Sporočila za javnost PU Ljubljana27.mar.2023

Ljubljanski policisti izsledili osumljenca, ki naj bi na Rožniku podtikal požare

Minuli vikend so Policisti Policijske uprave Ljubljana prijeli moškega, osumljenega, da je na območju Rožnika zanetil dva požara. Med preiskovanjem nedavnih požarov na območju ljubljanske Šiške so policisti v petek pozno zvečer na gozdnatem območju Rožnika zaznali dva požara. Poleg policistov na terenu je pri preiskavi sodeloval tudi helikopter Letalske policijske enote, ob zaznavi požarov pa so začeli izvajati ukrepe za izsleditev osumljenca.

Več

17.feb.2023

Okoli 11.30 eksplozija v podjetju na območju Vrhnike. Ne približujte se kraju požara - opozorilo

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili danes, 17. februarja 2023, okoli 11.30 obveščeni o eksploziji v podjetju na območju Vrhnike. Policisti so kraj zavarovali, gasilci pa gasijo požar. Zaradi zagotavljanja nemotene intervencije naprošamo, da se kraju požara ne približujete in da upoštevate navodila policistov na kraju.

Več

7.feb.2023

Konec januarja v Ljubljani trčila voznik modrega audija in voznik električnega skiroja - poziv očividcem in vozniku audija

V križišču Trga mladinskih delovnih brigad in Groharjeve ceste v Ljubljani se je 29. januarja 2023, okoli 11.30 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila znamke Audi A4, modre barve, neznanih registrskih številk, in voznik električnega skiroja, ki se je pri tem lažje poškodoval. Voznik je poškodovanemu ponudil pomoč, nato pa, ne da bi izmenjala podatke, odpeljal s kraja nesreče.

Več

20.jan.2023

V Ljubljani ustreljen moški, storilec pobegnil - poziv javnosti

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili danes, 20. januarja 2023, okoli 15. ure obveščeni o dogodku na območju Viča v Ljubljani, v katerem je bila ustreljena ena oseba. 

Več

20.dec.2022

Preiskanih več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. Pomembno je predvsem zavedanje in preventivno ravnanje staršev!

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo konec novembra na podlagi prijave začeli s preiskavo več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost na škodo mladoletne deklice. Dejanja je osumljenec začel izvrševati prek spletnega omrežja, na koncu pa žrtev na srečanju tudi spolno zlorabil.

Več

29.nov.2022

Preiskujemo kriminalno združbo, ki izkorišča stisko ljudi, in opozarjamo na previdnost pri vlaganju v nepreverjene finančne storitve

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo že leta 2018 pri preiskavi korupcijskih kaznivih dejanj z najemanjem bančnih kreditov izvedli več hišnih preiskav in pridržali več oseb. Naknadno pa smo odkrili, da so osumljenci delovali v interesu širše združbe, ki se ukvarja predvsem z goljufijami. Ker ta preiskava še ni zaključena in dokaze o tovrstnih kaznivih dejanjih še zbiramo, vse morebitne oškodovance pozivamo, naj sum kaznivega dejanja prijavijo na policijo.

Več

16.nov.2022

Prijeli osumljenca kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane

Ljubljanski policisti so bili včeraj, 15. novembra 2022, nekaj pred 18. uro, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. V zvezi s tem je predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana danes podal izjavo za medije.

Več

9.nov.2022

Policija bo kazensko ovadila osebo, osumljeno napada v centru Ljubljane

Policijska postaja Ljubljana Center je v zadnjem mesecu obravnavala dva fizična napada na dve javno izpostavljeni osebi, ki sta se zgodila v centru Ljubljane.

Več

29.okt.2022

V povezavi z nasilnimi dejanji v okolici državnega zbora iščemo neznanega moškega. Ga morda prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center v povezavi z nasilnimi dejanji v okolici državnega zbora iščejo osebo, katere identiteta ni znana.

Več

29.okt.2022

V povezavi z nasilnim dejanjem v centru Ljubljane iščemo neznanega moškega. Ga morda prepoznate?

Policisti Policijske postaje Ljubljana Center v povezavi z nasilnimi dejanji v centru Ljubljane iščejo osebo, katere identiteta ni znana.

Več

28.okt.2022

Ob zaznavi nasilja med mladimi izvedeni vsi ukrepi za izsleditev osumljencev

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so po prijavi medvrstniškega nasilja in zaznavi sumov kaznivega dejanja nasilništva izvedli vrsto ukrepov, tako za preiskavo kaznivega dejanja kot preventivnih ukrepov za preprečitev takšnih ravnanj.

Več

26.okt.2022

Policijska uprava Ljubljana: "Naši ukrepi so namenjeni takojšnji zaščiti žrtve nasilnega dejanja, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca"

Po obravnavi včerajšnjega dogodka z elementi nasilja, do katerega je prišlo v centru mesta Ljubljana, je predstavnik Policijske uprave Ljubljana danes, 26. oktobra 2022, podal izjavo za javnost. Pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center, Irfan Beganović, je povedal, da je bila policija v zadnjih dveh tednih obveščena o več dogodkih, ki so vsebovali elemente nasilja: "Ker imamo v policiji ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja, vedno takoj pristopimo k preiskavi tovrstnih primerov. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca dejanja."

Več

25.okt.2022

Letošnji Ljubljanski maraton je bil varen tudi po zaslugi policistov

Tudi na letošnjem, že 26. mednarodnem tekaškem maratonu v Ljubljani so policisti na vseh trasah (10-, 21- in 42-kilometrski) odlično poskrbeli za varnost vseh sodelujočih, tako tekmovalcev kot gledalcev in naključnih mimoidočih. Določene aktivnosti okrog maratona so se začele odvijati že v četrtek, 20. oktobra 2022, glavnina dogajanja pa se je zgostila v nedeljo, 23. oktobra, ko je sodelovalo tudi največ policistov. V vseh dneh skupaj je bilo za varovanje prireditve angažiranih več kot sto policistov in pomožnih policistov z vseh policijskih postaj na območju Policijske uprave Ljubljana.

Več

12.okt.2022

Ljubljanski kriminalisti in policisti zaključili preiskavo kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, nadaljujejo pa s preiskavo suma nenamenske porabe javnih sredstev

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Ljubljana so zaključili kriminalistično preiskavo vseh zaznanih kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, ki je intenzivno potekala vse od 20. avgusta 2022.

Več

13.sep.2022

Policija skrbno in temeljito vodi kriminalistično preiskavo suma kaznivih dejanj spolnega nasilja – izjava za javnost

Zaradi odmevnosti primera in različnih vprašanj, ki se pojavljajo v javnosti v povezavi s preiskavo suma kaznivih dejanj spolnega nasilja, smo danes, 13. septembra 2022, predstavili nekatere aktivnosti policije, seveda ob upoštevanju, da kriminalistična preiskava oz. predkazenski postopek še vedno intenzivno poteka.

Več