Sporočila za javnost PU Ljubljana15.sep.2020

Ljubljanski policisti našli več koles in moped - so morda vaši?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so v zadnjih dveh mesecih našli več koles in moped, katerih lastniki niso znani. So morda vaši?

Več

31.avg.2020

V Ljubljani neznani voznik trčil v peško in jo hudo poškodoval - poziv vozniku in očividcem

V nedeljo, 30. avgusta 2020, se je nekaj pred 5. uro na Štajerski cesti v Ljubljani, pred križiščem z Dunajsko cesto, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik z vozilom neznane znamke in barve ter peška. Slednja je bila v nesreči huje telesno poškodovana, njeno življenje na srečo ni ogroženo. Neznani voznik je po trčenju odpeljal v smeri Črnuč.

Več

21.avg.2020

Dve ljubljanski policijski postaji dobili novo vodstvo

Z današnjim dnem sta na Policijski upravi Ljubljana dve enoti dobili novo vodstvo.

Več

31.jul.2020

Na Dunajski cesti v Ljubljani kolesar pri prehitevanju oplazil kolesarko, ki je zato padla po vozišču - poziv neznanemu kolesarju in očividcem

V četrtek, 30. julija 2020, se je okoli 17. ure na kolesarski stezi ob Dunajski cesti v bližini Dunajske ceste 56 v Ljubljani zgodila prometna nesreča med dvema kolesarjema. Kolesarka je vozila po kolesarski stezi iz smeri centra proti Topniški ulici, pri tem pa naj bi jo prehitel kolesar, ki jo je pri prehitevanju bočno oplazil, zaradi česar je kolesarka izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču.

Več

24.jul.2020

Na Cesti Ljubljanske brigade v Ljubljani prometna nesreča s telesnimi poškodbami – poziv voznici vozila in voznikom, ki so pomagali peški

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Dogodek se je zgodil v četrtek, 23. julija 2020, ob 14. uri na označenem prehodu za pešce na Cesti Ljubljanske brigade 1 v Ljubljani.

Več

7.jul.2020

Ljubljanski kriminalisti preiskali utaje davkov, ki so državo oškodovale za več kot 38 milijonov evrov

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so v maju zaključili dva zelo obsežna predkazenska postopka s področja utaje davkov, kjer skupna protipravno pridobljena premoženjska korist v obeh preiskavah presega 38 milijonov evrov. Predkazenska postopka med sabo nista povezana. Podrobneje smo obe preiskavi predstavili danes, 7. julija, v novinarskem središču Generalne policijske uprave na Litostrojski 54 v Ljubljani.

Več

27.jun.2020

Na glavni cesti med Šentjakobom in Dolom v nesreči udeležena tri vozila – poziv očividcem in voznici belega osebnega vozila ford

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila 26. junija 2020 okoli 19. ure, na glavni cesti med Šentjakobom in Dolom, pri odcepu za Pšato. V nesreči so bila udeležena tri osebna vozila, udeleženci v nesreči niso bili poškodovani.

Več

24.jun.2020

Policija spoštuje svobodo izražanja in udeležbo na mirnih protestih - odziv PU Ljubljana

V zadnjih dneh je v različnih medijih zaznati več različnih interpretacij naših pojasnil v zvezi s postopki na protestih, zato pošiljamo dodaten odziv s podrobnejšimi pojasnili.

Več

24.jun.2020

Na regionalni cesti izven naselja Krtina v nesreči udeležena tri vozila - poziv očividcem in vozniku belega peugeota

Policisti Policijske postaje Domžale obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila 18. junija 2020 okoli 15.20, na regionalni cesti izven naselja Krtina. V nesreči so bila udeležena tri osebna vozila, udeleženci pa so bili v nesreči lažje poškodovani. Eno izmed vozil, ki ni poškodovano, je pa bilo vpleteno v prometno nesrečo, je takoj po dogodku odpeljalo s kraja. V zvezi s tem iščemo voznika novejšega osebnega vozila znamke Peugeot Partner, bele barve, ki je po nesreči odpeljal v smeri Moravč.

Več

23.jun.2020

Naš praznik, dan policije, smo obeležili tudi v prestolnici! Pripravili smo presenečenje za otroke, a so nas mali navihančki prehiteli in presenetili nas!

Policisti veliko časa namenjamo tudi otrokom, ki so naša prihodnost. Letos je bilo naše druženje z njimi žal omejeno, zato smo se ob njihovi vrnitvi v šolske klopi odločili, da jih presenetimo skupaj z našimi kužki. Obiskali smo Podružnično šolo Senožeti, kjer smo risali nasmehe na obraz malčkov, se skupaj razgibali in zelooo zabavali ... A nismo presenetili le mi njih, tudi oni so pripravili presenečenje za nas! Oglejte si video!

Več

9.jun.2020

Pretekli petek na Mesarski cesti v Ljubljani trčila kolesar in voznica oranžnega Fiata - poziv očividcem in voznici

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila 5. junija 2020 okoli 13. ure na Mesarski cesti v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena kolesar in neznana voznica osebnega avtomobila znamke Fiat 500, oranžne barve.

Več

5.jun.2020

V križišču Ceste 24. junija in Okrogarjeve ulice v Ljubljani voznik osebnega vozila trčil v peško - poziv vozniku in očividcem

V torek, 2. junija 2020, se je med 22.15 in 22.30 v križišču Ceste 24. junija in Okrogarjeve ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča. V nesreči se je lažje poškodovala peška, v katero je trčil voznik osebnega vozila.

Več

25.maj2020

V nedeljo se je v prometni nesreči v Ljubljani huje poškodovala kolesarka - poziv očividcem

V nedeljo, 24. maja 2020, se je okoli 17. ure na Mali čolnarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodovala kolesarka.

Več

22.maj2020

Na Čerinovi ulici v Ljubljani trčila peška in neznani voznik bež avtomobila - poziv vozniku in očividcem

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad obravnavajo prometno nesrečo, ki se je zgodila včeraj, 21. maja 2020, okoli 10. ure na Čerinovi ulici v Ljubljani. V nesreči sta bila udeležena peška in neznani voznik osebnega avtomobila, bež barve.

Več

19.maj2020

Objestna vožnja ogroža življenja. Ljubljanski policisti vozniku BMW-ja izmerili 209 km/h

Kljub vsem pozivom voznikom, naj vozijo previdno in spoštujejo omejitve, se še vedno najdejo taki, ki zavestno ogrožajo svoja življenja in življenja drugih prometnih udeležencev. Tako so ljubljanski prometni policisti vozniku BMW-ja včeraj na gorenjski avtocesti, kjer je najvišja dovoljena hitrost 130 km/h, izmerili kar 209 km/h.

Več