Sporočila za javnost PU Celje15.sep.2022

Zaradi jemanja oziroma dejanja podkupnin pri gradbenih storitvah celjski kriminalisti ovadili štirinajst fizičnih in šest pravnih oseb

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje so v teh dneh zaključili z obsežno kriminalistično preiskavo sumov korupcijskih kaznivih dejanj pri izvajanju javne gospodarske dejavnosti v dveh občinah na Celjskem. Preiskavo, s katero so dokazali visoko oškodovanje občinskih in državnih proračunskih sredstev, so podrobneje predstavili na današnji skupni novinarski konferenci PU Celje in Generalne policijske uprave.

Več

6.jul.2022

Med nadzorom prometa na Celjskem v treh urah zaznali kar 127 kršitev cestnoprometnih predpisov

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že devet ljudi, od tega štirje vozniki enoslednih vozil in dve peški. Oboji sodijo med najranljivejše udeležence cestnega prometa. Prav zato smo celjski policisti danes dopoldne, 6. julija 2022, med 8. in 11. uro na celotnem območju uprave izvajali t. i. ad hoc nadzor cestnega prometa s poudarkom na varnosti pešcev, kolesarjev, voznikov motornih koles in mopedov ter e-skirojev.

Več

31.maj2022

Uničevanje okolja. Celjski policisti odkrili osumljence, ki so na polja odlagali "sadro" s težkimi kovinami

Celjski kriminalisti in policisti so na podlagi odredbe sodišča v Slovenj Gradcu in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu zaključili obsežno kriminalistično preiskavo. Zaradi suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja bodo kazensko ovadili osumljence (štiri fizične in dve pravni osebi), ki naj bi konec lanskega in v začetku letošnjega leta na kmetijska zemljišča na Koroškem odločili več kot 500 ton "sadre", prekomerno obremenjene s svincem.

Več

5.maj2022

Dober odziv na praktični prikaz fizičnega usmerjanja prometa policistov v križišču

Policijska uprava Celje in Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) sta včeraj, 4. maja 2022, v Centru varne vožnje ZŠAM v Ljubečni priredili praktični prikaz usmerjanja prometa v križišču, kjer je na poligonu varne vožnje promet v križišču urejal policist.

Več

20.apr.2022

To soboto v Rogaški Slatini preventivna prireditev za motoriste. Vabljeni!

Motoristi, to soboto, 23. aprila, vabljeni v Rogaško Slatino na preventivni dogodek, kjer boste obnovili znanje o prometni varnosti, prvi pomoči, spoznali tehnike varne vožnje itd.

Več

30.mar.2022

Voznik e-skiroja v centru Celja trčil v otroka in odpeljal - poziv očividcem

Včeraj, 29. marca 2022, popoldne so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih pomoč poiskal 10-letni fant, v katerega je na Prešernovi ulici v Celju trčil neznani voznik e-skiroja. Do nesreče je prišlo okoli 15. ure.

Več

25.feb.2022

Policisti na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali dvojni umor

Včeraj, 24. februarja 2022, so bili policisti Policijske uprave Celje okoli 18. ure obveščeni, da je na območju Šmarja pri Jelšah moški streljal na dve osebi. O streljanju je policijo obvestila partnerka osumljenega. Po do sedaj zbranih obvestilih sta 27-letni moški in 42-letna ženska na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila, kar je razjezilo 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju.

Več

21.feb.2022

Na Čopovi ulici v Celju najden mobilni telefon. Je morda vaš?

V soboto, 19. februarja 2022, popoldne je občan na Policijsko postajo Celje prinesel mobilni telefon znamke Apple iPhone, ki ga je našel na Čopovi ulici v Celju.

Več

21.jan.2022

31-letniku, osumljenemu poskusa uboja v Celju, odrejeno sodno pridržanje

V torek, 18. januarja 2022, so policisti PU Celje v večernih urah obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in nasilništva. Kmalu po dogodku so prostost odvzeli štirim osebam, tujim državljanom, začasno stanujočim na območju Celja, starim 19, 27, 31 in 34 let.

Več

12.jan.2022

Policisti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila, ki je s skoraj dvema promiloma alkohola v krvi vijugal po avtocesti

Celjski policisti so zahvaljujoč obvestilu občana hitro izsledili in ustavili nevarnega madžarskega voznika, ki je močno alkoholiziran s tovornim vozilom vijugal po avtocesti in tako resno ogrožal ne le svoje življenje, temveč tudi življenje vseh ostalih prometnih udeležencev.

Več

3.jan.2022

V zvezi s poskusom uboja v Celju iščemo moškega s fotografije – poziv javnosti

V povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, do katerega je prišlo v soboto, 1. januarja 2022, v Celju, pozivamo vse, ki bi opazili osebo s fotografije, da nas o tem obvestijo na telefonsko številko policije 113.

Več

31.dec.2021

Z novim letom bo vodenje Policijske postaje Mozirje prevzel dosedanji pomočnik načelnika

Vili Bezjak, ki je Policijsko postajo Mozirje vodil 16 let, se je upokojil. Vodenje mozirskih policistov po pooblastilu generalnega direktorja policije z novim letom zato prevzema Matjaž Sem.

Več

16.dec.2021

V Paki pri Velenju se je zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami - poziv udeležencu in očividcem

Včeraj, 15. decembra 2021, se je okoli 15.10 v naselju Paka pri Velenju zgodila prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami, v kateri sta bila udeležena 8-letna peška ter neznani voznik osebnega avtomobila.

Več

23.nov.2021

V Celju voznik osebnega vozila trčil v peško in odpeljal s kraja - poziv očividcem

Včeraj, 22. novembra 2021, se je ob 7.20 v križišču Vrunčeve in Levstikove ulice v Celju zgodila prometna nesreča, v kateri je bila lažje poškodovana mladoletna peška. V peško, ki je prehod za pešce prečkala pri zeleni luči na semaforju, je trčil voznik neznanega osebnega vozila, črne barve, ki naj bi v križišče pripeljal pri rdečem semaforju. Neznani voznik je po trčenju s kraja prometne nesreče odpeljal v smeri Mariborske ceste, ne da bi nudil pomoč oškodovanki.

Več

8.okt.2021

V Vrbnem voznica belega audija trčila v mladoletno peško - poziv voznici

Policisti Policijske uprave Celje so bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti v Vrbnem, v kateri se je v četrtek, 7. oktobra 2021, okoli 6.20 poškodovala mladoletna peška. Vanjo je na prehodu za pešce trčila mlajša voznica osebnega vozila znamke Audi, bele barve. Voznica je po trčenju ustavila in peški ponudila pomoč. Ker ji je peška dejala, da ni poškodovana, je voznica odpeljala naprej, v smeri proti Šentjurju.

Več