Sporočila za javnost PU Ljubljana31.mar.2020

Trije neznanci ukradli bančne kartice in z njimi nakupovali po Ljubljani - jih prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič preiskujejo tatvine bančnih kartic in z njimi opravljene nakupe v zadnjih dveh mesecih na širšem območju Ljubljane. Dejanja so osumljeni trije neznani moški. Jih morda prepoznate?

Več

23.mar.2020

Ukradli bančno kartico in z njo nakupovali - jih prepoznate?

Policisti Policijske postaje Medvode so v januarju 2020 obravnavali tatvino bančne kartice in nakupe z ukradeno bančno kartico na širšem območju Ljubljane. Dejanja so osumljeni trije neznani moški. Eden izmed njh se je s kraja odpeljal z osebnim vozilom znamke BMW 3 karavan, srebrne barve. Jih morda prepoznate?

Več

19.mar.2020

Ljubljanski policisti in kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja v povezavi z dobavo zaščitnih mask

Danes ponoči so bili ljubljanski policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja v povezavi z dobavo zaščitnih mask. Takoj po prejetem obvestilu so kriminalisti pričeli s predkazenskim postopkom, ki intenzivno poteka in je trenutno naša prednostna preiskava. Predkazenski postopek vodimo zaradi razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje poslovne goljufije.

Več

9.mar.2020

Ljubljanski policisti prijeli storilca drznih tatvin

Ljubljanski policist so 4. marca 2020 na območju Novega mesta prijeli osumljenca, ki sta na območju Domžal in Medvod izvršila več drznih tatvin. Policisti so pri osumljenima, 24-letniku in 41-letniku z območja Novega mesta na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljani opravili hišni preiskavi in jima na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost. Naslednji dan, 5. marca 2020, sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Policisti s preiskavo kaznivih dejanj nadaljujejo, o vseh novih okoliščinah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo. 

Več

17.jan.2020

Na Baragovi ulici v Ljubljani trčila peška in voznik rdečega volkswagna - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 16. januarja 2020, okoli 19. ure na Baragovi ulici v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena peška in neznani voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen, rdeče barve. Peška je bila v nesreči lažje poškodovana, voznik pa je odpeljal s kraja.

Več

10.jan.2020

Ljubljanski kriminalisti preiskujejo korupcijo pri opravljanju vozniških izpitov, med hišnimi preiskavami pa našli tudi drogo, naboje in del orožja

V začetku leta 2019 so bili policisti Policijske postaje Ljubljana Center s strani Javne agencije RS za varnost prometa obveščeni o sumljivih dogodkih v zvezi z opravljanjem vozniških izpitov. Med zahtevno preiskavo so policisti ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve več kaznivih dejanj jemanja in dajanja podkupnine v povezavi z opravljanjem teoretičnega dela vozniškega izpita. V zvezi s tem so policisti Policijske postaje Ljubljana Center v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Ljubljana in s pomočjo policistov drugih policijskih enot 7. januarja 2020 na 81 lokacijah po Sloveniji izvedli hišne in osebne preiskave, pri katerih pa so odkrili tudi prepovedano drogo, naboje in del orožja.

Več

19.dec.2019

Na Zaloški cesti v Ljubljani trčila voznik osebnega avtomobila in kolesar - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila 17. decembra 2019, nekaj po 14. uri na Zaloški cesti v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena kolesar in neznani voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen golf, temnejše barve.

Več

19.dec.2019

Kriminalisti pri preiskavi korupcije, povezane s tehničnimi pregledi, ugotovili še več kritičnih napak na vozilih

Konec novembra smo na novinarski konferenci predstavili obsežno preiskavo sumov korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih z izvajanjem tehničnih pregledov na območju Ljubljane. V preteklem tednu so kriminalisti v navedeni preiskavi zaključili z izvajanjem izrednih tehničnih pregledov zaseženih osebnih, tovornih in priklopnih vozil. Izvajalci tehničnih pregledov so na izrednih tehničnih pregledih kontrolirali 19 tovornih, 7 polpriklopnih in 12 osebnih vozil. Nobeno od 38 vozil ni opravilo izrednega tehničnega pregleda.

