Sporočila za javnost PU Celje15.maj2023

Policijska postaja Žalec ima novo vodstvo

Vodenje Policijske postaje Žalec je danes, 15. maja 2023, prevzel Rok Naveršnik.

Več

28.feb.2023

Romunski voznik tovornega vozila vozil brez pnevmatike na priklopnem vozilu

Včeraj nas je nekaj voznikov obvestilo, da so na avtocesti opazili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil brez ene pnevmatike. Policisti Postaje promete policije Celje so voznika, romunskega državljana, ustavili na izvozu iz avtoceste v Dramljah.

Več

15.feb.2023

Zaradi nasilništva, ropa, poškodovanja tuje stvari in drugih kaznivih dejanj celjski policisti ovadili osem oseb

V januarju smo v enem od celjskih gostinskih lokalov obravnavali primer, ko je v večernih urah skupina devetih oseb napadla varnostnike gostinskega lokala, jim grozila in jih tudi poškodovala. Prav tako so poškodovali tudi inventar na terasi gostinskega lokala. Pretekli teden smo pri osumljenih, na dveh lokacijah v Celju, opravili hišne preiskave, kjer smo zasegli več palic za napad, bokser, pištoli z naboji ter več električnih vodnikov, za katere obstaja sum, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanjem.

Več

16.jan.2023

Moškemu prodal kokain, ta končal v bolnišnici

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so prejšnji teden obravnavali občana z območja Vuzenice, ki je prodal prepovedano drogo kokain občanu z območja Občine Radlje ob Dravi. Slednji je imel zaradi uporabe kupljene droge hude zdravstvene težave in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Več

6.jan.2023

Povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank – opozorilo uporabnikom

V zadnjih dneh so bili policisti na območju Policijske uprave Celje znova obveščeni o povečanem številu lažnih sporočil v imenu različnih bank, ki so jih občani prejeli na svoje elektronske naslove. V sporočilih se pošiljatelji izdajajo kot pošiljatelji banke ali druge zunanje institucije in prejemnike sporočil vodijo na lažno spletno stran.

Več

28.okt.2022

Če pogrešate kolesa s fotografij, se oglasite na Policijski postaji Žalec

So tudi vam odtujili kolo? Policisti Policijske postaje Žalec pozivajo: preverite, ali se med najdenimi kolesi nahaja tudi vaše.

Več

27.okt.2022

Na območju Radelj ob Dravi zasegli 1.200 sadik konoplje, več posušene konoplje in orožje

Policisti Policijske postaje Radlje so med hišno preiskavo v začetku tedna odkrili večje količine konoplje in orožje, za katerega lastnika nista imela dovoljenja. Za osumljenca je presikovalni sodnik odredil pripor.

Več

20.okt.2022

Občan v potoku Gozdnica, v Miklavžu pri Taboru, našel sef. Ali ga morda pogrešate?

V potoku Gozdnica, v Miklavžu pri Taboru, je občan včeraj, 19. oktobra 2022, našel prazen kovinski sef. Gre za sef dimenzije 40 x 43 x 20 cm, ki ima na sprednji strani elektronsko številčnico za odklepanje, sive barve, z napisom Elsafe.

Več

19.okt.2022

Poziv neznanemu vozniku in očividcem jutranje prometne nesreče v Tremerjah

Danes, 19. oktobra 2022, se je okoli 5.40 ure v Tremerjah, na glavni cesti Celje-Laško zgodila prometna nesreča. Povzročil jo je neznani voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Celja in je na ravnem delu vozišča, malo naprej od nadvoza Tremerje, pred levim nepreglednim ovinkom, prehiteval neznano tovorno vozilo. V tistem trenutku je iz smeri Laškega pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Opel Astra, ki se je z umikanjem v desno in močnim zaviranjem sicer izognil trčenju z neznanim voznikom, je pa pri tem oplazil odbojno ograjo, vanj je nato trčila še voznica osebnega vozila znamke Volkswagen Passat, ki je vozila za njim.

Več

15.sep.2022

Zaradi jemanja oziroma dejanja podkupnin pri gradbenih storitvah celjski kriminalisti ovadili štirinajst fizičnih in šest pravnih oseb

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje so v teh dneh zaključili z obsežno kriminalistično preiskavo sumov korupcijskih kaznivih dejanj pri izvajanju javne gospodarske dejavnosti v dveh občinah na Celjskem. Preiskavo, s katero so dokazali visoko oškodovanje občinskih in državnih proračunskih sredstev, so podrobneje predstavili na današnji skupni novinarski konferenci PU Celje in Generalne policijske uprave.

Več

6.jul.2022

Med nadzorom prometa na Celjskem v treh urah zaznali kar 127 kršitev cestnoprometnih predpisov

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že devet ljudi, od tega štirje vozniki enoslednih vozil in dve peški. Oboji sodijo med najranljivejše udeležence cestnega prometa. Prav zato smo celjski policisti danes dopoldne, 6. julija 2022, med 8. in 11. uro na celotnem območju uprave izvajali t. i. ad hoc nadzor cestnega prometa s poudarkom na varnosti pešcev, kolesarjev, voznikov motornih koles in mopedov ter e-skirojev.

Več

31.maj2022

Uničevanje okolja. Celjski policisti odkrili osumljence, ki so na polja odlagali "sadro" s težkimi kovinami

Celjski kriminalisti in policisti so na podlagi odredbe sodišča v Slovenj Gradcu in ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Slovenj Gradcu zaključili obsežno kriminalistično preiskavo. Zaradi suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja bodo kazensko ovadili osumljence (štiri fizične in dve pravni osebi), ki naj bi konec lanskega in v začetku letošnjega leta na kmetijska zemljišča na Koroškem odločili več kot 500 ton "sadre", prekomerno obremenjene s svincem.

Več

5.maj2022

Dober odziv na praktični prikaz fizičnega usmerjanja prometa policistov v križišču

Policijska uprava Celje in Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) sta včeraj, 4. maja 2022, v Centru varne vožnje ZŠAM v Ljubečni priredili praktični prikaz usmerjanja prometa v križišču, kjer je na poligonu varne vožnje promet v križišču urejal policist.

Več

20.apr.2022

To soboto v Rogaški Slatini preventivna prireditev za motoriste. Vabljeni!

Motoristi, to soboto, 23. aprila, vabljeni v Rogaško Slatino na preventivni dogodek, kjer boste obnovili znanje o prometni varnosti, prvi pomoči, spoznali tehnike varne vožnje itd.

Več

30.mar.2022

Voznik e-skiroja v centru Celja trčil v otroka in odpeljal - poziv očividcem

Včeraj, 29. marca 2022, popoldne so nas iz Splošne bolnišnice Celje obvestili, da je pri njih pomoč poiskal 10-letni fant, v katerega je na Prešernovi ulici v Celju trčil neznani voznik e-skiroja. Do nesreče je prišlo okoli 15. ure.

Več