nedeljo, 14. aprila 2019, je bila načrtovana motoristična delavnica na Ljubečni. Zaradi napovedi dežja je žal tudi ta odpovedana.

Več

8.apr.2019

V Celju na prireditvi ob svetovnem dnevu zdravja tudi policisti

V okviru praznika Mestne občine Celje ta teden potekajo številni zanimivi dogodki. Ob svetovnem dnevu zdravja, ki je bil v soboto, 6. aprila 2019, smo se na celjskih mestnih ulicah zbrali mnogi, ki s svojim delovanjem doprinašamo k zdravju in varnosti v mestu.

Več

5.dec.2018

Policisti prijeli osumljence napada na bankomat v Pliberku

Policisti in kriminalisti so na današnji novinarski konferenci v Celju predstavili podrobnosti preiskave napada na bankomat v Pliberku.

Več

23.nov.2018

Pred celjsko dvorano Zlatorog smo predstavljali policijski poklic

Celjski policisti smo se v nedeljo, 18. novembra 2018, odzvali povabilu Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško in pred tekmo lige prvakov, na kateri so se Celjani pomerili z Zagrebčani in ki si jo je ogledalo več kot 5.000 ljudi, predstavili policijski poklic.

Več

22.nov.2018

Na mejni prehod Bistrica ob Sotli se je zatekel pasji mladiček - poziv lastniku

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Bistrica ob Sotli se je danes zjutraj, 22. novembra 2018, zatekel premražen, lačen in prestrašen pasji mladiček.

Več

20.nov.2018

Otroci na Celjskem voznikom delili zgibanke in alkoteste

Vodji policijskih okolišev Policijske postaje Šentjur Peter Užmah in Uroš Malgaj sta sodelovala v novembrski preventivni akciji Sveta za vzgojo v cestnem prometu Občine Dobje. Z aktivnostmi pod sloganom Varno brez alkohola v prometu so ozaveščali občane o problematiki alkohola v prometu.

Več

5.okt.2018

Policisti so se na 29. Pikinem festivalu v Velenju družili z otroki

Policisti policijske postaje Velenje so se tudi letos udeležili največjega družinskega festivala v Sloveniji, ki ga v sedmih dneh obišče več kot 100.000 obiskovalcev. Festival z veličastno 28-letno tradicijo je nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Več

5.sep.2018

Mlade košarkarice obiskale Policijsko postajo Celje

Tudi letos so nas obiskale mlade košarkarice, ki zadnji počitniški teden preživljajo v košarkarskem kampu v Celju, pod okriljem Ženskega košarkarskega kluba Cinkarna.

Več