Sporočila za javnost PU Celje21.feb.2024

Dvakrat zapored krepko prekoračil hitrost na avtocesti

Celjski prometni policisti so včeraj, 20. februarja 2024, zaradi prehitre vožnje dvakrat ustavili voznika bmw-ja. Prehitra vožnja ga je stala 2.400 evrov, prislužil pa si je tudi 18 kazenskih točk.

Več

13.nov.2023

Močno pijan voznik po avtocesti z 240 km/h. Alkohol in hitrost sta smrtonosna kombinacija!

Sinoči, 12. novembra 2023, smo policisti PU Celje okoli 23. ure na avtocesti, na območju Tepanja, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je kljub omejitvi 130 km/h vozil kar 240 km/h.

Več

2.nov.2023

Na glavni cesti Velenje-Arja vas se je zjutraj zgodila prometna nesreča - poziv očividcem

Danes, 2. novembra 2023, se je ob 8.45 na glavni cesti Velenje-Arja vas, v bližini odcepa za Dobrno, zgodila prometna nesreča, v kateri se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Več

20.okt.2023

Zaradi suma storitve najmanj dvajsetih velikih tatvin kazensko ovadili sedemindvajset oseb, osmim odvzeta prostost

Celjski kriminalisti in policisti smo v sodelovanju s kriminalisti in policisti več drugih policijskih uprav na novomeškem in ljubljanskem območju opravili deset hišnih preiskav in odvzeli prostost osmim osebam, osumljenim velikih tatvin, pri katerih so povzročili za približno pol milijona evrov materialne škode.

Več

15.sep.2023

Celjski kriminalisti uspešno preiskali nedavni umor 42-letnika na Žalskem in ob tem zasegli tudi prepovedano drogo

Predstavniki celjske policijske uprave so na današnji novinarski konferenci predstavili okoliščine nedavnega umora na Žalskem, ko je bil umorjen 42-letni državljan Bosne in Hercegovine. Policisti so izsledili storilca, osumljenega umora in izsiljevanja, poleg tega pa so med preiskavo zasegli tudi večjo količino prepovedanih drog.

Več

21.avg.2023

Celjski kriminalisti bodo zaradi ponarejanja denarja ovadili 18-letnega moškega

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z mozirskimi in žalskimi policisti konec lanskega in v začetku letošnjega leta obravnavali kaznivo dejanje ponarejanja denarja, ko je takrat neznani storilec, na območju Mozirja, vnovčil več ponarejenih 50- in 100-evrskih bankovcev.

Več

14.avg.2023

Ob današnjem obisku ministra za notranje zadeve in namestnika generalnega direktorja policije je bila glavna tema solidarnost

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc sta danes, 14. avgusta 2023, ob dnevu solidarnosti, obiskala policijski postaji Laško in Žalec. Območji obeh postaj so poplave hudo prizadele. Minister se je seznanil z varnostno situacijo na obeh območjih in izrazil zadovoljstvo, da so policisti tako požrtvovalno hiteli pomagati sokrajanom. Tako minister kot namestnik generalnega direktorja policije sta se vsem policistkam in policistom zahvalila za številna rešena življenja in vse opravljeno delo v zadnjem tednu.

Več

13.avg.2023

Izletnike in pohodnike pozivamo, naj ne hodijo na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav

Policisti smo včeraj na kontrolnih točkah ob vstopu na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav, opazili, da je mnogo pohodnikov, izletnikov, gobarjev in tujih turistov želelo na ta območja. Največ se jih je odpravilo proti Logarski dolini, torej čez območja, kjer poteka intenzivna sanacija območij, ki so jih prizadele poplave. V pogovoru s policisti je bilo razvidno, da niso vedeli, da je v veljavi odredba, s katero je dostop na ta območja omejen, so pa razumeli, da gre za težko situacijo, in so območja zapustili.

Več

12.avg.2023

Celjski policisti ostajamo tesno vpeti v aktivnosti na poplavljenih območjih

Dober teden dni je od katastrofalnih poplav, ki so na dobršnem delu Koroške in ponekod na Mozirskem življenje dobesedno ustavile. Policisti smo ves ta čas močno vpeti v dogajanje, težka situacija pa nas je še močneje povezala z lokalnim prebivalstvom.

Več

10.avg.2023

Veseli smo, da smo lahko pomagali dečku, ki je nujno potreboval zdravniško pomoč

Predvčerajšnjim je na mozirskem obupana občanka ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje in povedala, da potrebuje nujen prevoz manj kot dveletnega otroka v celjsko bolnišnico, saj je med igro popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč.

Več

8.avg.2023

Zaradi varovanja premoženja smo policisti okrepili svojo prisotnost na poplavljenih območjih po vsej državi

Na območju Policijske uprave Celje so poplave prizadele območja osmih policijskih postaj. Daleč najhuje je bilo na koroškem, mozirskem, žalskem in laškem območju, kjer je bilo mnogo ljudi primorano na hitro zapustiti svoje domove. Prazne hiše in nezavarovano premoženje pa predstavljajo priložnost za tatove.

Več

5.avg.2023

Celjski operativno-komunikacijski center samo včeraj prejel več kot 900 klicev

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Celje smo samo včeraj prejeli več kot 900 klicev. Danes, v prvi polovici dne, več kot 300, kar pomeni, da so bile ves čas na terenu vse razpoložljive patrulje.

Več

5.avg.2023

Zaradi izpada omrežja sta kontaktni številki Policijske postaje Dravograd trenutno 030 608 928 in 041 754 409

Obveščamo vas, da so policisti Policijske postaje Dravograd zaradi izpada telekomunikacijskega omrežja do nadaljnjega dosegljivi na telefonskih številkah 030 608 928 in 041 754 409.

Več

1.avg.2023

V Slovenj Gradcu voznik med prehitevanjem oplazil mopedista in njegovo sopotnico - poziv očividcu nesreče

V ponedeljek, 31. julija 2023, se je okoli 11. ure v Slovenj Gradcu, na glavni cesti Slovenj Gradec-Dravograd zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Dravogradu, je med prehitevanjem oplazil voznika mopeda in sopotnico. Po trčenju je odpeljal naprej, ne da bi ustavil. V prometni nesreči se je sopotnica na mopedu lažje poškodovala.

Več

3.jul.2023

S 1. julijem je vodenje Policijske postaje Slovenj Gradec prevzel Marko Hriberšek

Konec preteklega meseca se je upokojil Igor Knez, dosedanji načelnik Policijske postaje Slovenj Gradec, njeno vodenje pa je s 1. julijem prevzel Marko Hriberšek.

Več