Več

12.dec.2019

Če ste bili žrtev 35-letnega državljana Srbije, ki je osumljen zlorabe osebnih podatkov, goljufij in ponarejanja listin, to čim prej prijavite policiji - poziv

Konec novembra so policisti Policijske postaje Ljubljana Center v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost 35-letnemu državljanu Srbije, ki je utemeljeno osumljen storitve skupno 37 kaznivih dejanj zlorabe osebnih podatkov, ponarejanja listin, overitve lažne vsebine in goljufij. Ker obstaja verjetnost, da je oškodovancev še več, pozivamo vse, ki dejanja še niso prijavili policiji, da to storijo čim prej.

Več

13.nov.2019

V križišču Celovške ceste in Ulice Jožeta Jame trčila citroen in volvo - poziv očividcem

V križišču Celovške ceste in Ulice Jožeta Jame v Ljubljani se je včeraj, 12. novembra 2019, ob 17.05 v bližini Celovške ceste 280, pripetila prometna nesreča. V nesreči sta bila udeleženi dve vozili, in sicer vozilo znamke Citroen C4 Picasso, bele barve, in terensko vozilo znamke Volvo XC, sive barve. Okoliščine in vzrok prometne nesreče policisti še ugotavljajo.

Več

21.sep.2019

V Senožetih sta se zaradi umikanja neznanemu vozniku, ki je prehiteval kolono vozil, poškodovala motorist in sopotnica - poziv očividcem

V petek, 21. septembra 2019, se je nekaj po 10. uri na cesti Ljubljana–Litija v naselju Senožeti zgodila prometna nesreča, v kateri sta se lahko telesno poškodovala motorist in njegova potnica. Voznik je z motornim kolesom pripeljal iz krožnega krožišča v Senožetih v smeri proti Kresnicam. Nasproti je pripeljal voznik neznanega osebnega vozila, neznane znamke in barve, ki je prehiteval kolono vozil. Motorist se je moral umakniti desno in je trčil v ograjo.

Več

13.sep.2019

Vodstvo PU Ljubljana na delovnem posvetu s predstavniki občine Kočevje o nadaljnjih ukrepih za zagotavljanje varnosti

Na Policijski postaji Kočevje je včeraj, 12. septembra, potekal delovni posvet med vodstvom Policijske uprave Ljubljana in vodstvom občine Kočevje. Prisotni so se dogovorili o aktivnostih in ukrepih za nadaljnje zagotavljanje varnosti in skupnega sodelovanja na območju Kočevja. Občina je namreč pred kratkim na svoji izredni seji izpostavila povečano problematiko vandalizma, tatvin, vlomov, poškodovanj, napadov na občane, groženj ipd. s strani skupine mlajših oseb iz Kočevja.

Več

15.jul.2019

Ljubljanski policisti obiskali otroke, udeležence oratorija Krka

Ljubljanski policisti smo 3. julija 2019 v Krki pri Ivančni Gorici sodelovali na oratoriju, ki ga je organizirala Župnija Krka. Tam smo izvedli preventivne in promocijske aktivnosti. S svojim delom smo se predstavili policistka, policist motorist, policist z opremo Posebne policijske enote, policist vodnik službenih psov, policist kriminalist in maskota, policist Leon.

Več

27.maj2019

Ljubljanski policisti zasegli večjo količino prepovedane droge - konoplje in kokaina

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška so sredi maja zasegli večjo količino prepovedane droge, dvema osebama pa odvzeli prostost. Osumljenca sta v poslovnem objektu v Šiški kakor tudi v stanovanju v okolici Kranja gojila konopljo, ob prijetju pa so pri njiju našli tudi kokain. Prav tako naj bi z nezakonitim odjemanjem elektrike oškodovala dve podjetji za distribucijo električne energije.

Več

27.maj2019

Moste pri Komendi, prometna nesreča z udeležbo neznanega kolesarja in peške - poziv očividcem

Policisti Policijske postaje Kamnik obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila v petek, 24. maja 2019, okoli 12.15 v naselju Moste pri Komendi. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta bila v nesreči udeležena neznani kolesar in peška, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Do nesreče je prišlo, ko je kolesar peljal mimo peške.

Več