Sporočila za javnost PU Ljubljana28.jun.2022

V Ljubljani na križišču Dunajske in Linhartove trčila kolesarja - poziv očividcem ter voznici črne astre in vozniku rdečega motorja

V soboto, 25. junija 2022, se je okoli 17.30, na križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja, ki sta trčila med prehitevanjem. Eden izmed kolesarjev je pri tem padel in se poškodoval, drugi udeleženec pa je kraj zapustil pred prihodom policistov.

Več

16.jun.2022

Na območju Litije več vlomov v objekte: prepoznate osumljenca?

Policisti Policijske postaje Litija iščejo moškega na fotografiji, ki je osumljen dveh kaznivih dejanj vlomov na območju Vač pri Litiji, kjer je nastala večja premoženjska škoda.

Več

9.jun.2022

Na Zaloški cesti v Ljubljani voznik modrega vozila z ogledalom trčil v kolesarja - poziv očividcem

V bližini Zaloške ceste 37 v Ljubljani je v torek, 7. junija 2022, ob 10.50 prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega vozila.

Več

13.maj2022

Policija že drugi dan intenzivno izvaja aktivnosti na samem kraju eksplozije v Kočevju – izjava za javnost

Policijska uprava Ljubljana že drugi dan intenzivno izvaja naloge na območju nesreče v tovarni v Kočevju. Danes, 13. maja 2022, smo podrobneje predstavili dosedanje ukrepe policistov in trenutne ugotovitve kriminalistične preiskave. 

Več

6.apr.2022

Motoristi, motoristični navdušenci, mladi vozniki - vabljeni na predavanja (rok za prijave je podaljšan!)

Policijska uprava Ljubljana pred začetkom motoristične sezone v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa (AVP) in občinami Vrhnika, Medvode, Grosuplje, Zagorje ob Savi, Ribnica, Cerknica, Kamnik in Mestno občino Ljubljana organizira predavanja z naslovom Prometne nesreče in posledice.

Več

31.mar.2022

Policisti ljubljanske avtocestne enote odkrili voznika tovornega vozila, ki je z manipulacijo tahografa lažno prikazoval počitke

Policista Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana sta v nedeljo, 27. marca 2022, v nočnem času, na gorenjskem avtocestnem omrežju ustavila voznika skupine vozil, sestavljene iz vlečnega vozila s pripetim polpriklopnim vozilom, katere lastnik je slovenski prevoznik. Med postopkom, v katerem sta policista preverjala delovanje digitalnega tahografa in njegovih sestavnih delov, je bil podan sum, da tahograf ne deluje pravilno in da je v vozilu vgrajena nedovoljena naprava, ki lažno prikazuje podatke o vožnji, odmorih in počitkih, ki so shranjeni v tahografu in vozniški kartici.

Več

11.mar.2022

Na Celovški cesti v Ljubljani nalet štirih vozil - poziv vozniku zadnjega vozila in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška obravnavajo nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 10. marca 2022, ob 14.20 pred križiščem Celovške ceste in Prušnikove ulice v Ljubljani.

Več

9.mar.2022

Na Litijski cesti v Ljubljani voznik trčil v pešca - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste obravnavajo nesrečo, ki se je zgodila včeraj, okoli 19. ure na Litijski cesti v Ljubljani. Neznani voznik, star okoli 50 let, je trčil v pešca, ki je prečkal vozišče Litijske ceste v bližini križišča s Parmsko cesto. Po trčenju je pešcu nudil pomoč, ni pa mu posredoval osebnih podatkov.

Več

28.feb.2022

Pred pošto v Trbovljah z vozilom trčil v peško, ki se je poškodovala - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Trbovlje obravnavajo nesrečo, ki se je zgodila, 23. februarja 2022 ob 10. uri, na dovozni cesti pred poštno poslovalnico na Koloniji 1. maja v Trbovljah. V nesreči sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila modre barve in peška. Voznik naj bi pri vzvratni vožnji trčil v peško, nato pa s kraja odpeljal. Peška se je v nesreči huje poškodovala.

Več

18.feb.2022

Razbijanje tihotapskih organiziranih kriminalnih združb izjemno pomembna naloga v boju proti trgovini s prepovedanimi drogami

V okviru obsežne in dlje časa trajajoče kriminalistične preiskave s področja prepovedanih drog in orožja so ljubljanski kriminalisti, v tesnem sodelovanju z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi in drugimi sektorji kriminalistične policije v Sloveniji, ta teden opravili 58 hišnih preiskav in pridržali 23 oseb, osumljenih kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter orožjem. V zaključni akciji je sodelovalo več kot 550 kriminalistov in policistov iz vse Slovenije.

Več

17.feb.2022

Uspešno zaključena več let trajajoča kriminalistična preiskava s področja prepovedanih drog in orožja – vabilo na novinarsko konferenco

V okviru intenzivne kriminalistične preiskave so ljubljanski kriminalisti v torek, 15. februarja 2022, opravili več hišnih preiskav in pridržali več oseb zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter orožjem.

Več

20.okt.2021

V križišču Zaloške ceste in Kajuhove ulice v Ljubljani trčila kolesar in kolesarka - poziv kolesarki in očividcem

V torek, 19. oktobra 2021, se je okoli 10.30 na kolesarski stezi v križišču Zaloške ceste in Kajuhove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika koles. V prometni nesreči se je eden izmed kolesarjev lahko telesno poškodoval, druga udeleženka pa je po padcu s kolesom kraj zapustila, ne da bi udeležencu nudila podatke.

Več

1.okt.2021

Generalni direktor policije imenoval novega direktorja Policijske uprave Ljubljana

Z današnjim dnem, 1. oktobrom 2021, je generalni direktor policije dr. Anton Olaj imenoval novega direktorja na ljubljanski policijski upravi.

Več

18.avg.2021

V bližini Pediatrične klinike v Ljubljani trčila voznik osebnega vozila in kolesarka - poziv vozniku in očividcem

V torek, 17. avgusta 2021, se je okoli 7.40 na Bohoričevi ulici v Ljubljani, v bližini Pediatrične klinike (med Japljevo in Njegoševo ulico) zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila sive barve in kolesarka. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala, voznik pa ji je na kraju tudi ponudil pomoč, nato pa sta oba s kraja odšla.

Več

17.avg.2021

Ali ste res zaklenili vozilo? Tatova z motilcem signala preprečila zaklepanje vozila, nato pa iz njega ukradla vrednejše predmete!

Ljubljanski policisti so v avgustu opravili hišne preiskave pri 19- in 50-letnem osumljencu in jima zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, in predmetov, s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja. Osumljena sta v zadnjih dveh mesecih, predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani, opazovala oškodovance, ki so parkirali ter vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem. Pri tem sta uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo, iz njega odtujila vrednejše predmete ter ključe njihovih stanovanj.

Več